W sprawie edukacji, podobnie jak z innymi tematami bardzo się oszukujemy. W szkole ogólny dramat wychowawczy ale i dramat z wiedzą. Wystarczy przyjść na przerwy i posłuchać obojętnie w której podstawówce. Rodzice zapatrzeni w swoje dzieciaki bez żadnej refleksji. Wszyscy są winni tylko nie mój jasio. Nauczyciele boją się dyrekcji, dzieci i rodziców. Poziom edukacji spada bardzo. No ale pani minister zadowolona. I czekamy na dzień nauczyciela, żeby wznosić peany na cześć nauczycieli itd, itp. A potem się dziwimy, skąd się biorą takie nowackie, czy mocniej trampy. Smutne ukrywanie i kolorowanie rzeczywistości.
A ja myślę, że jest zupełnie odwrotnie. Nauczyciele sami się degradują, zero pasji ambicji. Sztampa! Podatni na pochwały i kompementy, jak przedszkolaki. Jak młodzież ma patrzeć na człowieka, który ma być wzorem, a daje się oczarować nawiedzonym mamusiom dysfunkyjnych dzieci? Każdy ma takiego w klasie
"Z biegiem czasu będzie to zawód szanowany" - przepraszam, z biegiem którego czasu, bo chyba pani Nowacka żyje w czasie równoległym do mojego, na pewno nie w tym samym, co ja.
Od dwudziestu lat jestem nauczycielem i "z biegiem czasu" jest CORAZ GORZEJ. Uczniowie rozwydrzeni do nieprzytomności, rodzice jeszcze bardziej, dyrekcję.......
Nauczyciele "z biegiem czasu" uciekajcie z zawodu, dla zdrowia psychicznego i fizycznego, dla siebie i swoich rodzin.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.