Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:28
MichalGromadka napisał(a): Proszę Pani Szanownej Proszę o adres szewca w Gromadce bardzo chętnie pójdę i zamówię buty na zamówienie bo mam dość badziewia fabrycznie robionego :) Mam odwagę bo odpisałem zapraszam parę stron wcześniej to już tak na boku :) Jak już bawi się pani w obce kapitały i twierdzi, że nie wspieram przemysłu rodzimego, może ok ale kto zarabia pieniądze prócz chińczyków kiedy kupie takie buty czy w gromadce czy gdziekolwiek na ryneczku powiedzmy od polaka ? Myślałem, że Polak hmm to dla mnie nowość, że Polacy sprzedają bez zysku obuwie. Mam argumenty i ich używam tylko czasami wystarczy pomyśleć. Bo ja nie pisałem o tym, że biedronka czy ogólnie markety mają tylko zagraniczne produkty bo nie o to chodzi nikt z nas nie ma tylko polskich, chodzi o to, że jak ja kupie u polaka pieniądze zostają w kraju on zapłaci od tego podatek do Gminy jeżeli chodzi o Gromadkę polak zarobi gmina zarobi a w markecie ? Są zwolnienie z podatków a wszystkie zyski trafiają do spółek za granice tylko wypłaty dla polskich pracowników zostają w kraju. Nasza kochana rada oszczędza na zamykaniu szkół nie mają pieniędzy a co powiedzą jak choćby 10 sklepów upadnie i stracą zyski w wysokości wielu naprawdę wielu tysięcy rocznie ? Na nas wszystkich się to odbije. Zapytałem na radzie Pani inwestor gdzie ona widzi zyski dla gminy skoro market nie płaci podatków, a Ona mi na to:"to nie jest tak, że nie płaci płaci koncesje alkoholowe" no tak lepiej, żeby zapłacił market koncesje jedną niż 10 sklepów dziesięć koncesji i podatek. Nie pomyśleliście nigdy co jeszcze oprócz szkół nam zamkną jak stracą takie dochody ? Już chcą łączyć szkołę z ośrodkiem opieki społecznej. Pomyślcie też czasami nie tylko nad waszą wygodą ale jak może to was dotknąć w inny sposób. Uprzedzam komentarze, że co waś obchodzi, że gmina straci, ależ owszem powinno bo jak gmina straci takie pieniądze to będzie dalej oszczędzać na nas wszystkich.

Michał jak już starasz sie cytować kogokolwiek to cytuj do końca ba ja więcej słyszałem chyba od ciebie, pani inwestor mówila również o podatkach od nieruchomości, podatki od nieruchomości, powierzchni parkingu itd. poza tym najpierw się doinformuj na temat jakie podatki placą supermarkety i jakie korzyści może mieć gmina, a potem zabieraj głos. Poza tym pisaleś ,że już więcej się nie odezwiesz, a dalej nawijasz mniej lub bardziej na temat.
:|

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 21:28:

Pracowałem na Strefie i wiem jakie podatki płacą firmy i co im zostaje a co nie więc się nie wymądrzaj , że tyle kasy "wyjeżdza" za granice a nic nie zostaje dla pracowników na wyplatę. Jakby było zle na strefie to by nikt nie pracował. Ale masz mentalność i pustkę w sobie... patrzysz tylko na swoje 4 litery i własny egoizm. chyba zasięgnę trocjhe info jak to było z tobą w tym Carrefour... mam nadzieję że sam niego odeszleś a nie podziekowali ci za w sposób jaki się wypowiadasz i co sobą reprezentujesz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8416
#MichalGromadka nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:42
Podatki od nieruchomości no fakt podatku od terenu poprzedni właściciel nie płacił nie ? Podatek od powierzchni parkingu ? No i co z tego. Przecież każdy ze sklepów płaci podatek od nieruchomości a jeżeli dzierżawi od kogoś teren i tak płaci bo wiem z praktyki, że dzierżawcy płaci dzierżawiący tylko czynsz podatek o którym mówisz płaci dzierżawca osobiście także te podatki płacimy też my wszyscy plus podatek którego nie płacą markety. Już wiem chyba kim jesteś :) No i napisz korzyści dla gminy skoro o nich piszesz bo ja ich znaleźć nie mogę uświadom nas :P

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 21:32:

Nemo napisał(a): Pracowałem na Strefie i wiem jakie podatki płacą firmy i co im zostaje a co nie więc się nie wymądrzaj , że tyle kasy "wyjeżdza" za granice a nic nie zostaje dla pracowników na wyplatę. Jakby było zle na strefie to by nikt nie pracował. Ale masz mentalność i pustkę w sobie... patrzysz tylko na swoje 4 litery i własny egoizm. chyba zasięgnę trocjhe info jak to było z tobą w tym Carrefour... mam nadzieję że sam niego odeszleś a nie podziekowali ci za w sposób jaki się wypowiadasz i co sobą reprezentujesz.

