JOKER napisał(a): ~Łukasz napisał(a): jakie doplaty??? jest ustalone 5zl za metr i tyle kosztuje ogrzewanie sprawdzili ze jak piec chodzi na pelnych obrotach to za metr wychodzi tam troche ponad 5zl i taka cena zostala zaproponowana . to teraz niech se malinowski i okna wyjmie na zime i tak nikt doplaty nie bedzie mial
Czyli teraz wszyscy płacą najwięcej jakby mogli rozumiem bo wyliczono, że jak piec działa na największych obrotach to wychodzi po podziale 5zł za m2, a może ktoś nie potrzebuje tyle grzać? Może chce na tym zaoszczędzić? Dlaczego z góry każdemu jest narzucona cena za ogrzewanie? A może kogoś czesto nie ma w domu? A może ogrzewa salon a 2 pokoi nie? Prawda jest taka, że tą metode przegłosowali ci, którzy mają większe mieszkania bo im wychodzi taniej, ci którzy mają kawalerki albo 2p lepiej na tym nie wychodzą. No ale cóż wiadomo wszystkim się nie dogodzi
moze masz racje tylko prawda jest taka ze jak mi 2 sasiadow nie grzeja to ja grzeje swoje i ich mieszkania po troche. to lepiej niech wszyscy grzeja normalnie i tak naprawde mniej ciepla idzie. a co do czybszu mam 2pokoje i mi czynsz zmalal o jakies 100zl wiec chyba warto