~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany 24 czerwca 2025r. o 22:12
Podniecamy się, kto będzie rządził Ameryką, moim zdaniem obojętnie kto będzie rządził w USA to dla Polaków i Polski nic dobrego z tego nie wyniknie. Dla USA jesteśmy tylko małym pieskiem na amerykańskim łańcuchu, który ma głośno szczekać. Istnieje problem amerykańskiej wojowniczości, aroganckiego pouczania innych państw i straszenia, jakie spotkają ich kary jeśli nie będą słuchać amerykańskich nakazów. Z inicjatywy straszenia Korei Północnej bronią jądrową przez Trumpa, Korea Północna weszła w posiadanie broni jądrowej. Za Amerykańskie cuda technologiczne musimy zapłacić więcej od innych państw i owsa prawie nie będzie. Tylko czym zapłacimy, skoro Solidarna Polska eksportuje do USA ile, nie znam danych, ale według mnie tyle, co kot napłakał. Donald Trump, jest autorem podwyżki za gaz, publicznie w czasie wizyty w Warszawie oferował dogadanie się z dostawami amerykańskiego gazu za pięciokrotnie wyższą cenę. Transmitowano to w rzekomo Polskiej telewizji. Jego pomocnik Majk Pompka, będąc właścicielem korporacji zbrojeniowej, niezgodnie z prawem sam ze sobą podpisywał kontrakty na zakup uzbrojenia dla amerykańskiej armii, a Trump nie reagował.''(...)
Wolne Media
~~Lucjan M21W1 niezalogowany 27 czerwca 2025r. o 5:19
Wczoraj podczas uroczystości w Pałacu Prezydenckim Piotr Duda, przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, został odznaczony przez prezydenta RP Andrzeja Dudę Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski za wybitne zasługi w działalności na rzecz obrony godności, praw i interesów pracowniczych w ramach ogólnopolskiego Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego ”Solidarność” oraz za aktywność społeczną.
Przewodniczący dziękując powiedział ;
,,Mamy prezydenta elekta Karola Nawrockiego, który 6 sierpnia zostanie zaprzysiężony. Chcę podkreślić, że nic nam nie przeszkodzi, żeby Karol został jako prezydent zaprzysiężony. Jeżeli będzie trzeba, to go na ramionach do Pałacu wyniesiemy, nic nam w tym nie przeszkodzi. Dla mnie jest ważne, żeby później od pierwszego dnia pan prezydent wspólnie z Solidarnością rozpoczął realizację naszej umowy programowej, którą podpisaliśmy 13 lutego w sali BHP''.
Gdybym miał sumienie to przyznał bym Wałęsie rację . Ale że jest mi po latach wstyd że przykładałem do tego rękę dzisiaj nawet wbrew sobie się do tego nie przyznam.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.