Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ocena jakości życia w Bolesławcu

2730
#JOKER nieaktywny
18 października 2013r. o 20:46
Mi się to miasto podoba i chętnie bym się przeprowadził ale ceny mieszkań są conajmniej śmieszne i nie wiem czy się zdecyduję :|

Why so serious??!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~rr niezalogowany
19 października 2013r. o 8:52
żle
~ niezalogowany
19 października 2013r. o 13:59
agak napisał(a):
~Obserwator napisał(a):
agak napisał(a): Piszecie, że są tu drogie rachunki. Ale w porównaniu do jakiego miasta? Gdzie jest taniej?

W stosunku do zarobków , wysokiego bezrobocia .Jeśli w innym mieście jest drożej to znaczy że wszystko oki?
Jeśli nasi złodzieje mniej kradną niż złodzieje w Legnicy to znaczy że policja ma ich nie ścigać ?

Nie o to mi chodziło :) Wiem, że w całej Polsce zarobki są nieadekwatne do kosztów utrzymania, ale myślałam, że może znacie miasta, gdzie chociaż media są tańsze. ;)

tańsze media w stosunku do zarobków - pytasz i masz: Dublin, Cork, Galway, Limerick, Aberdeen, Glasgow, Bristol....i tak by można wymieniać jeszcze długo. Spotkasz tam mnóstwo młodych, ambitnych, zadowolonych z życia Bolesławian, którzy nie tylko nie musza się martwić jak związać koniec z końcem, ale nawet mogą sobie pozwolić na marzenia i na ich spełnianie...smutne, ale niestety prawdziwe - w Bolesławcu jest tyle przyszłości dla młodych co na cmentarzu...
~``` niezalogowany
23 października 2013r. o 18:15
Nikt jeszcze nie wspomniał że jest to miasto policyjne (zresztą jak i całe to państwo). Mamy wyjątkowo upierdliwą i "bardzo skuteczną" straż miejską. Policja tez nie lepsza. Nie ma w Bolesławcu miejsca gdzie można na wolnym powietrzu (oczywiście pomijam lokale bo ceny raczej nie zachęcają a poza tym są bardziej w centrum a nie na uboczach) w którym można by siąść i po ludzku napić się w spokoju piwa, pogadać ze znajomymi, pośmiać się, posiedzieć przy ognisku. Znacie takie miejsca? Nawet jak znacie to nie wypisujcie gdzie bo zaraz nasi wspaniali "stróże prawa" to wyczytają i przyjdą tam w ramach "pilnowania porządku i dbania o bezpieczeństwo" wpakować Wam mandat.

To tez jest duży minus w tym mieście...
~seigi niezalogowany
24 października 2013r. o 15:05
Nuda, nuda , nuda wieczorami nie gdzie wyjść!! W naszym mieście jest firma GEMAX ,która stawia kręgle ,a w Bolcu nie ma chociaż 2 torów trzeba jechać do Zgorzelca lub Lubina.
657
#agak nieaktywny
27 października 2013r. o 16:14
~ napisał(a):
agak napisał(a): Nie o to mi chodziło :) Wiem, że w całej Polsce zarobki są nieadekwatne do kosztów utrzymania, ale myślałam, że może znacie miasta, gdzie chociaż media są tańsze. ;)

tańsze media w stosunku do zarobków - pytasz i masz: Dublin, Cork, Galway, Limerick, Aberdeen, Glasgow, Bristol....i tak by można wymieniać jeszcze długo. Spotkasz tam mnóstwo młodych, ambitnych, zadowolonych z życia Bolesławian, którzy nie tylko nie musza się martwić jak związać koniec z końcem, ale nawet mogą sobie pozwolić na marzenia i na ich spełnianie...smutne, ale niestety prawdziwe - w Bolesławcu jest tyle przyszłości dla młodych co na cmentarzu...

Miałam na myśli tańsze POLSKIE miasta :) Ale z tym będzie raczej ciężko.
Pozostaje wyjechać za granicę :) By żyło się lepiej.

www.agakryspin.com
11457
#mikaziomek nieaktywny
27 października 2013r. o 19:15
chodniki tak zniszczone że się przejść nie da, na ulicach dziura na dziurze, bezdomne zwierzęta błąkające się po ulicach, smród, chlew i stajnia! tylko rynek jest remontowany a reszta?!
~Motywacja niezalogowany
27 października 2013r. o 19:24
mikaziomek napisał(a): chodniki tak zniszczone że się przejść nie da, na ulicach dziura na dziurze, bezdomne zwierzęta błąkające się po ulicach, smród, chlew i stajnia! tylko rynek jest remontowany a reszta?!

Oj aż tak źle to chyba nie jest.
Idźmy tokiem nauk chrześcijańskich i mówmy sobie, że przecież zawsze mogło być gorzej.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza