~ napisał(a):~Karać w tym miejscu napisał(a): Miejsce szczególnie niebezpieczne z uwagi na duże natężenie ruchu. Jak widzę skręcających w lewo albo wykonujących dziwny manewr podobny do zakręcania wyjeżdżając z Manhattanu to mi się krew gotuje. Karać, karać, karać !karać powinni ciebie i lać po tej pustej głowie moim zdaniem tam powinno skręcić i w lewo i wprawo i na wprost z zachowaniem szczególnej ostrożności
TOjsienka napisał(a): Jadąc od świateł koło tunelu(wylot z kościuszki) w stronę PKP włączamy lewy kierunkowskaz,w stronę ogrodowej nie włączamy,w stronę daszyńskiego włączamy prawy kierunkowskaz.Czy to jest takie trudne do ogarnięcia?(...)Pozwoliłem sobie wytłuścić Twój tekst bo wiem, ze niektórzy faktycznie nie umieją tego ogarnąć :)
~ napisał(a): A teraz dla wszystkich mistrzów kiery takie trochę z innej beczki.
Jadąc od świateł koło tunelu(wylot z kościuszki) w stronę PKP włączamy lewy kierunkowskaz,w stronę ogrodowej nie włączamy,w stronę daszyńskiego włączamy prawy kierunkowskaz.Czy to jest takie trudne do ogarnięcia?Pajace włączają prawy kierunkowskaz chcąc wjechać w ulicę ogrodową czym dezorientują kierowców wyjeżdżających z ulicy daszyńskiego bo faktycznie sygnalizują chęć skrętu w prawo czyli w daszyńskiego a później się dziwią że wyjeżdżający z Daszyńskiego w stronę PKP zajeżdżają im drogę bo oni jednak jadą prosto w ogrodową..Nieprawdaż?
mylisz sie masz stop to stój i czekaj
hemi napisał(a): STOP przy wylocie z daszyńskiego nie ma nic wspólnego z właczaniem/niewłaczaniem kierunkowskazu tych jadących od strony tunelu.widzisz hemi to jest dziwna krzyżówka tam po prostu trzeba zachować szczególną ostrożność jadącemu za tobą powinieneś zasygnalizować że zmieniasz pas bo skręcając w ulicę Ogrodową to jest zmiana pasa pasa ruchu także na Daszyńskiego dlatego po prostu trzeba uważać i tyle.
Załóżmy,że stoję na STOP (od str.Daszyńskiego),i patrze w lewo : jeśli jedzie auto z włączonym prawym kierunkowskazem tzn.że zgonie z przepisami sygnalizuje mi ,że skręci na Daszyńskiego,a ja moge bezpiecznie ruszyć ,aby pojechać np.w kierunku PKP .
Niestety ludzie tam nie potrafia jeździć i jesli stoję na tym STOP i widze auto jadące od strony tunelu z właczonym prawym kierunkowskazem to moge byc niemal pewny ,że to "miszcz przepisów" ,który włącza kierunkowskaz chcąc jechać na Ogrodową :(