Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy powstanie miało w ogóle sens?
~~A TY niezalogowany
2 godz. 26 min. temu
~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Nigdzie mnie dzisiaj nie było.
"nasi chłopcy" by mi nie wybaczyli

Nienormalny , nieprzyzwoity i tępy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
19 min. temu
~~A TY napisał(a):
Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Nigdzie mnie dzisiaj nie było.
"nasi chłopcy" by mi nie wybaczyli

Nienormalny , nieprzyzwoity i tępy.

"Donald Tusk nie pojawił się na żadnych oficjalnych uroczystościach państwowych, by oddać hołd bohaterom stolicy. To kolejny przypadek w długiej serii absencji szefa rządu podczas najważniejszych dla narodowej pamięci rocznic, budzący uzasadnione pytania o jego stosunek do polskiej historii i państwowości."
~~normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
7 min. temu
"- 1 sierpnia 2025 roku, w 81. rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego, Donald Tusk nie pojawił się na żadnych oficjalnych uroczystościach państwowych, by oddać hołd bohaterom stolicy.
- 10 kwietnia 2025 r. – 15. rocznica katastrofy smoleńskiej, Donald Tusk nie wziął osobiście udziału w obchodach na Powązkach Wojskowych.
- 1 marca 2025 r. – Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, Donald Tusk również nie uczestniczył w uroczystościach poświęconych bohaterom powojennego podziemia antykomunistycznego.
- 12 kwietnia 2025 roku. "Wielki Marsz 1000-lecia Królestwa Polskiego oraz 500-lecia Hołdu Pruskiego", który zgromadził ponad 100 tysięcy uczestników. Nieobecność na nim jakiegokolwiek przedstawiciela rządu, a zwłaszcza jego szefa, była wymowna.
- 11 listopada 2024 r. – Narodowe Święto Niepodległości. Nieobecność premiera w tym najważniejszym polskim święcie państwowym tłumaczono oficjalnie "planowym zabiegiem medycznym".
- 3 maja 2024 r. – Święto Konstytucji 3 Maja. W tym przypadku oficjalnym powodem absencji na państwowych obchodach była też choroba."

Taka alergia na polską historię?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza