Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
J.Zieliński: Transparentność to moda
~ niezalogowany
27 marca 2016r. o 15:48
Włodarze wymyślają coraz to nowe przepisy i uchwały, skutkójące dla nas nowymi opłatami a nie mamy prawa wiedzieć na co one idą ?.
To jest moda ? czy demokracja, dano wam władze na zawsze? jak daleko sięgnie wasz buta ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Jacek Pietraszkiewicz niezalogowany
27 marca 2016r. o 16:18
Panie tommy. Jest taka możliwość, że generalnie nie mam o tym pojęcia co się tu mówi. Jednak nie ogranicza to mojego prawa do powiedzenia, że nie chcę tworzenia takiego prawa w Bolesławcu. No chyba że jako niemający pojęcia nie mam takiego prawa?
27 marca 2016r. o 16:23
Marcin... no czasem trzeba się napracować. Czasem zmusić sądownie. Po to są sądy. Być może zwykłemu obywatelowi nie chce się iść do sądu. I czego to dowodzi?
1
emem
27 marca 2016r. o 16:30
Jacek, zachowanie sekretarza Zielinskiego dowodzi tylko tego, ze obecna wladza stala sie arogancka.
Zakladam, ze wielu z tych, ktorzy podpisuja umowy z UM nie bedzie interesowal taki rejestr i upublicznianie, ale sa tez tacy, ktorych to interesuje i dlatego powinno to byc publikowane na stronie urzedu. Nawet jesli jest to taka moda.
Podobno jest tez moda na zmiane wladzy...

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
27 marca 2016r. o 16:36
Fobiak... czytasz czasem jeszcze raz to co piszesz, zanim naciśniesz "opublikuj"? W sumie to jest mi to obojętne, bo jeśli chcesz 80% to bardzo proszę. Niech bedzie 80. Oczywiście możesz mnie opluć dlatego, że się nie znam. To wolny kraj. Temat oczywście za chwilę pęknie, bo radnemu nie zależy na teansparentności tylko na populistycznym haśle bo "głupi lud to kupi" (i jak widać kupuje).

Ja uważam, obecne przepisy są dobre tylko trzeba mieć trochę oleju w głowie, żeby je stosować.

Zamiast oddawać sprawę do sądu... lepiej zgłosić do prokuratury zawiadomienie o prawdopodobnym złamaniu prawa przez urzędnika za nieudostepnienie informacji... lub opieszałość.
27 marca 2016r. o 16:38
Marcin. Pełna zgoda. Sekretarz... mało profesjonalnie... oględnie mówiąc. Czy czas na zmianę władzy? Od wyborców to zależy... niestety ;)
~Do Pana Zielinskiego niezalogowany
27 marca 2016r. o 16:46
W ten sposób argumentując Pan się kompromituje. Powinien Pan natychmiast przestać nam "sluzyc". Rejestr na powstać natychmiast. Rzeczniczka ma wolne przebiegi - niech wprowadza. I tym także się nie przemęczy.
Gratuluje postawy Panu Krzeminskiemu. Szkoda tylko, że postawił na złego konia o nazwie "schetino".
~r niezalogowany
27 marca 2016r. o 18:01
Pan Zieliński passe!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza