Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Webasto BMW e39

~Leszek niezalogowany
1 grudnia 2013r. o 21:20
Witam, mam pytanko, czy ktos probowal odblokowac websto do grzania wnetrza, jesli orginalnie jest tylko dogrzewanie silnika. Wiem, ze jest to mozliwe i zastanawiam sie czy ktos bawil sie w cos takiego.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 grudnia 2013r. o 14:47
kolego w zgorzelcu to ci zrobią, wystarczy podpiąć pod dissa , mam kabel i instrukcje jak to zrobić , ale na moim laptopie ciężko disa postawić, w zgorzelcu także wgrywają polskie menu do obc i aktywują światła do jazdy dziennej , jaki masz silnik ? ja mam webasto sterowane z obc i z pilota.
Masz funkcję rest ?
1877
#Gwynbleidd nieaktywny
2 grudnia 2013r. o 14:59
rest to przewietrzanie wnetrza,a dogrzewacz(thermo top z) nie posiada dodatkowej pompy do obiegu płynu jaką ma ogrzewanie postojowe(thermo top c) do tego musisz mieć min radio MID lub navi,w samym w b-u są przynajmniej 2 osoby ogarniające dis-a,a w promieniu 50-70 km wiem przynajmniej o 10 ;)
~ niezalogowany
2 grudnia 2013r. o 15:09
Gwynbleidd napisał(a): rest to przewietrzanie wnetrza,a dogrzewacz(thermo top z) nie posiada dodatkowej pompy do obiegu płynu jaką ma ogrzewanie postojowe(thermo top c) do tego musisz mieć min radio MID lub navi,w samym w b-u są przynajmniej 2 osoby ogarniające dis-a,a w promieniu 50-70 km wiem przynajmniej o 10 ;)

dlatego sie pytam czy ma funcję rest , bo jeśli nie to można też osobną pompke podłączyć i osobny włącznik do webasta , ale wtedy webasto musi mieć sterownik analogowy , bo cyfrowego nie podłączy i nie ważne czy z czy c.
kolego daj namiar na kogoś z b-c, sam potrzebuje aktywować światła do jazdy dziennej
1877
#Gwynbleidd nieaktywny
2 grudnia 2013r. o 15:18
pisz do niego bo nr nie mam
http://www.bolec.info/index.php?op=bolecnauci&act=profil&bolecnauta=5945
dis-a mam ,ale mam lenia więc o sobie nie piszę

:D :P

Dopisane 02.12.2013r. o godz. 15:18:

pisz do niego bo nr nie mam
http://www.bolec.info/index.php?op=bolecnauci&act=profil&bolecnauta=5945
dis-a mam ,ale mam lenia więc o sobie nie piszę

:D :P
~ niezalogowany
2 grudnia 2013r. o 15:25
A umiał byś postawić disa u mnie na win 7 ? Odwdziecze się :)
~zbig niezalogowany
2 grudnia 2013r. o 17:11
Gwynbleidd napisał(a): rest to przewietrzanie wnetrza,a dogrzewacz(thermo top z) nie posiada dodatkowej pompy do obiegu płynu jaką ma ogrzewanie postojowe(thermo top c) do tego musisz mieć min radio MID lub navi,w samym w b-u są przynajmniej 2 osoby ogarniające dis-a,a w promieniu 50-70 km wiem przynajmniej o 10 ;)

rest jest to grzewanie wnętrza ciepłem z ogrzanego silnika , przewietrzanie jest to inna funkcja...... , jeśli ma funkcję rest to ma też pompkę do obiegu płynu , nie ważne jakie webasto , tyle że thermo top c ma jeszcze jedną pompkę przy webasto , osobną niż rest . Oto właśnie chodzi żeby aktywować grzanie wnętrza na pompce od funkcji rest :)
1877
#Gwynbleidd nieaktywny
4 grudnia 2013r. o 14:34
~zbig napisał(a):
rest jest to grzewanie wnętrza ciepłem z ogrzanego silnika , przewietrzanie jest to inna funkcja...... , jeśli ma funkcję rest to ma też pompkę do obiegu płynu , nie ważne jakie webasto , tyle że thermo top c ma jeszcze jedną pompkę przy webasto , osobną niż rest . Oto właśnie chodzi żeby aktywować grzanie wnętrza na pompce od funkcji rest :)

no rzeczywiście :D o tym myslałem ,a co innego napisałem :|

~ napisał(a): A umiał byś postawić disa u mnie na win 7 ? Odwdziecze się :)

Tata marcina mówił żeby z nieznajomymi nie rozmawiać...... więc sorry winnetou :D :D

~Leszek napisał(a): Witam, mam pytanko, czy ktos probowal odblokowac websto do grzania wnetrza, jesli orginalnie jest tylko dogrzewanie silnika. Wiem, ze jest to mozliwe i zastanawiam sie czy ktos bawil sie w cos takiego.

po odpaleniu dis-a powinno być nie dłużej niz 15 min
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza