Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~:)) niezalogowany
11 stycznia 2017r. o 14:39
godzine temu z nim rozmawiałem i nie wyglądał na kogos autystycznego ale co wy możecie o tym wiedzieć
ile w was niechęci nie do niego tylko do tego by przyznac że w wielu sprawach ma rację
a wiecie że jestem katolikiem i chodze do kościoła?
nie wiecie bo skąd i tyle samo wiecie o falco
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
11 stycznia 2017r. o 14:41
~~ napisał(a):
PanM napisał(a):
~~ napisał(a): Moim bogiem jest Pan M.

Zastanowiłeś się dobry człowieku ?

Ja nikomu nie obiecuje życia wiecznego.Nikogo nie straszę ogniem piekielnym.
Nie potrzebuję czci ani modlitwy.Nie mam swoich świątyń , dekalogu .
Ponad wszystko nie chcę żadnych ofiar i danin.
Od otoczenia oczekuję jedynie elementarnej przyzwoitości i uczciwości.

Jeśli dasz radę jesteś przyjęty.

Dziękuję ci Bogu, że się odezwałeś do mnie maluczkiego.

W moim królestwie wielcy są ci którzy w innych królestwach uważani są za maluczkich i pokornie poddanych.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~ niezalogowany
11 stycznia 2017r. o 16:31

Zdjęć: 0
PanM napisał(a):
~~ napisał(a):
Moim bogiem jest Pan M.

W moim królestwie wielcy są ci którzy w innych królestwach uważani są za maluczkich i pokornie poddanych.

Panie Moszczyński, bardzo Pan zgłupiał udzielając takich odpowiedzi , myślę że przyczyną wyjątkowej głupoty jaką Pan pokazuje przez udzielne komentarze, jest zapewne ateizm którym się tak szczycisz, ale wątpliwości zostają, dlatego dociekasz, poszukujesz istnienie Boga, dowodem jest kolejny temat który wywołałeś, sprawia Panu przyjemność obrażanie nieistniejącego Boga ?
Nieszczęśliwy z Pana człowiek

11445
PanM
11 stycznia 2017r. o 18:32
~~ napisał(a):

Zdjęć: 0
PanM napisał(a):
~~ napisał(a):
Moim bogiem jest Pan M.

Panie Moszczyński, bardzo Pan zgłupiał udzielając takich odpowiedzi , myślę że przyczyną wyjątkowej głupoty jaką Pan pokazuje przez udzielne komentarze, jest zapewne ateizm którym się tak szczycisz, ale wątpliwości zostają, dlatego dociekasz, poszukujesz istnienie Boga, dowodem jest kolejny temat który wywołałeś, sprawia Panu przyjemność obrażanie nieistniejącego Boga ?

I tu wychodzi z człowieka kim jest.
Ja otwarcie podpisany polemizuję na trudne tematy i nie boję się bo mam argumenty.
Nie obrażam ani rozmówcy ani tego w co wierzy.
Tak jak wierni mają prawo wyznawać wiarę tak ja mam prawo jej zaprzeczać .
Czy kiedykolwiek na kogoś wiernego powiedziałem " ty głupolu " ?
Co daje Panu siłę i przyzwolenie na obraliwe wyraanie się o innych .Obraźliwe anonimowe i tchórzliwe.[img=1484155954_0zsgisf.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~ZPP niezalogowany
11 stycznia 2017r. o 18:47
Panie M,spytaj Pan bereta o Rwandę.I czy wie ile set tysięcy ofiar poszło do Bozi dzięki arcypasterzowi Hoserowi. Bóg już wysłał diabła i czeka na tego `pasterza.Jak mawiał ,,rżnijcie wszystkich,Pan rozpozna swoich ''
Amen
~~ niezalogowany
11 stycznia 2017r. o 20:00
PanM napisał(a):
~~ napisał(a):

I tu wychodzi z człowieka kim jest.
Ja otwarcie podpisany polemizuję na trudne tematy i nie boję się bo mam argumenty.
Nie obrażam ani rozmówcy ani tego w co wierzy.
Tak jak wierni mają prawo wyznawać wiarę tak ja mam prawo jej zaprzeczać .
Czy kiedykolwiek na kogoś wiernego powiedziałem " ty głupolu " ?
Co daje Panu siłę i przyzwolenie na obraliwe wyraanie się o innych .Obraźliwe anonimowe i tchórzliwe

odpowiedź:
Panie Moszczyński, ma Pan prawo nie wierzyć w istnienie Boga, oraz zaprzeczać wiary, tylko pytanie, po co na forum? po co wciąga Pan innych w obrażanie Boga? zapewne nie zna Pan definicji wiary,
więc zacytuję, mając pewność że tak Pan nie zrozumie:

"W chrześcijaństwie wiara to „nacechowane pewnością oczekiwanie rzeczy spodziewanych, oczywisty przejaw rzeczy realnych, choć nie widzianych” (Hebr. 11:1). Nie jest to łatwowierność, czyli gotowość uwierzenia w coś bez przekonujących dowodów lub tylko dlatego, że chce się w to wierzyć. Wiara wymaga gruntownej, rzetelnej wiedzy, zapoznania się z dowodami oraz doceniania tego, na co one wskazują. Dlatego Biblia mówi, że ‛wierzy się sercem’, chociaż wiara bez dokładnej wiedzy jest niemożliwa (Rzym. 10:10).

i jeszcze wyjaśnienie Pańskiej głupoty: cyt,

"głupiec; potocznie,

1. człowiek ograniczony intelektualnie, słabo rozgarnięty; głąb, przygłup, tłumok;
2. osoba niepoważna, lekkomyślna; błazen, pajac

podtrzymuję zdanie : jest Pan nieszczęśliwym człowiekiem

2900
#falco nieaktywny
11 stycznia 2017r. o 20:10
dlatego nie ''katolikami '' a raczej ''nihilistami'' powinni się nazywać ...

ale to tak na marginesie jeśli wezmę pod uwagę to co w pewnym fragmencie powyższego tekstu przeczytałem ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 stycznia 2017r. o 20:35
~~ZPP napisał(a): ,,rżnijcie wszystkich,Pan rozpozna swoich ''
Amen

Stwórca wystawi rachunek sk. urwielowi . Przypomnijcie jak nazywał się ten biskup . Papuga Ty wiesz.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza