Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Najwyżsi rangą politycy przyjadą do Bolesławca na obchody 250-lecia Armii USA
~~Bławatna Aukuba niezalogowany
przedwczoraj o 20:36
~~Ruda Tunbergia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Granatowoczarny Driakiew napisał(a): Idealna okazja, żeby Amerykańscy, Polscy żołnierze i Prezydent Nawrocki pochwycili tego rudego Judasza. Następnie umieścili go Tworkach.

Grzejesz tam miejsce?

Tam siedzisz ty i Szymon Holota
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Hebanowa Smagliczka niezalogowany
przedwczoraj o 21:23
Ktoś mi wytłumaczy ? Mówimy o armii USA a wy obrzucacie się błotem i to z jakiego powodu ? jakichś długopisowych wyborów? Nikt już nie potrafi kulturalnie dyskutować.
~~Białoszara Miodunka niezalogowany
przedwczoraj o 23:09
A po co te wojska, taka mocna Europa,a tu kicha.
~~Ciemnożółty Rdest niezalogowany
18 godz. 32 min. temu
ta dyskusja ,,opentanych" to totalne dno intelektualne !!. Do roboty- a nie do dyskusji!!!
~~Jasio niezalogowany
17 godz. 0 min. temu
NIE ROZUMIEM DLACZEGO 250 LAT .
Kto mi to wytłumaczy?
~~Butelkowe Parzydło niezalogowany
16 godz. 19 min. temu
~~Hebanowa Smagliczka napisał(a): Ktoś mi wytłumaczy ? Mówimy o armii USA a wy obrzucacie się błotem i to z jakiego powodu ? jakichś długopisowych wyborów? Nikt już nie potrafi kulturalnie dyskutować.

nikt, ludzie widzą swoich wodzów w tv i chamieją jak oni
~~Złocistożółta Metasekwoja niezalogowany
16 godz. 14 min. temu
~~Jasio napisał(a): NIE ROZUMIEM DLACZEGO 250 LAT .
Kto mi to wytłumaczy?

Stany Zjednoczone ogłosiły niepodległość w 1776r., widocznie armia powstała rok wcześniej.
Na potrzeby właśnie walki o tą niepodległość.
~~ niezalogowany
16 godz. 0 min. temu
Czym była Armia Kontynentalna? Zanim powstał armia o tzw. niepodległość walczyły oddziały pospolitego ruszenia . To czasy walk na pograniczu gdzie oddziały tworzono z osadników i traperów. Armii jako takiej nie było bo regularne wojska transportowano z Angli i Francji .Zalążki armii tworzono dopiero w West Point .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.