Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Straszak" na kierowców w Bolesławcu! Spółdzielnia odpowiada
~~Ochrowy Ubiorek niezalogowany
5 godz. 13 min. temu
~~Czerwonozłota Karagana napisał(a): Ale to chyba trzeba być właścicielem terenu żeby sobie ograniczyć kto i dlaczego miałby mieć prawo do parkowania na drodze publicznej. Chyba że te ulice nie są publiczne a przynależą do nieruchomości.

Skoro piszą na tablicy, że to teren spoldzieni to znaczy, że nie jest to teren prywatny. Chyba logiczne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ochrowy Ubiorek niezalogowany
5 godz. 12 min. temu
~~Ochrowy Ubiorek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Czerwonozłota Karagana napisał(a): Ale to chyba trzeba być właścicielem terenu żeby sobie ograniczyć kto i dlaczego miałby mieć prawo do parkowania na drodze publicznej. Chyba że te ulice nie są publiczne a przynależą do nieruchomości.

Skoro piszą na tablicy, że to teren spoldzieni to znaczy, że nie jest to teren prywatny. Chyba logiczne.

Miało być:
Skoro piszą na tablicy, że to teren spoldzieni to znaczy, że nie jest to teren publiczny. Chyba logiczne.
~~Malinowa Brzoza niezalogowany
5 godz. 2 min. temu
Tak to jest jak się mieszka w kołchozie. Niby to jest nasze ale praw własności do miejsca postojowego nikt z mieszkańców Sp-ni nie posiada.
~~Ceglany Miłorząb niezalogowany
4 godz. 59 min. temu
Kolejna błazenada w tym mieście. Najpierw wprowadzili drakońskie opłaty dla parkujących nie mających meldunku w Bolesławcu, a teraz następna durnota. Wg. tej logiki to mieszkańcy Łazisk, czy Warty Bolesławieckiej powinni na zbity łeb gonić rowerzystów ze ścieżki rowerowej, albo brać opłaty. Tu nie mówi się o budowie parkingów wielopoziomowych tylko wydziela się miejsca wybrańcom. To teraz jak mi ktoś zaparkuje na przeciw mojego domku jednorodzinnego tzn. że mam go pogonić?? Przyjadą dzieci do rodziców tam mieszkających i co? Samochód mają w Kruszynie czy Dobrej zostawić??
~~K niezalogowany
3 godz. 0 min. temu
A co z parkowaniem samochodów pewnej wypożyczalni która parkuje na naszym osiedlu. Poruszany był temat. Może jakieś opłaty za parkowanie ?
~~Mieszkanka niezalogowany
2 godz. 21 min. temu
Dla mnie sprawa jest prosta. Wystarczy zachować się tak jak powinno - całe grono pedagogiczne oraz uczniowie liceum powinno parkowac na parkingu szkolnym. Nauczyciele wymagają od innych a nie od siebie a młodzież - coz dużo mówić - zdałam prawko to rodzice kupili pierwsze autko i się pokazują jakby byli nie wiadomo kim. Liceum mogliby w końcu zrobić użytek z zielonego terenu przed budynkiem i powiększyć sobie parking a nie tylko stawiać szlabany i zwalać problem na inne głowy.
~~Mieszkaniec spółdzielni niezalogowany
2 godz. 20 min. temu
~~Ceglany Miłorząb napisał(a): Kolejna błazenada w tym mieście. Najpierw wprowadzili drakońskie opłaty dla parkujących nie mających meldunku w Bolesławcu, a teraz następna durnota. Wg. tej logiki to mieszkańcy Łazisk, czy Warty Bolesławieckiej powinni na zbity łeb gonić rowerzystów ze ścieżki rowerowej, albo brać opłaty. Tu nie mówi się o budowie parkingów wielopoziomowych tylko wydziela się miejsca wybrańcom. To teraz jak mi ktoś zaparkuje na przeciw mojego domku jednorodzinnego tzn. że mam go pogonić?? Przyjadą dzieci do rodziców tam mieszkających i co? Samochód mają w Kruszynie czy Dobrej zostawić??

Masz grunt płacisz za niego to jest twoje i na twoim mogą stanąć za twoją zgoda i tak jest wszędzie do mnie też przyjeżdżają na świeta dzieci rodzin z osiedla i nie wzywam policji tylko szukam miejsca w planach budowy PZP i WZ jest najczęściej zapis jedna rodzina jedno miejsce parkingowe ale w tych czasach kto ma jedno auto w rodzinie ? Gdzie deweloper ma na blokach pasy zieleni gdzie ludzie z psami wychodzą i wrzucają po psach odchody gdzie są place zabaw na nowych osiedlach ,to jest masakra wszystkie nowe osiedla budują obok spółdzielni a ich lokatorzy przychodzą i czują się jak u siebie a jak chcesz ścieżkę rowerową zamykać dla swoich to na zakupy będziesz miał najbliżej Legnicę ? Czy Chojnów
~~BENIU niezalogowany
2 godz. 4 min. temu
Sprawę parkowania na terenach przyległych przy blokach spółdzielni można rozwiązać jedynie przez postawienie PARKOMATÓW / bez możliwości wykupywania abonamentu / a mieszkańcom wydać karty z numerem samochodu za szybę
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK