Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Szkoła katolicka w Bolesławcu?
~ niezalogowany
26 kwietnia 2012r. o 16:25
w polsce oprocz szkol katolickich sa jeszcze prawoslawne, ewangelickie a nawet jak ta we wro zydowskie. i jakos nikomu ich funkcjonowanie nie przeszkadza. ale wiadomo...katole znowu... :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~z grubsza zorientowany w temacie niezalogowany
26 kwietnia 2012r. o 23:49
Dwie sprawy:
1. Połączno dwie szkoły (szkołe na Bankowej z gimnazjum na Słowackiego) bo rzekomo znający się w temacie wice i prezio doszli do wniosku że to może być dobry pomysł, że fajnie jak w mieście jest kilka takich kołchozów, że niby oszczędności, ale aby nie wku...ac opini publicznej powiedzieli że nic się nie zmieni, że to dla dobra uczniów, że nie będzie zwolnień. Tym czasem od IX 2012 roku 13 nauczycieli traci pracę ( oczywiście większość z Bankowej) bo na słowackiego dyrektorką została wyłoniona w "dziwnym" konkursie (podobnie jak dyr BOK MCC)nowa p. dyr. i tam włażenie w d... owej pani jest po cełej lini( no bo przecież nikt nie chce stracić pracy). A tym czasem kolejny pomysł prezydenta z otwarciem nowej szkoły, może dlatego aby dzieci z Domu Dziecka miały gdzie chodzić, bo przecież mimo rejonizacji te dzieci nie moga chodzić do 4 na Brody. Chyba dlatego że zaniżałyby średnia i miały by styczność z dziećmi prominentów i innych dorobkiewiczów z Bolesławca i okolic.
2. :) Myślę że po to chce sie otworzyć nową szkołę aby można było wprowadzić w życie powiedzenie: "Mietka zbiła katechetka za stwierdzony brak napletka"

PS. Z tego co kojarzę to prezydent i wice z zawodu są nauczycielami. Zapomniał wół jak cielęciem był. Jeszcze może się zadarzyć tak że jak zakończą swoją przygodę z ratuszem będą chcieli wrócić do pracy w zawodzie a ty lipa. Bo "panujący" wcześniej połączył szkoły i polikwidował miejsca pracy. No chyba że obaj szykują sobie miejsce w nowej szkole.
~PABLITO niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 7:31
oczewiście jestem za ,bo to zaswsze szkoła i wiem że takie szkoły mają wzięcie.ale że są barany ,którzy wystarczy że usłyszą"katolicka",to odrazu myślą o jakimś seminarium,a dzieci w habicikach będą chodzić i biblie kuć na pamięć,to inna sprawa.ale kto by się baranami przejmował...im właśnie brakuje takiej szkoły,wolą jeszcze z pięć banków i galerii.
~ niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 7:40
~ napisał(a): Ja bym proponował kompleksowe badania psychiatryczne preziowi
w katolickim szpitalu
~ niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 7:52
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ja bym proponował kompleksowe badania psychiatryczne preziowi
w katolickim szpitalu

z namaszczeniem ojców pijarów
~Zygfryd niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 10:54
W Anglii takie szkoły (anglikańskie) sa oblegane, i wiekszość rodziców na co dzień nie mających nic wspólnego z kościołem chce wysyłac tam swoje dzieci, łącznie z ateistami, bo jak przyjdzie co do czego to większość chce miec dziecko wychowywane jednak nie tylko na "nowoczesnych wartościach" i druga sprawa, to dzieci w takich szkołach osiągają zazwyczaj lesze wyniki. Wiem ze podobnie jest w innych krajach Zachodnich, u nas niestety jak widac po komentarzach wciąz ciemnota.
~/ niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 18:28
~Zygfryd napisał(a): W Anglii takie szkoły (anglikańskie) sa oblegane, i wiekszość rodziców na co dzień nie mających nic wspólnego z kościołem chce wysyłac tam swoje dzieci, łącznie z ateistami, bo jak przyjdzie co do czego to większość chce miec dziecko wychowywane jednak nie tylko na "nowoczesnych wartościach" i druga sprawa, to dzieci w takich szkołach osiągają zazwyczaj lesze wyniki. Wiem ze podobnie jest w innych krajach Zachodnich, u nas niestety jak widac po komentarzach wciąz ciemnota.

Zgadzam się z Tobą. Wcześniej napisałam o " salezjanach ". Nie tak łatwo się tam dostać, poziom jest naprawdę wysoki a wręcz bardzo wysoki i to co napisałeś o Anglii-jest oblegana.
~MIeszkaniec romanogrodu niezalogowany
28 kwietnia 2012r. o 19:27
A ja Wam powiem tak. Roman najpierw straszy o zamykaniu szkoł Bo i tak jest za dużo, teraz bedzie otwierał szkołę katolicką w otwartej już dzialającej szkole. Według mnie to załatwianie sobie dochodu jak już nie bedzie prezydentem tego miasta oby stało sie jak najszybciej. Normalnie czyste kolesiostwo.MIsato tylko na tym skorzysta Nie bedzie juz nas pan prerzydent zadłużał przez idiotyczne decyzje typu obligacje, odszkodowanie za plan dla inwestora o tym nie mówi ale sprawa jest w sądzie i miasto jest na przegranej pozycji. Zajmowanie sie pierdołami typu MGŁA i oburzenie Romana.
Niech pan Przezydent najpierw powie ile za jego kadencji misato zostało zadłużóne i jakie so koszta tego zadłuzenia i samej jego obsługi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza