~~108 konkretów napisał(a): Co szkodzi obiecać ? Te dodatkowe konkrety łykam jak pelikan a później się zobaczy.
~~Trudno nadążyć napisał(a): "...kwota wolna od podatku, to nie jest zobowiązanie wynikające z tej kampanii, ja mówię o tym od lat i jestem absolutnie zdeterminowany.
To jest moja twarda obietnica, że do końca tej kadencji" – Donald Tusk
Czyli należy się spodziewać kwoty wolnej w 2027, w następnej kampanii wyborczej do sejmu. To znaczy obietnicy kwoty wolnej :D:D
~~Płowoszara Szachownica napisał(a):Ktoś napisał: ~~108 konkretów napisał(a): Co szkodzi obiecać ? Te dodatkowe konkrety łykam jak pelikan a później się zobaczy.
Ktoś napisał: ~~Trudno nadążyć napisał(a): "...kwota wolna od podatku, to nie jest zobowiązanie wynikające z tej kampanii, ja mówię o tym od lat i jestem absolutnie zdeterminowany.
To jest moja twarda obietnica, że do końca tej kadencji" – Donald Tusk
Czyli należy się spodziewać kwoty wolnej w 2027, w następnej kampanii wyborczej do sejmu. To znaczy obietnicy kwoty wolnej :D:D
gdybyś śledził ,lub oglądał TV (nie w każdej podali)
to TUSK zobowiązał się wprowadzić kwotę60 tyś w 2026 roku
No nie, w każdej tv podawali, że w 100 dni :D:D
~~Donald T napisał(a): Ciągle narzekacie na Tuska że wszystko jest podwyższane ale czeka was zaskoczenie ,będzie obniżka .Każdemu zostanie obniżony wiek .Np mężczyzna który ma teraz 60 lat wiek zostanie mu obniżony o 10 lat i będzie miał 50,a kobiety będą szczęśliwe gdy im się obniży wiek np 40 latka będzie miała 30 lat .To genialne rozwiązanie spowoduje że nie będzie trzeba podwyższać wieku przejścia na emeryturę
~~Jasnobrązowa Kosodrzewina napisał(a):Ktoś napisał: ~~Donald T napisał(a): Ciągle narzekacie na Tuska że wszystko jest podwyższane ale czeka was zaskoczenie ,będzie obniżka .Każdemu zostanie obniżony wiek .Np mężczyzna który ma teraz 60 lat wiek zostanie mu obniżony o 10 lat i będzie miał 50,a kobiety będą szczęśliwe gdy im się obniży wiek np 40 latka będzie miała 30 lat .To genialne rozwiązanie spowoduje że nie będzie trzeba podwyższać wieku przejścia na emeryturę
Niestety wiek emerytalny zostanie podwyższony, ponieważ Niemcy naciskają na to i PE. Nie należy wierzyć ani jednemu słowu powiedzianemu przez Tuska i jego ekipy.