~Anty Roman niezalogowany 21 września 2012r. o 11:30
Może zróbmy referendum w sprawie przekazania we władanie nawet dożywotnie o. Pijarom szanownego Prezydenta wesołego Romka. Kto jest za ? Dość już w tym mieście narozrabiał. Niedługo nazwę Bolesławiec trzeba będzie zmienić na Romanowo, BOK na Forum Romanum, Orkę na Aqua Romana itd. Prywatny folwark wielkiego Cara nic dodać nic ująć. Ciekawe jaki już interesik zwęszył że się z Pijarami dogadał.
przechodzi turysta obok sejmu i słyszy...,,sto lat,sto lat,,
pyta ochroniarza--co to ?jakaś imprezka w sejmie?
nie -ten odpowiada
-właśnie przegłosowują wiek emerytalny ;)
A może zrobić referendum w tej sprawie było by najlepszym rozwiązaniem! Jeśli to nie pomoże wtedy odwołać naszego Prezydenta z całą jego świtą,przecież jest to możliwe!
To jest skandal i powinna się tym zainteresować prokuratura. Jest coś takiego jak niegospodarność i za to mogą odpowiadać politykierzy w naszym miescie. Nie dosc ze anrobili dlugow na 60 baniek, ktore my bedziemy splacac to jeszcze nadal sie bawia w rozdawnictwo. Gdybym ja chcial prowadzic w tym budynku szkole - nawet z najlepsza kadra w wojewodztwie i o najwyzszym poziomie ksztalcenia - to bym musial zaplacic. A kosciol dostaje za darmo. Politykierzy kupuja glosy moherow, ktorzy (w przeciwienstwie do mlodych) chjodza na wybory i zawsze zakreslaja na kartach te same nazwiska.
Zadluzono nas na 60 baniek a zeby to splacac podnosza czynsze, lokalne podatki, oplaty za przedszkola itd. Bo nie ma za co splacac. Tymczasem oddaja kosciolowi warty kupe kasy budynek w centrum miasta.
Mam propozycje - niech oddadza ten budynek mieszkancom na prywatne przedszkola albo na zlobek, bo w miejskich nie ma miejsc a prywatne sa drogie.
Tymczasem socjalista Piotr Roman kolejny raz chce konkurowac z prywatnymi przedsiebiorcami, ktorzy prwatne szkoly otwieraja za wlasne pieniadze, za ciezka kase wynajmuja pomieszczenia. Co wiecej - chce konkurowac z lokalnymi szkolami. Zwalnia sie nauczycieli . dzieci sie ucza w przepelnionych klasach bo niby forsy nie ma. A na szkole pijarow to jest?
Precz z tymi wszawymi populistami. Ludzie ocknijcie sie i przestancie glosowac na cwaniakow zadluzajacych was po uszy!
~Mieszkaniec Boleasławca niezalogowany 21 września 2012r. o 12:09
Myślę , że czas najwyższy żeby ktoś rozliczył Romana z podejmowanych decyzji. Co prawda jesteśmy głęboka prowincja w skali kraju jednak myślę , że można zainteresować media ogólnopolskie tym co dzieje się w Bolesławcu. Może w Bolesławcu pod rządami Romana uczniowie będą zlizywać bita śmietanę nie tylko z kolan ojców w imię BOGA.
~donaldnicniemogę niezalogowany 21 września 2012r. o 12:22
z tego co wiem to radni mają podjąć decyzję.jeszcze jej nie podjeli,ale wy już podjeliście i będzie szkoła katolicka.a niech se będzie i muzułańska,aby dobra była.ze zmianą szkoły rozumiem że radni również obmyślili jak rozwiązać skutki zmiany szkoły z obecną i jak to miałoby wyglądać.za dużo panikujecie i się podpalacie.bo nikt na razie niewie czy będzie to dobre rozwiązanie,czy nie.więc trzeba poczekać a nie pisać bzdury o kolanach salezjańskich.nie bo nie,czyli jesteście tacy sami jak ci przeciwko którym ciągle głosujecie.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.