Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
5413
#Przemyslaw nieaktywny
26 marca 2013r. o 15:20
Pynchoon napisał(a): Przemysławie, nie rozumiem dlaczego uważasz JOW-y za lek na całe zło, ten system działa przy wyborach do Senatu i zobacz jaki jest tam układ, większość miejsc ma PO. W praktyce dzięki JOW potrzeba jeszcze mniej głosów, aby zdobyć większość w parlamencie.

Poza tym uczciwie, kto zna swojego senatora i ma zamiar go rozliczyć przy najbliższych wyborach, mrzonka.
>

Ani nie pisałem że JOW y są najlepszym systemem ani sam nie jestem ich zdeklarowanym zwolennikiem.Podobnie rzecz się ma z demokracją .Jest mimo że wszyscy zdają sobie sprawę z jej niedoskonałości.
Ma Pan całkowitą rację .Dopiero masowe uczestnictwo oraz znajomość kandydatów i ich programów pozwoli na zniwelowanie przypadkowości.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
26 marca 2013r. o 15:51
Przemyslaw napisał(a):

Podobnie rzecz się ma z demokracją .Jest mimo że wszyscy zdają sobie sprawę z jej niedoskonałości.
Ma Pan całkowitą rację .Dopiero masowe uczestnictwo oraz znajomość kandydatów i ich programów pozwoli na zniwelowanie przypadkowości.

Wybory są ważne, uczestnictwo też. Jednak równie ważne jest rozliczanie posłów i senatorów z ich pracy, oraz ewentualna możliwość ich odwoływania. Taki poseł naobiecuje ile się da, nagrabi przez cztery lata ile może i ma wszystkich gdzieś. Mechanizm odwoływania posłów niespełniających oczekiwań, takich co zawodzą swoich wyborców, powinien być jasny i prosty. Dopiero wtedy politycy zaczną pracować uczciwie, rzetelnie, solidnie, profesjonalnie. Dopiero wtedy zaczną sznaować swoich wyborców. Immunitet także powinien zostać ograniczony do minimum!!!

Nie zgadzam się z tytułem! Nie wszyscy jesteśmy politykami! Politycy to najbardziej rozpuszczona grupa zawodowa w Polsce, posiadajaca najwięcej nieuzasadnionych przywilei. Zabierają przywileje innym, a powinni zacząć od siebie.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~s niezalogowany
26 marca 2013r. o 16:15
Pynchoon napisał(a): Przemysławie, nie rozumiem dlaczego uważasz JOW-y za lek na całe zło, ten system działa przy wyborach do Senatu i zobacz jaki jest tam układ, większość miejsc ma PO.

Nie ma tam SLD i PSL, i to już jest duży plus.
3688
#Pynchoon nieaktywny
26 marca 2013r. o 17:00
Przemyslaw napisał(a):
Ani nie pisałem że JOW y są najlepszym systemem ani sam nie jestem ich zdeklarowanym zwolennikiem.

Zatem Twój tekst wprowadza w błąd, biorąc pod uwagę akapit dot. JOW. Po co zamieszczasz informację, iż jest to przejaw demokracji bezpośredniej, skoro faktycznie tak to nie działa?
~Kazimierz niezalogowany
26 marca 2013r. o 17:52
~Rafał Kodlarek napisał(a): Skoro Pan Przemysław Moszczyński oczekuje nazwiska i imienia aby odpowiedzieć na zadawane pytania powtórzę post
"Ale panie Moszczyński.... właśnie o tym mowa! o braku zaufania do polityków. Pan coś chce robić w tym kierunku, ale dla mnie kompletnie jest pan niewiarygodny i uporczywie unika odpowiedzi na pytania internautów o wywiązanie się pana z obietnic składanych publicznie. Jak ludzie mają wierzyć politykom jeśli zachowują się tak jak pan? proszę odpowiedzieć a nie udawać, bo z każdym wpisem traci pan zupełną wiarygodność. Na ilu sesjach rady był pan obecny, ile razy zabierał głos. Konkretnie!" i czekam na odpowiedź.

Z Poważaniem
Rafał Kodlarek

A co z pytaniem pana Rafała, panie Moszczyński?
~kler niezalogowany
26 marca 2013r. o 18:10
Do góry, aby widział bo chyba ślepy jest :D
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
26 marca 2013r. o 18:39
Jak można popierać system, w którym dwóch meneli spod budki ma więcej do powiedzenia niż profesor uniwersytetu ;)
10582
#Kolec nieaktywny
26 marca 2013r. o 18:41
emem napisał(a): Wybory to wazna sprawa, obowiazek, wiec trzeba w nich uczestniczyc, nawet jesli ciezko jest wybrac tego najlepszego kandydata. Ja ide.

Oprócz propagandy p.Moszczyńskiego,chętnie przeczytałbym u Was felietony także innych bolesławieckich polityków.Czy jest to możliwe Panie Adminie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.