No tak płacą na strefie płacą Młyn-Pol Polska firma, orlen co tam masz za market na strefie ? To Ty nie wiesz chyba o czym piszesz. Ja napisałem, że zostaje kasa w kraju ta co idzie dla pracowników na wypłaty a nie że nie ma kasy na wypłaty to po drugie.

Zmoderowano 29.01.2012 godz.21:34 - powód: korekta cytowania (sentinel)

Dopisane 29.01.2012r. o godz. 21:42:

Cutuję:
"patrzysz tylko na swoje 4 litery i własny egoizm. chyba zasięgnę trocjhe info jak to było z tobą w tym Carrefour... mam nadzieję że sam niego odeszleś a nie podziekowali ci za w sposób jaki się wypowiadasz i co sobą reprezentujesz."

Tak bardzo źle się wypowiadam i nic sobą nie reprezentuję. Zgadzam się walcząc nie o swoje cztery litery tylko o środki do życia właścicieli wielu sklepów. Tak szkoda tylko, że to nie ja zastraszam, że na kogoś coś znajdę. Zobacz co ty Sobą reprezentujesz i swoimi wypowiedziami :)
8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:44
Przejdz się do Skarbnika Gminy, pokój nr2(jakbyś nie wiedział) to się dowiesz wszystkiego jakie podatki zaplaci supermarket jak powstanie.
8416
#MichalGromadka nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:55
Nemo napisał(a): Przejdz się do Skarbnika Gminy, pokój nr2(jakbyś nie wiedział) to się dowiesz wszystkiego jakie podatki zaplaci supermarket jak powstanie.

Mimo próśb od nas kiedy była pierwsza debata, żeby powiedzieć pokazać ile, my płacimy a ile zapłaci market nick nie odważył się słowa powiedzieć to było przed pierwszym odrzuceniem przez radnych uchwały. Jutro na pewno się tam udam i mam nadzieję, że ktoś mi udzieli w tym pokoju Nr2 takich informacji :)
8141
#Nemo nieaktywny
29 stycznia 2012r. o 21:58
Idz , dowiedz się czegoś i nie pisz więcej bzdur, a jak się nie dowiesz to też już wiecej nie ośmieszaj.
~Bella niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:19
Moj przedmowca ma racjePan niewiele rozumie, i sie osmiesza i wie Pan co sodze, ze jeszcze przed otwarciem Biedronki obroty w Panstwa sklepie spadna i bedzie to Panski wklad przez te ignorancje i zaperzenie. Wiele osob probuje Panu wytlumaczyc w czym rzecz a Pan swoje,Mial sie Pan nie wypowiadac o ile pamietam ale Pan mysli tak JAK KALI UKRASC KROWE TO DOBRZE,ALE JAK KALEMU UKRADNA TO ZLE.I TYLE.
~Bella niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:19
Moj przedmowca ma racjePan niewiele rozumie, i sie osmiesza i wie Pan co sodze, ze jeszcze przed otwarciem Biedronki obroty w Panstwa sklepie spadna i bedzie to Panski wklad przez te ignorancje i zaperzenie. Wiele osob probuje Panu wytlumaczyc w czym rzecz a Pan swoje,Mial sie Pan nie wypowiadac o ile pamietam ale Pan mysli tak JAK KALI UKRASC KROWE TO DOBRZE,ALE JAK KALEMU UKRADNA TO ZLE.I TYLE.
~ niezalogowany
29 stycznia 2012r. o 22:22
MichalGromadka napisał(a):
Nemo napisał(a): Przejdz się do Skarbnika Gminy, pokój nr2(jakbyś nie wiedział) to się dowiesz wszystkiego jakie podatki zaplaci supermarket jak powstanie.

Mimo próśb od nas kiedy była pierwsza debata, żeby powiedzieć pokazać ile, my płacimy a ile zapłaci market nick nie odważył się słowa powiedzieć to było przed pierwszym odrzuceniem przez radnych uchwały. Jutro na pewno się tam udam i mam nadzieję, że ktoś mi udzieli w tym pokoju Nr2 takich informacji :)
a co do tego mają podatki ludzie chcą marketu :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza