Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Młode mamy z Bolesławca :)

5134
#TOjsienka nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 14:58
~mama napisał(a): Ja jak mój synek nie moze usnac to daje mu odrobinke cukru na smoczek ,maly sie wycisza wtedy i zasypia :)

Ja tam się nie wczuwam każda mama ma swój rozum i wie co dla jej dziecka najlepsze ale nie szkoda zębów?

Zmoderowano 25.01.2014 godz.16:03 - powód: błąd cytowania (moderator)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 15:09
~mama napisał(a):
~MM napisał(a): Powiedzcie mi kobitki,co z...dodatkowymi kilogramami;) macie z tym problem? Reka do gory:D mam dobry i sprawdzony sposob na to;)

Ooooo ja mam! Jaki to sposób ?? Ja zaczelam cwiczyc z Ewa Chodakowska
Herbata Pu- erh(czewona) jest cudem,pisalam wczeniej;)
~ HII niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 16:11
~ napisał(a):
~mama napisał(a):
~MM napisał(a): Powiedzcie mi kobitki,co z...dodatkowymi kilogramami;) macie z tym problem? Reka do gory:D mam dobry i sprawdzony sposob na to;)

Ooooo ja mam! Jaki to sposób ?? Ja zaczelam cwiczyc z Ewa Chodakowska
Herbata Pu- erh(czewona) jest cudem,pisalam wczeniej;)
DUZOOOO SEKSU I killogramy poleca hehe :P
5134
#TOjsienka nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 16:18
Taaa maseczki odmładzające,odchudzanie,odstresowanie itd.Czego to chłopy nie wymyślą..... :| :D

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~Mama Olusia niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 16:24
Witam dzisiaj wszystkie mamy;) a powiedzcie jak z ospą u Waszych dzieci . bo mój Oluś (10m-cy) właśnie przechodzi. a juz nie wspomnę że starszy najpierw w sylwestra dostał a po dwóch tygodniach mały. Masakra.. Już miesiąc prawie w domu i jeszcze ze 2 tygodnie.....u Was też epidemia?
11786
#saharoza26 nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 16:35
Oj :( współczuje ospy :/ ja w 2012 w styczniu miałam calutką czwóreczkę chorą . Masakra to była plus na dodatek mąż który podłapał półpasiec :( ehhh ale było , minęło... na szczęście ;)

Żeby otworzyć nowy rozdział życia, najpierw trzeba zamknąć stary...
1906
#MJ nieaktywny
25 stycznia 2014r. o 16:49
Hej, pozwolicie, że przyłącze się do rozmowy jako mama 2,5 letniej córci?
Po zaliczeniu 15 stron waszej dyskusji napiszę jak to wszystko wygląda u mnie:

- pierwszy ząb i raczkowanie było u nas w ok. 9 miesiąca, nie martwiłam się o to, ze tak późno bo są dzieci, które wcale nie raczkują tylko od razu wstają na nogi i idą :)

- piersią nie karmiłam, ale prawie 3 miesiące wisiałam na laktatorze i ściągałam do butelki, wiec Mała sie najadała i od urodzenia wstawała równo co 4 h na jedzenie,

- jedzenia w nocy oduczyła sie jeszcze przed pierwszymi urodzinami w bardzo prosty sposób, karmiłam ją o 19 kaszką i o 23 na śpiocha dawałam mleko, najpierw wytrzymywała do 4, później do 7 i jakoś poszło,

- smoczek poszedł w kubeł jak miała 1,5 roku, w jeden dzień bez płaczu, ale na to pracowałam od jej urodzenia. Pilnowałam żeby sie nie uzależniła, czyli jak płakała najpierw uspokajałam na inne sposoby i dopiero jak nic nie pomagało to jej dawałam smoka. Do spania tez był potrzebny, ale jak wypadł i marudziła zawsze najpierw ja głaskałam, mówiłam do niej i z czasem przestał byc potrzebny bo uspokajała sie sama bez niego. No i najważniejsze w ciągu dnia jak ssała i jej wypadał nigdy nie wciskałam na siłę. Okazało się, że to dobra metoda bo pewnego wieczoru wyszłam z koleżankami, a smoczek miałam w torebce, mąż położył ją spać i zasnęła bez jęknięcia.Na drugi dzień go wyrzuciłam :)

- Daniami ze słoiczka karmiłam dorywczo, jak miałam ochotę na jakiś ciężki obiad i nie chciałam gotować każdemu osobno,

- Odnośnie kilogramów to trochę ich zostało, ale w większości zeszły same z mlekiem, no i jak Mała zaczęła chodzić, bo okazało się, że mała jest jak Forest Gump, tam gdzie idzie to biegnie ;)

- ospy jeszcze nie miała, mimo, ze już pół przedszkola zaliczylo,

pozdrawiam inne mamuśki :)

Przyszłym mamuśkom mogę polecić dobre lektury:

-http://www.gandalf.com.pl/b/ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik/

- http://www.empik.com/jezyk-niemowlat-hogg-tracy-blau-melinda,p1052752864,ksiazka-p?gclid=CLSep83WmbwCFYZa3godh1QAiQ
~Mama Olusia niezalogowany
25 stycznia 2014r. o 17:07
ojjjj... to nie tylko ja mam źle a Ty jeszcze gorzej miałąś...Dobrze że to nie lato bo dopiero by było trzymać dzieci w domu. a tak do wiosny wyzdrowieją;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza