Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zieliński dla TVP Info: Bolesławianie przywykli do limitu psów i kotów
4635
#naataliia nieaktywny
21 lutego 2013r. o 15:14
~ Kaliszczak napisał(a):
naataliia napisał(a):
Jeśli zobacze Twój czy kogoś innego telefon skierowany w moja strone w celu zrobienia zdjęcia kulturalnie uprzedzam, że spotkamy sie od razu w sądzie ! Wina tutaj nie do końca leży po stronie mieszkańców i ich pupili ale jest to ułomność naszej władzy która zamiast usuwać przyczyne usuwa skutek czyli jak ze wszystkim u nas ! Zamiast zajmować sie takimi idiotyzmami i kompromitować siebie w ogólnopolskiej telewizji nasza władza powinna raczej zajać się czymś mądrym i pożytecznym dla wszystkich. Bo jakoś w innych krajach jak Niemcy, Anglia nie mają problemu z tak zwanymi "kupami" na chodnikach. Ale to trzeba pomyśleć a nie bić piane w kółko koło tego samego. A po tym co zaprezentował jeden pan z naszego miasta ostatnimi czasy w telewizji to raczej widać mamy z tym duuuuuuuży problem bo nie wystarczy napisac sobie jednego zdania i mowić go w kółko na upartego, bo widać nawet pani redaktor ledwo sie od smiechu powstrzymała.

Nataliija chcesz nieśmiało zasugerować nam, że to nasza władza, zajmując się czymś mądrym i pożytecznym powinna posprzątać po Twoim i nie tylko Twoim psie? Doprawdy bezczelność Twoja - miłośnika i właściciela psa przekroczyła granicę nie tylko kultury społecznej ale i zdrowego rozsądku.

Drogi Panie Kaliszczak kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nigdzie czegoś takiego nie zasugerowałam! Zaś śmiało chciałam zasugerować ze w Bolesławcu zamiast zajmować się najbzdurniejszą ustawą jaka mogła tylko powstać nasze władze powinny pomyśleć o miejscach gdzie można wyjść z pupilami aby Bolesławiec był przyjemny i czysty bo postawienie beznadziejnych tabliczek zakazu wyprowadzania pupili czy ograniczenia ich ilości posiadania to tylko zamiecienie problemu pod dywan który w końcu nie pomieści wszystkich brudów ulice beda pełne psich odchodów bo ludzie zaczna wyrzucac pociechy na bruk bo mogą mieć przeciez tylko dwie a z tego co wiem to w naszym kochanym mieście nie ma nawet schroniska.

Dopisane 21.02.2013r. o godz. 15:14:

~ Kaliszczak napisał(a):
naataliia napisał(a):
Jeśli zobacze Twój czy kogoś innego telefon skierowany w moja strone w celu zrobienia zdjęcia kulturalnie uprzedzam, że spotkamy sie od razu w sądzie ! Wina tutaj nie do końca leży po stronie mieszkańców i ich pupili ale jest to ułomność naszej władzy która zamiast usuwać przyczyne usuwa skutek czyli jak ze wszystkim u nas ! Zamiast zajmować sie takimi idiotyzmami i kompromitować siebie w ogólnopolskiej telewizji nasza władza powinna raczej zajać się czymś mądrym i pożytecznym dla wszystkich. Bo jakoś w innych krajach jak Niemcy, Anglia nie mają problemu z tak zwanymi "kupami" na chodnikach. Ale to trzeba pomyśleć a nie bić piane w kółko koło tego samego. A po tym co zaprezentował jeden pan z naszego miasta ostatnimi czasy w telewizji to raczej widać mamy z tym duuuuuuuży problem bo nie wystarczy napisac sobie jednego zdania i mowić go w kółko na upartego, bo widać nawet pani redaktor ledwo sie od smiechu powstrzymała.

Nataliija chcesz nieśmiało zasugerować nam, że to nasza władza, zajmując się czymś mądrym i pożytecznym powinna posprzątać po Twoim i nie tylko Twoim psie? Doprawdy bezczelność Twoja - miłośnika i właściciela psa przekroczyła granicę nie tylko kultury społecznej ale i zdrowego rozsądku.

Drogi Panie Kaliszczak kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nigdzie czegoś takiego nie zasugerowałam! Zaś śmiało chciałam zasugerować ze w Bolesławcu zamiast zajmować się najbzdurniejszą ustawą jaka mogła tylko powstać nasze władze powinny pomyśleć o miejscach gdzie można wyjść z pupilami aby Bolesławiec był przyjemny i czysty bo postawienie beznadziejnych tabliczek zakazu wyprowadzania pupili czy ograniczenia ich ilości posiadania to tylko zamiecienie problemu pod dywan który w końcu nie pomieści wszystkich brudów ulice beda pełne psich odchodów bo ludzie zaczna wyrzucac pociechy na bruk bo mogą mieć przeciez tylko dwie a z tego co wiem to w naszym kochanym mieście nie ma nawet schroniska.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Marta niezalogowany
21 lutego 2013r. o 15:37
Dzięki tej akcji, z całą pewnością już wiem, na kogo w najbliższych wyborach głosować nie będę. Właściciele zwierząt to również wyborcy.
~~~ niezalogowany
21 lutego 2013r. o 15:54
Do Marty (Dzięki tej akcji, z całą pewnością już wiem, na kogo w najbliższych wyborach głosować nie będę. Właściciele zwierząt to również wyborcy.)
To nie głosuj , też mi strata !!! Ale też nie bierz za dużo zwierząt do domu, potem je oddajesz i co następnie, nastraszysz !! że nie będziesz głosować , bo Ci Prezydent schroniska dla zwierząt nie wybudował !!!. Albo jeszcze inaczej " hycli" nie puścił na Bolesławiec !!!! A może puścisz całą dużą ilość zwierząt przemycanych w domu do kuchni ( tak jak w reportażu TV z kotami które łażą, po meblach wśród żywności :-( ) i potem się dziwisz ,że choroby się rozprzestrzeniają lub Twoi Goście nic nie chcą jeść u Ciebie a nawet wypić herbaty !!! Br... Br... aż mnie trzęsie na taki widok...
~mieszkaniec niezalogowany
21 lutego 2013r. o 15:56
to jeszcze nic, poczytajcie sobie jaki regulamin nam panujący wprowadził na terenie miasta
~t.katowski niezalogowany
21 lutego 2013r. o 16:22
Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.

Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Dorosłe dzieci mają żal,
Za kiepski przepis na ten świat.
Dorosłe dzieci mają żal,
Że ktoś im tyle z życia skradł.

Nauczyli nas, że przyjaźń to fałsz,
Okłamali, że na wszystko jest czas.
Powtarzali, że nie wierzyć to błąd,
Przekonali, że spokojny jest dom.

Odmierzyli każdy uśmiech i grosz.
Wyznaczyli niepozorny nasz los.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

...fragment "Dorosłych dzieci" Turbo z lat 80-tych, świetna muzyka i tekst mimo zmiany ustroju nadal pasuje do teraźniejszości
4190
#Detonator nieaktywny
21 lutego 2013r. o 16:28
Proponuję zmniejszyć ilość radnych,zatruwają powietrze głupimi pomysłami. Mam jeszcze jeden projekt może zmniejszyć ilość aut w naszym mieście bo są non stop korki :P
~ niezalogowany
21 lutego 2013r. o 16:33
Detonator napisał(a): Proponuję zmniejszyć ilość radnych,zatruwają powietrze głupimi pomysłami. Mam jeszcze jeden projekt może zmniejszyć ilość aut w naszym mieście bo są non stop korki :P

Zapomniałeś wskazać do kogo sdresujesz swoje pomysły
~ Kaliszczak niezalogowany
21 lutego 2013r. o 16:46
naataliia napisał(a):
~ Kaliszczak napisał(a):
naataliia napisał(a):

Drogi Panie Kaliszczak kłania się czytanie ze zrozumieniem. Nigdzie czegoś takiego nie zasugerowałam! Zaś śmiało chciałam zasugerować ze w Bolesławcu zamiast zajmować się najbzdurniejszą ustawą jaka mogła tylko powstać nasze władze powinny pomyśleć o miejscach gdzie można wyjść z pupilami aby Bolesławiec był przyjemny i czysty bo postawienie beznadziejnych tabliczek zakazu wyprowadzania pupili czy ograniczenia ich ilości posiadania to tylko zamiecienie problemu pod dywan który w końcu nie pomieści wszystkich brudów ulice beda pełne psich odchodów bo ludzie zaczna wyrzucac pociechy na bruk bo mogą mieć przeciez tylko dwie a z tego co wiem to w naszym kochanym mieście nie ma nawet schroniska. Dopisane 21.02.2013r. o godz. 15:14:
~ Kaliszczak napisał(a):
naataliia napisał(a):

Z jakiego miasta czerpie pani swoje oryginalne pomysły utworzenia osobnych miejsc dla psów - "psich toalet"? Pani wywody staram się czytać ze zdwojoną uwagą i jednoznacznie z nich wynika że pani chce spacerować z pieskiem ale nie chce pani po nim sprzątać cedując ten obowiązek na służby miejskie. A to już jest niechlujstwo i bezczelność!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza