Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
BolecFORUM Nowy temat

Włata na Radę Rodziców dobrowolna...ale jednak po cichu obowiązkowa !

~ niezalogowany
15 września 2016r. o 13:56
Czy w szkołach Waszych dzieci na zebraniach takie lub podobne słowa podły z ust wychowawców? W szkole mego dziecka taki tekst usłyszeli wszyscy obecni na zebraniu. Co na to Wy - rodzice? Co na to Wydział Szkolnictwa i Dyrektorzy szkół? Może redakcja zadałaby takie pytanie w Urzędzie właściwym dla nadzoru szkół... Przecież takie datki są dobrowolne!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Eli niezalogowany
15 września 2016r. o 21:57
Są dobrowolne wiec o co chodzi
Nie chcesz nie płać
Ja płacę bo moje dziecko korzysta ze szkolnych pomocy czy nawet ksero a i nagrody otrzymuje ech...
~Przew.KR niezalogowany
16 września 2016r. o 6:51
~Eli napisał(a): Są dobrowolne wiec o co chodzi
Nie chcesz nie płać
Ja płacę bo moje dziecko korzysta ze szkolnych pomocy czy nawet ksero a i nagrody otrzymuje ech...
Zawsze były dobrowolne wplaty na Komitet Rodzicielski.To sa pieniądze dla szkoły i jej uczniów.To co w tym zlego.Kazdy KR prowadzi pelna ksiegowosc i się z tych smiesznych pieniędzy rozlicza.
11100
#Blackjack nieaktywny
16 września 2016r. o 7:42
Powołać komisję, wywalić ministra ..... Ludzie, czy wy nie macie większych problemów? ....

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
~ niezalogowany
16 września 2016r. o 8:03
Ja mam dwie córki ii ani razu nie zapłaciłem na tzw. Komitet Rodzicielski. To szkoła ma obowiązek nauczania i nagradzania swoich zdolnych uczniów, a nie rodzice.
Nie warto płacić i nie ma o co się pytać. Na pytanie: Czy Pani płaci ? Odpowiadasz Nie, nie płacę. - i tyle :)
~ niezalogowany
16 września 2016r. o 8:23
~ napisał(a): Ja mam dwie córki ii ani razu nie zapłaciłem na tzw. Komitet Rodzicielski. To szkoła ma obowiązek nauczania i nagradzania swoich zdolnych uczniów, a nie rodzice.
Nie warto płacić i nie ma o co się pytać. Na pytanie: Czy Pani płaci ? Odpowiadasz Nie, nie płacę. - i tyle :)

Nie płać nikt ci nie każe. Ale szkoła nie ma obowiązku nagradzania dobrych uczniów. Obowiązkiem szkoły jest nauczyć i tyle. A czy dziecko wybitne dostanie nagrodę - dostanie, bo takich rodziców jak ty na szczęście jest niewiele. Zastanawia mnie jak bym się czuła, gdyby moje dziecko przyniosło ze szkoły nagrodę ze świadomością, że na tą nagrodę złożyli się rodzice innych dzieci - a ja - bo nie dałam tych 50 zł na komitet.
10630
#CNC nieaktywny
16 września 2016r. o 8:32
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ja mam dwie córki ii ani razu nie zapłaciłem na tzw. Komitet Rodzicielski. To szkoła ma obowiązek nauczania i nagradzania swoich zdolnych uczniów, a nie rodzice.

Nie płać nikt ci nie każe. Ale szkoła nie ma obowiązku nagradzania dobrych uczniów. Obowiązkiem szkoły jest nauczyć i tyle. A czy dziecko wybitne dostanie nagrodę - dostanie, bo takich rodziców jak ty na szczęście jest niewiele. Zastanawia mnie jak bym się czuła, gdyby moje dziecko przyniosło ze szkoły nagrodę ze świadomością, że na tą nagrodę złożyli się rodzice innych dzieci - a ja - bo nie dałam tych 50 zł na komitet.

powinnaś czuć sie b dobrze , bo to ministerstwo finansuje szkoły nie rodzice...jeśli sobie uświadomisz ze 60% Twojej wypłaty trafia do Państwa w postaci podatków ,składek itp zmienisz zdanie
~klucznick niezalogowany
16 września 2016r. o 8:35
ludziska ludziska,są sytuacje w życiu tak dziwne że może kogoś nie stać zapłacić ,nie jesteście społeczeństwem wyrozumiałym,każdy każdego miesiąca lub dnia może znależć się na dnie,a wtedy usłyszysz co nie masz na komitet ?? jeżeli stwierdzasz że nie płacisz to nie płać i tyle ?? nikogo się nie bój :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMARaport BIK