Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ach Ci źli motocykliści

7422
#a15 nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 13:57
Ludzie, apeluje do was, ogarnijcie się z tym czepianiem się kierowców jednośladów!
Ja już mam dość, jadę spokojnie a ludzie machają łapami, zatykają uszy, krzywo się patrzą, do cholery po co? Mnie osobiście takie coś tylko nakręca, i mam ochotę odkręcić jeszcze więcej i robić tym ludziom na złość.
Widzicie czerwony motocykl, i pretensje do gościa że jeździ na jednym kole bo widzieliście kiedyśtam czerwone moto i to na pewno to samo - no to chyba jest troszke chore, i nie wymyślam tego bo sam miałem taką sytuacje, pretensje do mnie o coś co w ogóle nie miało miejsca.

Motocykliści to nie są bezmózgie ...e, sami dbamy o swoje i innych bezpieczeństwo, wiadomo że nie kupuje się ponad 100 konnej maszyny żeby jeździć 50km/h ale uwierzcie że my 150x bardziej mamy wpływ na to czy coś się może stać czy nie, motocykl jest dużo łatwiej kontrolować niż rozpędzony samochód, te maszyny są skonstruowane do szybkiej jazdy i tak samo do szybkiego hamowania.

Czy kiedykolwiek komuś z tu obecnych jakiś motocyklista wyrządził jakąkolwiek krzywdę? Czy tak dziamgacie bo dziamgacie? Wypadków z udziałem samochodów jest dużo wiecej niz tych z motocyklistami, nawet patrząc proporcjonalnie do ilosci aut i moto na drogach.

Po co mamy siebie nawzajem denerwować, nie lepiej ułatwiać sobie zycie? Odjechać na tą prawą stronę drogi, mrugnąć światłami, nie czepiać się o byle co...

APELUJE, wyluzujcie bo szkoda zdrowia.

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 sierpnia 2011r. o 14:02
masz wiele racji kolego, niestety tak jak w każdym środowisku jeden przypadek decyduje o odbiorze całego środowiska (np. księża pedofile ... )
7422
#a15 nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 14:06
dlatego zwracam na to uwagę, nie żyjmy stereotypami... miejmy swoje obiektywne zdanie.
3781
PhilipsS
5 sierpnia 2011r. o 14:50
Więcej Tolerancji :]
7151
#zeton nieaktywny
5 sierpnia 2011r. o 15:16
w 100% sie zgadzam, co wam szkodzi zjechac do prawej zeby nas puscic? to ze Ty musisz stac w korku a my sie miescimy czy to cos zlego ? Pozdro chlopaki i lewa w gore :D ;)
~pieszy niezalogowany
5 sierpnia 2011r. o 15:28
Część "ludzi " na motorach ma bardzo duże kompleksy, próbuje dowartościować się idiotyczną jazdą w środku miasta .
~!!! niezalogowany
5 sierpnia 2011r. o 15:32
a15 napisał(a): Ja już mam dość, jadę spokojnie a ludzie machają łapami, zatykają uszy, krzywo się patrzą, do cholery po co? Mnie osobiście takie coś tylko nakręca, i mam ochotę odkręcić jeszcze więcej i robić tym ludziom na złość.

Jam myślisz dlaczego zatykają uszy??
Miałem dzisiaj okazję kilkakrotnie usłyszeć jednego takiego "mistrza":)
Mało bębenki w uszach mi nie popękały!!
Paluszek sam kierował się w stronę czółka , żeby pokazać ogólnie znany gest.:P
Policja powinna karać za nadmierny hałas wydawany przez jednoślad będący wynikiem niesprawnego tłumika, bądż domorosłych przeróbek.

a15 napisał(a): ..motocykl jest dużo łatwiej kontrolować niż rozpędzony samochód, te maszyny są skonstruowane do szybkiej jazdy i tak samo do szybkiego hamowania.

Czy wiesz o tym , że droga hamowania przeciętnego motocykla jest dłuższa o kilka metrów niż przeciętnego samochodu??:P
Czyżbyś sugerował, że samochód skonstruowany do szybkiej jazdy nie zostanie wyposażony w system szybkiego hamowania??
Myślisz , że szybkie hamowanie zostało zarezerwowane tylko dla morocykli??:P

a15 napisał(a):
Wypadków z udziałem samochodów jest dużo wiecej niz tych z motocyklistami, nawet patrząc proporcjonalnie do ilosci aut i moto na drogach.

Czy te statystyki uwzględniają również liczbę przejechanych kilometrów??:)

a15 napisał(a):
APELUJE, wyluzujcie bo szkoda zdrowia.

Zgadzam się, szkoda zdrowia Waszego i Naszego oraz pieszych.:)
Niezapominajmy, że nadmierny hałas jest szkodliwy dla zdrowia :)
~b555 niezalogowany
5 sierpnia 2011r. o 16:02
~!!! ale ty jestes nie doinformowany..
po pierwsze, motocykle mają tak fabrycznie że są głośne przy iluś tam obrotach + jak ja zrobiłem mam pusty wydech SPECJALNIE DLA TAKICH LUDZI JAK TY.
Droga hamowania motocykla jest dłuższa niż samochodu? Pierwsze słyszę! jeżeli sie nie znasz to nie pisz głupot.

Zmoderowano 05.08.2011 godz.21:33 - powód: złośliwości (sentinel)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza