Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz Józef Gołębiowski przechodzi na emeryturę
13054
#kajtek68 nieaktywny
6 czerwca 2016r. o 11:06
Niewiele osób darzę szacunkiem, ale pomimo dzielących nas różnic, Józef Gołębiowski zawsze pozostanie jedną z nich.
Spokojnej i dłuuugiej emerytury życzę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~otto niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 11:48
Bezkompromisowy i wymagajacy wobec siebie i wiernych. Wierny zasadom. Zdrowka
4920
#SZCZERY nieaktywny
6 czerwca 2016r. o 12:12
Znam Księdza Gołębiowskiego od dziecka , to już prawie 40 lat.
Jak dla mnie jest to człowiek, który zasługuje na jak największy szacunek. Bezkompromisowy, pracowity, wymagający a przede wszystkim oddany Bogu , wiernym i parafii. Wszystkiego najlepszego!!!
~On niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 12:25
A kiedy będzie zmiana w Warcie?! Już chyba najwyższy czas
~xionc niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 12:30
Pleban idealnie pasował do bolesławieckiego zaścianka. :P
~były parafianin niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 12:32
Nie było u niego letniości. Trzeba było być gorącym, albo zimnym. Nie tolerował mielizny wiary. Surowy, ale dla ludzi, którzy wiedzą po co są w kościele serce by oddał. Twardy gość, za to szacun. Pamiętam jak jeszcze była kaplica, w której przystępowałem do I Komunii Św. i budowa kościoła, na której pracował za trzech z papierochem. Trochę się go baliśmy, ale jak ojca. Zawsze mówił, że we wszystkim co robimy mamy angażować się w pełni, żeby być gorącym. Dziś wiem, że jego podejście do życia sporo mnie nauczyło, a taki dryl dzisiejszej młodzieży bardzo by się przydał. Zdrowia i powodzenia Księże Józefie.
~Hanna niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 12:34
Ks Prałat Józef Gołębiowski uczył mnie religii w szkole podstawowej i w liceum Przygotowywał do bierzmowania uczył jak odmawiać różaniec przygotowywał do sakramentu małżeństwa JEST człowiekiem stanowczym energicznym i bardzo wymagającym zarówno od siebie jak i od innych Jest Wielkim Polakiem i patriotą i choć wiele Go to kosztowało nigdy nie zmienił swoich przekonań Ja obecnie jestem prawnikiem ale w swoim życiu prywatnym i pracy zaodowej nadal stosuje zasady które nauczał KS Prałata Człowiek który swoje życie poświęcił dla Boga Kościoła i Ojczyzny nade wszystko ceniący prawdę i nauki Św Jana Pawła II TERAZ Ks Prałat idzie na emeryturę ale nauka która głosi jest nadal aktualna Idźmy ta drogą prawdy i dziękujemy Bogu że na naszej drodze postawił Takiego KAPŁANA A KS GOLEBIOWSKIEMU życzę zdrowia i zasłużonego odpoczynku
~Gość niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 12:45
Mówiąc o księdzu Gołębiowskim przychodzi mi na myśl tylko jedno słowo na literę 'h'... hipokryta. Człowiek z grupy ludzi, którzy żyją według zasady: 'rób co mówię, a nie rób tak jak ja robię'

Żegnam księdza Gołębiowskiego bez poważania.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK