~~Burgundowy Rojnik napisał(a): Odwalcie się od Dyrektora Barczyka. Skoro ktoś wcześniej na dużo wyższym szczeblu ustalił, że szpitale mają jak przedsiębiorstwa przynosić zyski, to chłop robi to za co go rozliczają. Dzisiaj za pacjenta z wirusem jest dużo większa kasa jak za chorego na inną chorobę. Więc doi kasę z NFZ tu i trudno mu się dziwić. A co do budowy szpitala z kontenerów to chcę tu wszystkich uświadomić, że taki jest obecnie trend na świecie. Odchodzi się od potężnych szpitali molochów, gdzie jak trzeba wstawić nowoczesny sprzęt diagnostyczny to jest problem natury konstrukcyjnej budynku. Budynki naszego szpitala już tyle razy były remontowane, że tam są już wyhodowane mutanty bakterii dużo groźniejszych niż wirus. Powstanie oddział zakaźny całkiem oddzielny i bardzo dobrze. Choremu jest obojętne, czy leży na 3 piętrze, czy budynku kontenerowym z pełnym zapleczem sanitarnym.
~~Sepiowa Trzmielina napisał(a):~~Burgundowy Rojnik napisał(a): Odwalcie się od Dyrektora Barczyka. Skoro ktoś wcześniej na dużo wyższym szczeblu ustalił, że szpitale mają jak przedsiębiorstwa przynosić zyski, to chłop robi to za co go rozliczają. Dzisiaj za pacjenta z wirusem jest dużo większa kasa jak za chorego na inną chorobę. Więc doi kasę z NFZ tu i trudno mu się dziwić. A co do budowy szpitala z kontenerów to chcę tu wszystkich uświadomić, że taki jest obecnie trend na świecie. Odchodzi się od potężnych szpitali molochów, gdzie jak trzeba wstawić nowoczesny sprzęt diagnostyczny to jest problem natury konstrukcyjnej budynku. Budynki naszego szpitala już tyle razy były remontowane, że tam są już wyhodowane mutanty bakterii dużo groźniejszych niż wirus. Powstanie oddział zakaźny całkiem oddzielny i bardzo dobrze. Choremu jest obojętne, czy leży na 3 piętrze, czy budynku kontenerowym z pełnym zapleczem sanitarnym.
''Odwalić się '' można ;-P Jeśli masz kasę to jeśli nie przyjmą Cię w Bolesławcu to możesz sobie pojechać do PRYWATNEJ KLINIKI'' gdzieś tam na Dolnym Sląsku lub dalej...a teraz sobie wyobraź ludzi chorych w Bolesławcu, bez pieniędzy i prawa jazdy w rodzinie.... gdzie mają się udać ??? Nigdzie nie znalazłam informacji na temat tego gdzie mam się udać w nagłym przypadku jak nie mam COVIDA a np. mam zawał ...czy szpital udzieli mi pomocy, czy mam brać ''taxi'' i mają mnie wozić aż któryś szpital ''ościenny'' mnie przyjmie z łaską...czy może mam od razu wezwać księdza i się wyspowiadać ...Chodzi chyba o to wszystkim, że mieszkańcy Miasta Bolesławiec i podległych Gmin chcą wiedzieć czy zostanie im udzielona pomoc medyczna w nagłej sytuacji nie związanej bezpośrednio z COVIDEM... Np. zawał, wylew, skręt kiszek, wyrostek etc....GDZIE TAKI PACJENT MA SIĘ ZGŁOSIĆ???
~~Brązowy Dyptam napisał(a):~~Sepiowa Trzmielina napisał(a):~~Burgundowy Rojnik napisał(a): Odwalcie się od Dyrektora Barczyka. Skoro ktoś wcześniej na dużo wyższym szczeblu ustalił, że szpitale mają jak przedsiębiorstwa przynosić zyski, to chłop robi to za co go rozliczają. Dzisiaj za pacjenta z wirusem jest dużo większa kasa jak za chorego na inną chorobę. Więc doi kasę z NFZ tu i trudno mu się dziwić. A co do budowy szpitala z kontenerów to chcę tu wszystkich uświadomić, że taki jest obecnie trend na świecie. Odchodzi się od potężnych szpitali molochów, gdzie jak trzeba wstawić nowoczesny sprzęt diagnostyczny to jest problem natury konstrukcyjnej budynku. Budynki naszego szpitala już tyle razy były remontowane, że tam są już wyhodowane mutanty bakterii dużo groźniejszych niż wirus. Powstanie oddział zakaźny całkiem oddzielny i bardzo dobrze. Choremu jest obojętne, czy leży na 3 piętrze, czy budynku kontenerowym z pełnym zapleczem sanitarnym.
''Odwalić się '' można ;-P Jeśli masz kasę to jeśli nie przyjmą Cię w Bolesławcu to możesz sobie pojechać do PRYWATNEJ KLINIKI'' gdzieś tam na Dolnym Sląsku lub dalej...a teraz sobie wyobraź ludzi chorych w Bolesławcu, bez pieniędzy i prawa jazdy w rodzinie.... gdzie mają się udać ??? Nigdzie nie znalazłam informacji na temat tego gdzie mam się udać w nagłym przypadku jak nie mam COVIDA a np. mam zawał ...czy
Chyba do kostnicy :) Ciekawe czy z kartą mieszkańca będzie jakaś promocja? A tak na serio, to ten co zafundował nam takie coś, powinien być wywieziony na taczkach z B-c
Mamusia Zofija po wtopie z radioterapią i utopiemiu powiatu ZGORZELECKIEGO ,pokaze jak to będzie;)))) Wszystko się sypnęło Panie Gabrysiak TAK PANIE STAROSTO , a Pan to firmuje pod mecenatem wrobla z ratusza ;),Brak dostepnosci świadczeń medycznych w tym szpitalu to Pana wina i ODPOWIEDZIALNOSC!!!
~~Bławatkowy Bratek napisał(a):""
"Mamusia Zofija po wtopie z radioterapią i utopiemiu powiatu ZGORZELECKIEGO ,pokaze jak to będzie;)))) Wszystko się sypnęło Panie Gabrysiak TAK PANIE STAROSTO , a Pan to firmuje pod mecenatem wrobla z ratusza ;),Brak dostepnosci świadczeń medycznych w tym szpitalu to Pana wina i ODPOWIEDZIALNOSC!!!