Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Czynsz w Trzebieniu.

9949
#groszem nieaktywny
12 października 2013r. o 11:37
a nie dało by się gdzieś tego zgłosić np żeby gmina to osiedle przejęła i zrobiła z tego mieszkania komunalne lub coś w ten deseń ?? ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 października 2013r. o 13:22
Ale kazdy te mieszkaniawykupil. Ja mam kredyt na to mieszkanie, 100tys piechota nie chodzi. Niech przejma kotlownie i nam sprzedaja cieplo.

A z tym grzaniem w okreslonych godz to prawda?
~zenka niezalogowany
12 października 2013r. o 14:27
To niech nie grzeją tym,którzy nie placą.Zmarzną,to może zaczną
~ niezalogowany
13 października 2013r. o 20:15
JOKER napisał(a):
~Łukasz napisał(a): jakie doplaty??? jest ustalone 5zl za metr i tyle kosztuje ogrzewanie sprawdzili ze jak piec chodzi na pelnych obrotach to za metr wychodzi tam troche ponad 5zl i taka cena zostala zaproponowana . to teraz niech se malinowski i okna wyjmie na zime i tak nikt doplaty nie bedzie mial

Czyli teraz wszyscy płacą najwięcej jakby mogli rozumiem bo wyliczono, że jak piec działa na największych obrotach to wychodzi po podziale 5zł za m2, a może ktoś nie potrzebuje tyle grzać? Może chce na tym zaoszczędzić? Dlaczego z góry każdemu jest narzucona cena za ogrzewanie? A może kogoś czesto nie ma w domu? A może ogrzewa salon a 2 pokoi nie? Prawda jest taka, że tą metode przegłosowali ci, którzy mają większe mieszkania bo im wychodzi taniej, ci którzy mają kawalerki albo 2p lepiej na tym nie wychodzą. No ale cóż wiadomo wszystkim się nie dogodzi

moze masz racje tylko prawda jest taka ze jak mi 2 sasiadow nie grzeja to ja grzeje swoje i ich mieszkania po troche. to lepiej niech wszyscy grzeja normalnie i tak naprawde mniej ciepla idzie. a co do czybszu mam 2pokoje i mi czynsz zmalal o jakies 100zl wiec chyba warto
~nina niezalogowany
14 października 2013r. o 7:24
A na Leśnym nadal grzejniki zimne. Czy to noc czy to dzień. Nie grzeją wcale.
A kase na ogrzewanie biorą , co miesiac systematycznie płacę, na co się pytam skoro grzejniki zimne NA CO???
~onka niezalogowany
14 października 2013r. o 15:45
to może wszyscy przestanmy placic skoro i tak nie grzeja.
~Łuki niezalogowany
14 października 2013r. o 17:24
onka dobre tylko wtedy moze was dopasc komornik az sie dziwie ze nie chodzi po lesnej na swierkowej zjawil sie w tym roku pare razy i jakos te platnosci ida wiadomo ze nadal sa tacy co maja zaleglosci ale pewnie do czasu.narazie jest cieplo i w dzien i w nocy wiadomo w dzien jak jest +17 to nikt nie bedzie grzal ale w nocy grzejniki cieple ja nawet przykrecam u siebie
~abacus niezalogowany
15 listopada 2013r. o 14:35
Mieszkańcy. Opamiętajcie się. Nie mówcie o dłużnikach bo tak wam Zarząd mówi i Rada z Leśnej. Wiem, że na Świerkowej jest więcej niż 10 % dłużników i im na nic nie brakuje, remonty robią, w chatach, pełen magazyn paliwa i drugi magazyn paliw uruchomili, zakupili zbiorniki i też mają pełne, co im ubywa na bieżąco dokupują i od września się grzeją, bez kredytów, bez zaległości. Wiem bo osobiście byłem na kotłowni z Panią Nawrot. Ludzie trzeba coś robić a nie tylko narzekać. Musimy zmienić Zarząd, a szczególnie księgowość. Zbierzmy się i porozmawiajmy. Może by trzeba poprosić o pomoc Panią Nawrot, ta kobieta ma głowę na karku. Sama dała radę, a my nie damy razem. Ludzie modernizacja kotłowni to to nie takie wielkie koszty jak Zarząd przedstawia. Spółdzielnia Na Świerkowej nie miała pieniędzy na zimę w ogóle w tamtym roku i się grzali i to bez kredytów, a wystarczyło zakupić palnik za 15 tys. Wiem dokładnie, że Pani Nawrot namawiała naszego prezesa aby zakupił takie palniki - to ją wyśmiał, czy coś w tym stylu, a teraz próbuje robić to samo.

Pieniądze są na wszystko, tylko zależy jak kto rządzi

A może zaprośmy Panią Nawrot na zebranie jakieś robocze? oczywiście znajdą się przeciwnicy bo ona wykłada kawę na ławę i niczego się nie boi. A teraz maja mieć w grudniu walne nadzwyczajne po co? bo głosować będą za kredytem na termomodernizaję.

Mieszkańcy działajmy, a nie narzekajmy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza