Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Karol Nawrocki kandydatem Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta RP
14240
M21W2
25 listopada 2024r. o 12:19
Wirtualna Polska postanowiła dowiedzieć się, jak zakończyła się ta historia. W 2021 r. media stawiały bowiem znak zapytania, zastanawiając się, czy nosze z Westerplatte faktycznie pochodziły z rejonu walk.

- Muzeum nawiązało kontakt z pracownikiem szpitala na Srebrzysku, który rozpoznał nosze nabyte przez muzeum jako te, które znajdowały się wcześniej w jego posiadaniu - informuje nas w odpowiedzi na pytania Muzeum II Wojny Światowej.

Rzeczniczka prasowa muzeum wskazuje, że zebrane informacje zostały przedstawione podczas obrad komisji zajmującej się kwestią zakupów i darów. I to na wniosek komisji dyrekcja podjęła decyzję o wystosowaniu pisma do oferenta i podjęciu działań prawnych mających na celu doprowadzenie do zwrotu noszy sprzedającemu w ramach rękojmi. Stało się to jeszcze w 2021 r.

- Nosze nie miały bowiem właściwości, które przedmiot tego rodzaju powinien mieć, a o których zostaliśmy poinformowani przez sprzedawcę. Obiekt ten nie nadawał się także do celu, w jakim został zakupiony tj. do eksponowania w budowanym Muzeum Westerplatte i Wojny 1939. Sprzedawca po otrzymaniu pisma skontaktował się z muzeum i po zapoznaniu się z przedstawionymi informacjami zwrócił otrzymane pieniądze w całości oraz odebrał nosze -
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Zielonkawobłękitna Katalpa niezalogowany
25 listopada 2024r. o 12:20
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a): A gdzie to wyjaśniono? Podaj link.

Nawet jak podam link to i tak nazwiesz mnie kłamcą, Jasie tak mają.

otóż nie...
jak piszesz prawdę to przyznaję jak łżesz to tez o tym ci piszę otwarcie a nie jak ty z ''krzaków''...;D
a historię noszy znam więc ja linku nie oczekuję...;D
odpowiedz Jasiowi...;D
25 listopada 2024r. o 12:26
ja osobiście zadał bym ci inne pytanie dotyczące innej historii ale o podobnym zabarwieniu ...nie na jakieś marne 25 tysięcy ale wtedy już byś nic nie odpisał...
bo ty brzydzisz się prawdą ;D
14240
M21W2
25 listopada 2024r. o 12:27
~~Zielonkawobłękitna Katalpa napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a): A gdzie to wyjaśniono? Podaj link.

Nawet jak podam link to i tak nazwiesz mnie kłamcą, Jasie tak mają.
otóż nie...
jak piszesz prawdę to przyznaję jak łżesz to tez o tym ci piszę otwarcie a nie jak ty z ''krzaków''...;D
a historię noszy znam więc ja linku nie oczekuję...;D
odpowiedz Jasiowi...;D

To dlaczego piszesz do mnie a nie napiszesz jaka jest prawda Jasiowi .
~~Bieda niezalogowany
25 listopada 2024r. o 12:30
Nawrocki zarabiając 17 koła miesięcznie mòwi że żyje skromnie tak ja wy.
14240
M21W2
25 listopada 2024r. o 12:31
~~Zielonkawobłękitna Katalpa napisał(a): ja osobiście zadał bym ci inne pytanie dotyczące innej historii

Czy coś poza zadawaniem pytań i insynuacjami potrafisz napisać , wiem że nie , dlatego nie zadam tobie żadnego pytania .
25 listopada 2024r. o 12:42
a to dlatego że piszesz w sumie do mnie a nie do Jasia...;D
odbijasz się od tych Jasiów jak piłka od ściany ...bezmyślnie...;D

a więc odpowiedz Jasiowi...;D
25 listopada 2024r. o 12:47
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Katalpa napisał(a): ja osobiście zadał bym ci inne pytanie dotyczące innej historii

Czy coś poza zadawaniem pytań i insynuacjami potrafisz napisać , wiem że nie , dlatego nie zadam tobie żadnego pytania .

nie zadajesz bo wiesz że bym ci odpowiedział a nie jak ty wiał do norki jak ty to robisz...;D
bo prawdy się boisz i przed nią zawsze uciekasz...

więc wracaj w ''krzaki'' i stamtąd pohukuj....
tylko w prowokacjach musisz się bardziej postarać bo jakieś popierdółki o ''telemarkach'' mnie nie ruszają...;D
tchórzu...

jak tam?...masz już 17-ą ''teczkę '' Lesiak...Lucjana? ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.