Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Referendum za odwolaniem Piotra Romana i Rady Miasta

7018
lazankowy
21 września 2012r. o 12:33
~mir.ko napisał(a): kwestia dyskusyjna. ja np. glosuje za zadluzaniem o ile jest pod kontrolą. rownie dobrze mozna zakazac kredytow dla ludzi, bo co 10-ty traci płynność finansową lub bankrutuje i dochodzi do samobójstw

Zadluzenie nigdy nie bedzie pod kontrola, bo politycy nie wydaja swoich pieniedzy. Robisz blad logiczny - osoba prywatna bierze kredyt i SAMA GO SPLACA, politycy biora kredyty na INNYCH LUDZI i sami ich nie splacaja.

Jak sobie kupisz BMW i cie nie stac na raty to ja Ci nie doloze bo co mnie to obchodzi? Jak jako polityk postawisz budynek ktory nikomu nie jest potrzebny to czy chce czy nie chce i tak musze za niego placic. I nawiwnym jest myslenie, ze politycy wiedza co budowac i co jest ludziom potrzebne. Zobacz jak zadluzono wroclaw i krakow to zrozumiesz o czym mowie. POLITYCY NIE DBAJA O FINANSE MIASTA BO TO NIE SA ICH PIENIADZE.

Politycy maja ogromna moc zadluzania miast a nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci. Dlugi osoby prywatnej a dlugi robione przez politykow to 2 rozne sprawy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
21 września 2012r. o 12:34
ja tutaj mogę zadeklarować że schowam własnej mamie dowód osobisty.... :D
a to ,,moherowy beton,,zapewniam... :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
21 września 2012r. o 15:16
A ja wam mowie, ze nie bedzie zadnego referendum (kilka glosow na forum absolutnie nie maja zadnego znaczenia), a Pan Prezydent wygra nastepne wybory w pierwszej turze.
~mir.ko niezalogowany
21 września 2012r. o 15:44
lazankowy napisał(a): ...
Jak sobie kupisz BMW i cie nie stac na raty to ja Ci nie doloze bo co mnie to obchodzi? ...

Masz wiele racji, przyznaje. Ale wpływ kredytu sąsiada także odczujesz. Wyrażnie widać jak szaleńczo rosną nam opłaty w głownych bankach i procenty od kredytów. Niedawno np. prowizja od kredytu 240 zł , dziś już 5 %. sam procent kredytu też od 8 %, 4 lata temu od 7 % [BZWBK]. Niespłacone kredyty kowalskiego czy jego firmy spłacą pozostali obywatele a nie żaden bank. Podobnie jak wszyscy możemy zapłacić za zadłużenie bolesławca, żyjąc spokojnie w przekonaniu że 'niech miasto plajtuje, co mnie to"

~mir.ko niezalogowany
21 września 2012r. o 15:56
a sam Bolesławiec chyba nie jest w złej kondycji skoro zacząła się kolejna inwestycja - remont ratusza :)

ps. kapitalna jest ta płaska kostka przy parkingu MCC, szkoda że rynek takiej nie dostał. może za jakiś czas .. : ]
~idźcie na szczaw niezalogowany
21 września 2012r. o 16:00
Młodzi mają dobre wrażenie że to nic nie da. Przyjdą łosie z PO i będzie to samo, na przykładzie Starostwa gdzie wszyscy są do wszystkiego i do niczego.
Są lepsze sposoby na pogrożenie palcem. Mieszkańcy mogliby nie zapłacić czynszów za mieszkanie, wodę, kablówkę przez miesiąc i od razu by otrzeźwieli. Miesiąc nie zapłacenia nie skutkuje eksmisją, sądek ,komornikiem ani odłączeniem mediów. Jedyne straty to niewielkie odsetki a mina bezrobotnych urzędasów w jednym miesiącu i brak pensji (bo z czego im zapłacą jak gotówki nie będzie) a nawał pracy w następnym bezcenna. No ale prosty lud się boi swojego cienia i nic z tym nie zrobi. Jacyś fanatycy zbiorą te kilkaset podpisów a referendum nie wyjdzie z powodu małej frekwencji i głosowaniu w niedzielę po mszy i sugestii batmana na kogo i za czym.
~spadaj na drzewo niezalogowany
21 września 2012r. o 16:08
~idźcie na szczaw napisał(a):
Są lepsze sposoby na pogrożenie palcem. Mieszkańcy mogliby nie zapłacić czynszów za mieszkanie, wodę, kablówkę przez miesiąc i od razu by otrzeźwieli.

Rzczywiście, strasznie by sie przejęli jakby nie zapłacili czynszu albo kablówki!! :D
Zwłaszcza , że z tych środków nie są wypłacane pensje urzędników! :D
7018
lazankowy
21 września 2012r. o 16:11
~mir.ko napisał(a):
lazankowy napisał(a): ...
Jak sobie kupisz BMW i cie nie stac na raty to ja Ci nie doloze bo co mnie to obchodzi? ...

Masz wiele racji, przyznaje. Ale wpływ kredytu sąsiada także odczujesz. Wyrażnie widać jak szaleńczo rosną nam opłaty w głownych bankach i procenty od kredytów. Niedawno np. prowizja od kredytu 240 zł , dziś już 5 %. sam procent kredytu też od 8 %, 4 lata temu od 7 % [BZWBK]. Niespłacone kredyty kowalskiego czy jego firmy spłacą pozostali obywatele a nie żaden bank. Podobnie jak wszyscy możemy zapłacić za zadłużenie bolesławca, żyjąc spokojnie w przekonaniu że 'niech miasto plajtuje, co mnie to"

Kredytu sąsiada nie odczuje, bo sam go będzie spłacał. A to, że prywatne banki są ratowane pieniędzmi społecznymi to już inna kwestia - to jest zwykle oszukiwanie i grabienie narodu. W Islanii postawiono za cos takiego prawie caly rzad przed sadem. U nas ludzie nie maja jaj.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/b-premier-islandii-przed-sadem-zlekcewazyl-kryzys,1,5048078,wiadomosc.html

gdyby u nas ludzie mieli jaja to za każde złodziejstwo i marnotrawstwo pieniędzy politykierzy lądowali by w więzieniu. A mają się w najlepsze.

Dopisane 21.09.2012r. o godz. 16:11:

SPAŁACANIE KREDYTÓW OBYWATELI PUBLICZNYMI PIENIEDZMI TO SOCJALIZM I SKURW@#$%%. Banki to prywatne firmy i jak daja kredyty to same niech sie zastanawiaja czy ktos splaci. To co jest dzisiaj to jest okradanie ludzi kosztem bogatych bankierow. I to robia ludzie o pogladach na gospodarke podobnych do romanowych.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK