Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA
BolecFORUM Nowy temat

Wyczerpany limit na pensje urzędnicze ?

11445
PanM
14 lipca 2015r. o 12:57
W większości przychodni specjalistycznych o tej porze roku wyczerpane są limity przyjęć na NFZ .

Skoro tak to może pójść dalej tym tropem i wyznaczyć takie same limity na urzędnicze pensje.
Na przełomie lipca wszyscy urzędnicy na bezpłatne urlopy.[img=1436871454_q7bzp49.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~AntiGovRebel niezalogowany
14 lipca 2015r. o 13:16
Istotą sprawy nie jest ograniczanie nikomu czegokolwiek. Wiadomo, ze tam, gdzie wspólny gar, tam sprawiedliwość żadna. Dlatego wspólny gar trza zlikwidować, po to by sprawiedliwością nie bylo - każdemu po równo i wg potrzeb, a raczej każdemu wg zaslug i jego możliwości. Gwarantuję, ze ceny na rynku uslug medycznych spadłyby, a role zlodziejskiego NFZ przejęłyby agencje ubezpieczeniowe. Kto nie wierzy, niech popyta ile miesiecznie kosztuje pakiet uslug medycznych i porówna to z wysokością odprowadzanych składek. Więc skoro to takie proste, to o co chodzi ? O kasę, jak zwykle, najwięcej do stracenia mają. Ci, co gara pilnują. Życzę zatem wszystkim dużo rozsądku na jesień.
3688
#Pynchoon nieaktywny
14 lipca 2015r. o 14:31
~AntiGovRebel napisał(a): Istotą sprawy nie jest ograniczanie nikomu czegokolwiek. Wiadomo, ze tam, gdzie wspólny gar, tam sprawiedliwość żadna. Dlatego wspólny gar trza zlikwidować, po to by sprawiedliwością nie bylo - każdemu po równo i wg potrzeb, a raczej każdemu wg zaslug i jego możliwości. Gwarantuję, ze ceny na rynku uslug medycznych spadłyby, a role zlodziejskiego NFZ przejęłyby agencje ubezpieczeniowe. Kto nie wierzy, niech popyta ile miesiecznie kosztuje pakiet uslug medycznych i porówna to z wysokością odprowadzanych składek. Więc skoro to takie proste, to o co chodzi ? O kasę, jak zwykle, najwięcej do stracenia mają. Ci, co gara pilnują. Życzę zatem wszystkim dużo rozsądku na jesień.

Wysokość składki zdrowotnej płaconej na leczenie to 9% pensji brutto (przy czym 7,75% odlicza się od podatku), dla osoby na działalności to kwota 279,41, z czego 240,60 odlicza od podatku. Żeby nie było, rolnicy (o ile mają gospodarstwo powyżej 6 hektarów) płacą np. 1 zł za hektar przeliczeniowy, ich leczenie musimy zatem sfinansować z tego co wpłacą pozostali.

A teraz wskaż mi ubezpieczyciela prywatnego, który za takie pieniądze sprzeda mi polisę obejmującą oprócz mnie, także żonę i dzieci, a dodatkowo gwarantującą dostęp do najdroższych usług medycznych (onkologia, kardiologia, transplantacje) i oczywiście będzie mnie za taką stawkę leczył na starość. Nawet nie szukaj, nie znajdziesz takiego.
~AntiGovRebel niezalogowany
14 lipca 2015r. o 14:54
W zasadzie sam odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie: jeżeli wysokość płaconej składki nie wystarcza na pokrycie kosztów leczenia, a zakładamy, ze państwo nie jest Świętym Mikolajem, więc musi dołożyć brakującą kwotę, oczywiście z kolejnego podatku. Ty też nie szukaj, pomoge Ci, obecnie podstawowe świadczenia medyczne mozesz mieć za okolo 500 zlotych ( i w górę). Możesz to połączyć różne opcje oszczędnościowe, ochronne itp. Zresztą nie robię w ubezpieczeniach, moze jakiś agent sie wypowie. Przy masowości ubezpieczeń ( wystarczy prosty zapis w ustawie o obowiązku lub bon, taki jak edukacyjny ) ceny takiego ubezpieczenia emerytalno-zdrowotnego zaczną spadać, wymusi to konkurencja. Kasa, z której co miesiąc państwo okrada obywatela jest niewspółmiernie większa , sam VAT pokryłby Ci koszty takiej polisy przy założeniu, ze zarabiasz w okolicach średniej. Generalnie, jak by nie patrzeć, zawsze będzie taniej bez pośredników. Pozdrawiam
~ niezalogowany
14 lipca 2015r. o 16:05
Jest jeszcze uczcuwość lekarzy.
Sławna okulistja której udiwodniono 3.5 milioniwy przekręt. A ilu nie złapano. A i jeszcze sytuacja z życia
pacjent ja chcę skierowanie na PET ( badanie kodztujące około 4k)
Lekarz ale TK mi wystarczy choroba rozsiana i tak podamy chemię.pacjent ale ja chcę mieć zrobiony PET bo mi sue należy jak psu micha....
Dalej już nie słuchałam. Ale jakby ten pan miał pokryć np 10% zbędnego badania pewnie by już tak nie skakał
315
#mir.ko nieaktywny
14 lipca 2015r. o 16:17
urzednik ma tu wiele do gadania, sam buli na prywatnych lekarzy i badania ze smiesznej pensji. chyba chodzi Ci o pensje posłów
~t niezalogowany
14 lipca 2015r. o 16:24
TAK RZĄDZI PLATFORMA OBYWATELSKA NO I KORYTA SIĘ TRZYMA
11445
PanM
14 lipca 2015r. o 16:52
mir.ko napisał(a): urzednik ma tu wiele do gadania, sam buli na prywatnych lekarzy i badania ze smiesznej pensji. chyba chodzi Ci o pensje posłów

Ma i to bardzo wiele ;

Władza , kim jest ? --- władza to każdy kto ma możliwość i prawo do wydawania lub dysponowania cudzymi pieniędzmi .

Tu w samorządach wbrew pozorom dzieje się więcej zła niż można by przypuszczać.

To tu lokalni " DOBRODZIEJE " w imię sobie tylko znanej logiki marnują miliardy i zadłużają społeczności w swoich obwodach.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza