Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
BolecFORUM Nowy temat

Skrzyżowania z problemami

~ niezalogowany
13 grudnia 2013r. o 20:25
Tak tam jest p-7a sprawdziłem właśnie na google street, ciekawe czemu ją tam namalowali, ale fakt to jet p-7a wiec na 100% dajemy kierunek.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
13 grudnia 2013r. o 20:27
~ napisał(a):
Wpisz sobie w google jak wiesz co to jest linia pozioma "p-7a" Na twojej animacji bystrzach tej linii nie ma.
Albo ci wyjaśnię P-7a oznacza krawędź jezdni i.... bedziesz ją przekraczał to musisz dać znak kierunkiem. To tak jak jedziesz prostą drogą z pasami namalowanymi (p-7a) i zjeżdżasz na pobocze to też dajesz znać kierunkiem. Czy ty nie dajesz w tym przypadku też znać?

Z tym że tak jak na skrzyżowaniu ze sprawna sygnalizacja świetlną,stawiamy ją na pierwszym miejscu znaki drogowe stawiamy na drugim miejscu a po znakach reguła prawej ręki tak samo należy zwrócić uwagę na zapis"zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu" wynika że zmiana kierunku jady jest jakby ważniejsza od zmiany pasa ruchu.
Pamiętaj sygnalizujesz zmianę kierunku ruchu lub pasa ruchu dla innych

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ckn niezalogowany
13 grudnia 2013r. o 20:30
Linia, która jest namalowana nie jest linią P-7a :] Ta linia to linia ostrzegawcza P6, tak więc nie myl pojęć i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Myślę, że Igrek odpowiednio wytłumaczył to zagadnienie.
~ niezalogowany
13 grudnia 2013r. o 20:39
TOjsienka napisał(a):
~ napisał(a):
Wpisz sobie w google jak wiesz co to jest linia pozioma "p-7a" Na twojej animacji bystrzach tej linii nie ma.
Albo ci wyjaśnię P-7a oznacza krawędź jezdni i.... bedziesz ją przekraczał to musisz dać znak kierunkiem. To tak jak jedziesz prostą drogą z pasami namalowanymi (p-7a) i zjeżdżasz na pobocze to też dajesz znać kierunkiem. Czy ty nie dajesz w tym przypadku też znać?

Z tym że tak jak na skrzyżowaniu ze sprawna sygnalizacja świetlną,stawiamy ją na pierwszym miejscu znaki drogowe stawiamy na drugim miejscu a po znakach reguła prawej ręki tak samo należy zwrócić uwagę na zapis"zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu" wynika że zmiana kierunku jady jest jakby ważniejsza od zmiany pasa ruchu.
Pamiętaj sygnalizujesz zmianę kierunku ruchu lub pasa ruchu dla innych
Prosimy Cię nie mieszaj się w coś na czym się nie znasz ...
3123
#Thor nieaktywny
13 grudnia 2013r. o 20:58
~ napisał(a): Tak tam jest p-7a sprawdziłem właśnie na google street, ciekawe czemu ją tam namalowali, ale fakt to jet p-7a wiec na 100% dajemy kierunek.

~ckn napisał(a): Linia, która jest namalowana nie jest linią P-7a :] Ta linia to linia ostrzegawcza P6, tak więc nie myl pojęć i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Myślę, że Igrek odpowiednio wytłumaczył to zagadnienie.

Moim zdaniem obaj możecie mieć rację.
Powód ?

"P-6 Linia ostrzegawcza
Znak, w którym kreski są dłuższe od przerw, , rozdziela ........."
[img=1386963975_sfwjjn4.jpg]

"P-7a Linia krawędziowa przerywana
...Ponadto znak ten jest stosowany w celu przedłużenia krawędzi jezdni na skrzyżowaniach, wyznaczenia przejazdów przez pasy dzielące jezdnie..."
[img=1386964530_pjie2s4.jpg]

W tym miejscu długość kresek nie jest jednoznacznie przedstawiona , tak jak wskazują powyższe znaki.:
[img=1386963872_n98semu.jpg]
5134
#TOjsienka nieaktywny
13 grudnia 2013r. o 21:20
~ napisał(a):
Prosimy Cię nie mieszaj się w coś na czym się nie znasz ...

Jak na razie zdanie na ten temat jest podzielone tak że nie rozpędzaj się z tym proszeniem za wszystkich.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
3145
#hemi nieaktywny
13 grudnia 2013r. o 22:04
Skrzyżowanie z ul.Ogrodową.
W czym problem?
Osoby jadące od strony tunelu włączaja lewy kierunkowskaz jadąc w kierunku pkp,nie włączają jadąc na ul.Ogrodową ,i włączają prawy kierunkowskaz skręcając na Daszyńskiego.
Proste!!

Niestety- stojąc na STOP z ul.Daszyńskiego jak ktoś "leci" z prawym kierunkowskazem od strony tunelu to na 90% jest to matoł,który wprowadza mnie w błąd,że jedzie na daszyńskiego i leci na Ogrodową :(

Dopisane 13.12.2013r. o godz. 22:04:

A co do "ronda" na karola miarki/tyrankiewiczów - ot zwykłe skrzyżowanie z placykiem po środku :)
Stosowanie się do znaków rozwiązuje problem ;)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~Karol niezalogowany
13 grudnia 2013r. o 22:47
Hemi - krótko, rzeczowo i na temat. Jestem tego samego zdania.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza