~ napisał(a): Przez nierzetelną informację portalu wpakowałam się w ten korek z dzieciakami na parę godzin. Informacja z portalu : wypadek na trasie Bolesławiec-Legnica. Tymczasem wypadek był na trasie Legnica -Bolesławiec.
Jadąc od Wrocławia mogłam go objechać gdyby nie pewność po Waszej informacji, że to w drugą stronę jest korek.
O 22:00 sprawdzałam z korku informację i nikt poza internautą [ ale to już po 22:00 w komentarzach] nie dał inf. jak objechać, a to powinno być w informacji dobrego portalu.
Ja sprawdzałam wiadomość będąc we Wrocławiu, mogłam się w korek nie wpakować.
Znam trasę i objazdy , ale na pewnym etapie już się zjechać nie dało.
Jak zaczęliśmy ruszać w tempie 5km/h planowałam zjechać na wyjeździe Złotoryja/Legnica, ale to właśnie tam doszło do wypadku i zaraz za zjazdem droga była przejezdna.
Zatem kolejny raz jak koś z portalu zacznie pisać o wypadkach życzę staranności. Wystarczyło zjechać na pierwszym zjeździe na Legnicę i przejechać obwodnicą na zjazd Złotoryja-Chojnów.
Poza sensacją , brakiem zdjęć Wasza informacja jest bezużyteczna i mylącą.
Może był jeszcze jeden wypadek albo ściągali tira z A4 drugą stroną. Ja jechałam z Bolesławca do Wrocławia i na tym właśnie odcinku był korek (tir leżał przewrócony, wbity w barierkę odzielającą pasy, do tego policja, kilka wozów straży pożarnej, pomoc drogowa). Tak więc nie ma mowy o nierzetelności podawanej przez nas informacji, gdyż nie jedna osoba jechała tą trasą, widziała ten wypadek i nie jedna osoba utknęła na tym odcinku.