Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W piątek protest na ulicach Bolesławca
~~Ciemnoniebieski Czosnek niezalogowany
30 października 2020r. o 10:25
,,Ustawy norymberskie pozbawiły Żydów większości praw obywatelskich przy zachowaniu tylko minimum praw cywilnych. Zredukowano ich status prawny do osób poddanych Rzeszy, czyli gorszej kategorii. Z podmiotu prawa Żydzi stali się przedmiotem prawa." (cytat za: ,,Focus Historia").

Dyskryminacja ludności żydowskiej następowała stopniowo. Po uchwaleniu ustaw norymberskich Żydów wykluczano z życia społecznego, odmawiając im możliwości zajmowania stanowisk w niemieckiej gospodarce, wykonywania pewnych zawodów, prowadzenia biznesu, a wreszcie objęto ich reglamentacją usług i towarów. Ludności żydowskiej uniemożliwiano korzystanie z niemieckich sklepów, urzędów, transportu. Żydów zmuszano do emigracji z terytorium III Rzeszy. Do 1938 roku ok. 150 tys. przedstawicieli narodu żydowskiego opuściło Niemcy, szykując azylu za granicą. Podobny los spotkał Żydów austriackich po włączeniu Austrii do III Rzeszy w marcu 1938 roku.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rumiana Nemezja niezalogowany
30 października 2020r. o 10:27
Chorobowe ?? Po zabawie, na własne życzenie ?? A to dziwne....
18442
PIS-PO-PRL
30 października 2020r. o 10:32
Horus napisał(a): i ja jestem z Wami...
postaram się być :)

ooo bardzo dobrze, że idziesz :)
Ktoś w końcu przypilnuje te dzieciaki, żeby miały poprawnie pozakładane maseczki, a jak się ktoś nie będzie chciał dostosować to wiadomo co... rygor kurna :D
I żeby nie było, każdy wykrzyczany wulgaryzm to faszystowska prowokacja. Pilnujcie się tam ;)

#stejsejf

PIS=PO=PRL
~Ołowiany Przebiśnieg niezalogowany
30 października 2020r. o 10:35
Ja też chcę mieć dodatkowe 2 tygodnie kwarantanny po 2 tygodniach urlopu za granicą lub zabawie na weselu. Ja też płacę składki do ZUS !!! Niech ZUS płaci mi, a nie otrzebujacym pacjentom, np onkologicznym... Super sprawiedliwość...
~Złocistożółta Forsycja niezalogowany
30 października 2020r. o 10:44
Bolec.info bardziej Lewackie niź Tvn, aż trudno w to uwierzyć !!!
22258
#Horus nieaktywny
30 października 2020r. o 10:50
PIS-PO-PRL napisał(a):
Horus napisał(a): i ja jestem z Wami...
postaram się być :)

ooo bardzo dobrze, że idziesz :)
Ktoś w końcu przypilnuje te dzieciaki, żeby miały poprawnie pozakładane maseczki, a jak się ktoś nie będzie chciał dostosować to wiadomo co... rygor kurna :D
I żeby nie było, każdy wykrzyczany wulgaryzm to faszystowska prowokacja. Pilnujcie się tam ;)

#stejsejf

cieszę się że ty się cieszysz...:)

jak widzisz dzisiaj nawet sobie zrobiłem wolne...;)
a co do pilnowania...
może sam wpadniesz by POPILNOWAĆ bolesławieckich wyrostków z faszystowskimi okrzykami lub zachowaniami...

może wystosuj jakiś apel do bolesławieckich qwaxików czy skorników by powstrzymali się od podobnych zachowań jakie ''prezentowali '' ich kolesie wczoraj we Wrocławiu ...w Białymstoku czy Kielcach ...

zresztą -mocni w ''gębie'' ale jakoś ich ''bojówek'' w tym grajdole nigdy nie widziałem...

ot krzykacze forumowi ...
lepiej im to wychodzi na zbiórkach w ''kościele'' przy ul. Łasickiej ...;)

tam mają swoją ''oazę''...hahaha
18442
PIS-PO-PRL
30 października 2020r. o 10:59
Kurcze... może tego faszyzmu nie ma tyle ile byś chciał żeby go było :D

PIS=PO=PRL
~~Rudawa Kolczurka niezalogowany
30 października 2020r. o 11:00
Faryzeuszu pada dzisiaj deszcz to siedzisz na dupie i taka prawda .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo