Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Efekty wzmożonych kontroli
3943
#FRANCA nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 21:17
Wczoraj wracając z Bolca,na trasie Krzyżowa-Gromadka panowie też stali w LESIE i suszareczkę mieli włącznie z klientem,którego zatrzymali.Tak,tak nic mi się nie pomyliło,mój tez to widział.Z tego co wiem to w leie nie mają prawa zatrzymywać,chyba że sie mylę :> Jak to jest?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~pinochet niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 21:18
a imei telefonów komórkowych kierowców i pasażerów sprawdzali?
211
skorn
28 sierpnia 2013r. o 22:41
falco napisał(a):
jak mawia Panna (ta co dziecko ma) ;)

CUD!

<i>
~ niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:47
nie no w lesie do krzyzowej to czysta prewencja poprawiajaca bezpieczenstwo byla...............
Swoja droga to dwuch matolow zima sie na zakrecie wycielo i juz znaczek z ograniczeniem postawili tylko ze nie ma anulowania znaku wiec od znaku w lesie do krzyzowej mamy ograniczenie do 70 i do krasnika tez mamy 70. Gdzie logika takich znakow. Ktos niezle sie najaral jak podejmowal decyzje o postawieniu tych gow...ch ograniczen. No i slynny stop na torach.Ostatni pociag jechal tamtedy 4 lata temu ale znaczek stoi sobie w najlepsze a za krzaczkiem prewencyjnie policja
~Geno niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:47
FRANCA napisał(a): ...Z tego co wiem to w leie nie mają prawa zatrzymywać,chyba że sie mylę :> Jak to jest?

mylisz się, jak by byli autem nieoznakowanym i po zmroku to nie musisz się zatrzymać ale w innym przypadku :/

Zmoderowano 28.08.2013 godz.22:52 - powód: błąd cytowania (moderator)
~ niezalogowany
28 sierpnia 2013r. o 22:51
nawwt jak beda oznakowanym to masz prawo po zmroku odmowic zatrzymania i powoli pojechac w bezpieczne miejsce
5993
#xaa nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 22:57
No fakt,przeginają z tymi kontrolami:)
Policjant powinien byc widoczny?,a nie zza krzaków z "suszarą" wybiega :| ...
Jakoś po BŚC ,nocą(po koncertach) policji i straży miejskiej nie było na horyzoncie w zaciemnionych miejscach:) szłam przez park jeden i drugi i tylko pijani zaczepialscy...
3123
#Thor nieaktywny
28 sierpnia 2013r. o 23:04
FRANCA napisał(a): Wczoraj wracając z Bolca,na trasie Krzyżowa-Gromadka panowie też stali w LESIE i suszareczkę mieli włącznie z klientem,którego zatrzymali.Tak,tak nic mi się nie pomyliło,mój tez to widział.Z tego co wiem to w leie nie mają prawa zatrzymywać,chyba że sie mylę :> Jak to jest?

" Policjant umundurowany w warunkach dostatecznej widoczności podaje sygnały tarczą do zatrzymywania pojazdów lub ręką, a w warunkach niedostatecznej widoczności - latarką ze światłem czerwonym albo tarczą do zatrzymywania pojazdów ze światłem odblaskowym lub światłem czerwonym. Jest on uprawniony do zatrzymania każdego pojazdu w każdym miejscu i czasie bez względu na to czy dysponuje radiowozem czy też nie; istotna dla uprawnień jest jego łatwa rozpoznawalność, czyli umundurowanie (art. 6 ust. 2 Ustawy Prawo o ruchu drogowym). Jednak należy przyjąć że warunek łatwej rozpoznawalności jest spełniony również wówczas, gdy policjant podejdzie do stojącego pojazdu i okaże kierowcy legitymację służbową w sposób umożliwiający jej odczytanie.

Policjant nie umundurowany jest uprawniony do zatrzymania kierującego pojazdem przez całą dobę ale wyłącznie na obszarze zabudowanym i pod warunkiem posługiwania się tarczą do zatrzymywania pojazdów (tzw. lizakiem), a w warunkach niedostatecznej widoczności - latarką ze światłem czerwonym albo tarczą ze światłem odblaskowym lub czerwonym."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza