Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Są jeszcze przyjęcia do wojska ?

~ niezalogowany
28 września 2009r. o 15:50
Ja 2 tyg temu złożylem dokumenty na nadterminowego do Świętoszowa (nie odbylem ZSW) i mam czekać na odpowiedz listowną do 1 miesiąca....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
663
#Bambus nieaktywny
28 września 2009r. o 15:53
nabór zostal wstrzymany przez MON chyba w lutym 2009

Po tym czasie są tylko przesunięcia: nadterminowy-zawodowy

wyjątkowo kogoś tam zatrudnią

od 2010 dla kandydatów na zawodowych bedzie pólroczna slużba przygotowawcza (coś jak slużba zasadnicza) za chyba ok. 800 zl - potem jak się nadaje przyjęcie na zawodowego.

to tyle o ile dobrze zrozumialem nowelizację ustawy

Dopisane 28.09.2009r. o godz. 15:53:

nabór zostal wstrzymany przez MON chyba w lutym 2009

Po tym czasie są tylko przesunięcia: nadterminowy-zawodowy

wyjątkowo kogoś tam zatrudnią

od 2010 dla kandydatów na zawodowych bedzie pólroczna slużba przygotowawcza (coś jak slużba zasadnicza) za chyba ok. 800 zl - potem jak się nadaje przyjęcie na zawodowego.

to tyle o ile dobrze zrozumialem nowelizację ustawy
~ niezalogowany
28 września 2009r. o 16:01
Wiesz moze gdzie tę ustawę mozna przeczytac ? masz jakis link ?
~ niezalogowany
28 września 2009r. o 17:15
~ napisał(a): Ja 2 tyg temu złożylem dokumenty na nadterminowego do Świętoszowa (nie odbylem ZSW) i mam czekać na odpowiedz listowną do 1 miesiąca....

jestem w takiej samej sytuacji jak ty, i czekam już 2 miesiąc , ani listu, ani w wku nic nie wiedzą
663
#Bambus nieaktywny
28 września 2009r. o 17:15
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/316880,wojsko_przeszkoli_ochotnikow_w_sluzbie_przygotowawczej.html
~ niezalogowany
28 września 2009r. o 17:51
Kryzys się kończy więc ruszy wszystko nie długo. Bo we wszystkich Jednostkach ruszyło przejście z nadterminowego na zawodowego tych co jeszcze nie zostali.
~ niezalogowany
28 września 2009r. o 18:22
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ja 2 tyg temu złożylem dokumenty na nadterminowego do Świętoszowa (nie odbylem ZSW) i mam czekać na odpowiedz listowną do 1 miesiąca....

jestem w takiej samej sytuacji jak ty, i czekam już 2 miesiąc , ani listu, ani w wku nic nie wiedzą

No mowili ze jak nie dostanie sie listu do 1 miesiaca to mozna byc dobrej mysli :P
2674
#djzloty nieaktywny
28 września 2009r. o 19:19
~ napisał(a): Kryzys się kończy więc ruszy wszystko nie długo. Bo we wszystkich Jednostkach ruszyło przejście z nadterminowego na zawodowego tych co jeszcze nie zostali.

Ruszyło bo od 1 stycznia 2010 nie będzie już ndt a Ci, którzy zgodzą się to automatycznie staną się zawodowymi... Wydaje mi się, że teraz, kiedy kandydatów do służby zawodowej jest tak wielu, decydować będzie ocena ze sprawdzianu z wf'u. Tak więc zaczęła się rywalizacja i raczej część już może pożegnać się z pracą w wojsku...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu