Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~itd niezalogowany
22 lutego 2014r. o 9:31
Hierojom chwała !!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
22 lutego 2014r. o 9:39
Misiu, hasło „Sława Ukrajini! - Herojam Sława!” tak brzmi poprawnie.
Pozdr.
~itd niezalogowany
22 lutego 2014r. o 10:55
Miałem na myśli Polskich Hierojów, którzy strzelali do Polaków.
~~007 niezalogowany
22 lutego 2014r. o 12:56
Abyśmy się dobrze zrozumieli. Walka o niepodległość ni jak się ma ,że zdemobilizowany żołnierz orał na "pański" bo dostał kawałek ziemi a czym innym zwalczanie dzikich rozjuszonych sowietów. Co mieli wspólnego z polityką milicjanci na posterunkach ,urzędnicy w gromadzkich radach. W większości byli to ludzie nie zaangażowani w politykę i bez świadomości polityki sowieckiej najczęściej utracili rodziny i szukali swojego miejsca na ziemi- chcieli żyć. Nasi AK-owcy i im podobni p-ko nim skierowali pretensje i broń. Nie wolno zapominać o faktach, że oddano nas pod zabór radziecki. Mnie osobiście nie obchodzi rozkaz Okulickiego i zwolnienie z przysięgi on po prostu zezwolił na swobodną ocenę i działania- głównie bandyckie. Takie gloryfikowanie tych żołnierzy ubliża tym żołnierzom, którzy położyli łowy walcząc o Polskę a nie z Polską.
~Ramaj niezalogowany
22 lutego 2014r. o 12:57
Będe czcił jeżeli ktos mi odróżni tych ,którzy walczyli ideowo od tych którzy walczyli bo tylko to umieli robic i tych którzy pod płaszczykiem walki o wolność uprawiali zwykły bandytyzm.Dzisiaj każdy kto napadł na GS czy urzad gminy to bohater wyklęty.
~ niezalogowany
22 lutego 2014r. o 13:35
~Ramaj napisał(a): Będe czcił jeżeli ktos mi odróżni tych ,którzy walczyli ideowo od tych którzy walczyli bo tylko to umieli robic i tych którzy pod płaszczykiem walki o wolność uprawiali zwykły bandytyzm.Dzisiaj każdy kto napadł na GS czy urzad gminy to bohater wyklęty.

Jeżeli OKUPANT zajmie ten GS czy urząd gminy to jak najbardziej.Nie zapominajmy że dla Polski wojna nie skończyła się w 45 roku,byliśmy okupowani do 1989
~~007 niezalogowany
22 lutego 2014r. o 14:35
No to trzeba było walczyć z okupantem a nie ze zmenczonymi i zagubionymi ludźmi po wyniszczającej wojnie. Ludzie się cieszyli wolnością-dyskusyjną ale na tamte czasy wolnością. Mój ojciec po pięciu latach niewoli za jedzenie rozgruzowywał Warszawę i budował Nową Hutę a przez gówniarz z PiS nazwany" pokoleniem sługusów Moskwy". Z takimi wrogami walczyli "żołnierze wyklęci".
~Iza niezalogowany
22 lutego 2014r. o 15:38

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza