Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Obchody Święta Niepodległości
~ niezalogowany
11 listopada 2013r. o 18:21
alter napisał(a): Inna rzecz, że lewacy też prowokowali! Zdelegalizowali marsz, który właściwie doszedł do celu.

- "Marsz Niepodległości" organizowany przez środowiska narodowe, w związku z zakłócaniem porządku i narażeniem życia i zdrowia uczestników został rozwiązany o godz. 16.42 - poinformował stołeczny ratusz.

Stołeczny ratusz to lewacy? :) Ubawiłem się do łez .
Podpalone auta też prowokowały grzecznych uczestników marszu?
Skłot sam się obrzucił kamieniami a tęcza dostała samozapłonu?

Prawda jest taka ,że nie chodziło o godne uczczenie rocznicy tylko o zadymę ,jak co roku.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
11 listopada 2013r. o 18:26
A w Bolesławcu jak co roku: uroczyście i radośnie...miało być, a wyszło jak zwykle smętnie i nudno z udziałem "drugiego garnituru" (pierwszych nie było) nadutych lokalnych władz, batalionu wojska i rodzin żołnierzy.Mieszkańców było jak na lekarstwo...ale też i po co mieli przyjść? Muzyka z głośnika, niezrozumiałe, jąkające się nudne przemówienie jakiegoś kurdupla z Powiatu, wciągnięcie flagi na maszt (żadna atrakcja) i Apel Poległych. Łącznie cała "impreza" trwała ok 35 minut. Ot i całe obchody radosnegoŚwięta Odzyskania Niepodległości w Bolesławcu.

10114
#alter nieaktywny
11 listopada 2013r. o 18:30
~ napisał(a):
Prawda jest taka ,że nie chodziło o godne uczczenie rocznicy tylko o zadymę ,jak co roku.

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Ataki lewaków i delegalizacja to niezależne od siebie działania, które były prowokacją.

Idzie kilkadziesiąt tysięcy ludzi z czego kilkanaście osób zatrzymała policja. W marszu brały udział całe rodziny z dziećmi, pary młodych ludzi z flagami narodowymi, śpiewających hymn i rotę nazywasz "zadymą"? Kim ty jesteś? Czy ty w ogóle jesteś Polakiem? Czy rozumiesz co to jest patriotyzm? Z pewnością nie masz pojęcia, co to jest patriotyzm :) Przestań dzielić swoimi bzdurami Polaków!

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
217
#Anonim217 nieaktywny
11 listopada 2013r. o 18:43
gdzie te ataki lewaków widziałeś??
Nie mam nic do organizowania takich manifestacji, ale organizatorzy powinni się liczyć z tym że znajdą się poyeby z ONR czy Młodzieży Wszechpolskiej tylko po to żeby rozpieprzyć miasto i lać się z policją. Ratusz zdelegalizował imprezę z oczywistego powodu.
~rogal świętomarciński niezalogowany
11 listopada 2013r. o 18:45
po co się nudzić w rynku , po co się obrzucać koską brukową,lepiej upiec rogale świętomarcińskie i bawić się jak mieszkańcy Poznania
do tyly sympatycznej - na przyszły rok chętnie spróbuję twoich wypieków bez względu na odlegość ,ja -bolesławiec scisłe centrum rodzaj mąski a Ty ?
10114
#alter nieaktywny
11 listopada 2013r. o 19:05
tieri napisał(a): gdzie te ataki lewaków widziałeś??
Nie mam nic do organizowania takich manifestacji, ale organizatorzy powinni się liczyć z tym że znajdą się poyeby z ONR czy Młodzieży Wszechpolskiej tylko po to żeby rozpieprzyć miasto i lać się z policją. Ratusz zdelegalizował imprezę z oczywistego powodu.

Tam widziałem, gdzie ty udajesz że nie widziałeś.

Chciałem zwrócić uwagę na to, że telewizja pokazuje te zdarzenia jednostronnie. Incydenty kilku grup, są pokazywane na okrągło, natomiast marsz liczący kilkadziesiąt tysięcy uczestników nie! Potem się dziwią, że ludzie krzyczą, że media kłamią.

Rozpieprzyć miasto? O czym ty piszesz?! Za bardzo opierasz się na relacjach TV. Może spróbujesz odbierać te zdarzenia obiektywnie? Zacznij czytać między "wierszami", a nie chwytasz, jak rybka przynętę gotowej tezy. :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
217
#Anonim217 nieaktywny
11 listopada 2013r. o 19:24
a kto zapłaci za zniszczone znaki, spalone auta itd?
nie usprawiedliwiaj bandytów bo było ich mniej on normalnych ludzi
~ niezalogowany
11 listopada 2013r. o 19:46
~rogal świętomarciński napisał(a): po co się nudzić w rynku , po co się obrzucać koską brukową,lepiej upiec rogale świętomarcińskie i bawić się jak mieszkańcy Poznania
do tyly sympatycznej - na przyszły rok chętnie spróbuję twoich wypieków bez względu na odlegość ,ja -bolesławiec scisłe centrum rodzaj mąski a Ty ?

A ja żeński oczywiście ,ok 30 km od pięknego Bolesławca,i można powiedzieć tak jakby więcej w lesie ,a rogaliki i chałki wypiekam kiedy przyjdzie ochota,nie są może tak kaloryczne i przesłodzone jak oryginały z Poznania,ale za to puszyste,mieciutkie i pachnące,chciałam wrzucic zdjecie ,ale coś mi to nie wychodzi. ;) ;)

Zmoderowano 11.11.2013 godz.19:48 - powód: błąd cytowania (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza