Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Otwarcie Szkoły Pijarów
211
skorn
12 września 2013r. o 16:08
Motywacja napisał(a): Właśnie bez kościoła i tych jego(...)

Kościół jako strażnik konserwatywnych wartości jest w dzisiejszych czasach niezbędny, stanowiąc przeciwwagę dla lewackiej postępowości - małżeństw zboczeńców, moralnego relatywizmu, pogardy dla historii własnego kraju, itp itd.

Dziwi mnie, że tego nie dostrzegasz.

Zmoderowano 12.09.2013 godz.20:05 - powód: konsekwencja moderacji cytowanego posta (moderator)

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
12 września 2013r. o 16:28
skorn napisał(a):
Motywacja napisał(a): Właśnie bez kościoła i tych jego wyimaginowanych teorii wziętych rodem z pijackich libacji świat miałby się dużo lepiej.

Kościół jako strażnik konserwatywnych wartości jest w dzisiejszych czasach niezbędny, stanowiąc przeciwwagę dla lewackiej postępowości - małżeństw zboczeńców, moralnego relatywizmu, pogardy dla historii własnego kraju, itp itd.

Pamietaj, ze jest jeszcze trzecia grupa - ani koscielna, ani lewacka, ale wyznajaca wartosci, ktore rozrozniaja dobra od zla, ale niekoniecznie wiaze je z jakimkolwiek bogiem.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
11202
#Anonim11202 nieaktywny
12 września 2013r. o 16:29
skorn napisał(a): Kościół jako strażnik konserwatywnych wartości jest w dzisiejszych czasach niezbędny, stanowiąc przeciwwagę dla lewackiej postępowości - małżeństw zboczeńców, moralnego relatywizmu, pogardy dla historii własnego kraju, itp itd.

I znowu miałem na myśli jedno, a znajdzie się ktoś i wyłapie mój błąd. Miałem na myśli ,,bez wszelkiej jakiejkolwiek wiary" No i niechętnie, ale muszę się z Tobą zgodzić, bo na przestrzeni lat, Katolicyzm Polsce pomógł w ogromnym stopniu- to fakt. Jednak ja już nie potrafię bezkrytycznie się wypowiadać na temat kościoła. Może, gdyby mógł zapomnieć o przeszłości i stanąć w ławce jako wierny to miałbym inne zdanie. A do rozniesienia lewackiego ścierwa kościoła już nie potrzebuję.
Ale tak Skornie, przyznaję Ci rację, jak i wszystkim, którzy się pod Twoją wypowiedzią podpisują. I szanuję to.

Zmoderowano 12.09.2013 godz.20:06 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~mir.ko niezalogowany
12 września 2013r. o 16:33
bardzo ciezko o osobnikow tej grupy
217
#Anonim217 nieaktywny
12 września 2013r. o 16:46
a ostatnia sprawa misjonarzy z Polski to co w roli pedofili?? papierek po lizaku??
211
skorn
12 września 2013r. o 17:06
Motywacja napisał(a): Jednak ja już nie potrafię bezkrytycznie się wypowiadać na temat kościoła.

Ja nie wypowiadam się bezkrytycznie. Widzę problemy i nie podoba mi się, że Kościół nie walczy z nimi tylko często zamiata pod dywan. Żeby zachęcać ludzi do podążania za sobą trzeba stanowić wzór do naśladowania. Dlatego podoba mi się działalność nowego papieża.

Ale jak mi tu wyskakuje ateistyczny wojownik z dziecinnymi tekstami, że "cały kościół to banda naciągaczy", to nóż mi się w kieszeni otwiera. Jak ktoś jest płytki, to i rzeczywistość postrzega płytko.

<i>
217
#Anonim217 nieaktywny
12 września 2013r. o 17:09
ilu znasz księży z powołania ??
w Bolesławcu będzie jeden a reszta??
211
skorn
12 września 2013r. o 17:13
Skończyłem "dyskusję" z tobą, upośledzie.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo