Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Bolesławieccy Żydzi

4469
#Patrzalski nieaktywny
6 marca 2014r. o 16:10
~ napisał(a):
np. typu Brytyjskiego, osoba starajaca się o obywatelstwo, chcaca zostać obywatelem brytyjskim, składa przysięgę, mowa w niej o lojalości wobec nowej ojczyzny...tak jest w większości cywilizowanych krajów

Czytałeś to przed publikacją ?

Jeśli czytałeś to pomyśl ,że np. pan Kukliński ,który teraz jest kreowany na bohatera narodowego ,też składał przysięgę :) Przysięgę wojskową ,która jest wiele bardziej respektowana niż obywatelska . Pomimo to ,uznał ,że może ją złamać . Nie będę się już rozpisywał ,że zdradził nie tylko PRL* :) 3x agent .

* Nie wszyscy uważają ,że PRL to była Polska więc napisałem" PRL"

W tej chwili patriotyzm to tylko puste hasła na transparentach .
Każdy kto chce dopaść się do koryta ,kreuje się na patriotę i sługę kościoła (wiadomo jakiego)
Prawdziwi patrioci boją się często odezwać ,żeby nie okrzyknięto ich lewakami,komunistami,Żydami itp.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
6 marca 2014r. o 16:17
Może mi któryś z was filosemitów udowodnić, że Polacy bardziej nienawidzą Żydów, niż Żydzi Polaków? W izraelskich szkołach nauczają, że Polacy odpowiadają za holokaust na równi z Hitlerem. A w Polsce (i poza nią) Żydzi są świętym krowami.

To jak to jest z tą nienawiścią?

Dopisane 06.03.2014r. o godz. 16:17:

Patrzalski napisał(a): Nie będę się już rozpisywał ,że zdradził nie tylko PRL* :) 3x agent

Nie można zdradzić niesuwerennego państwa, w którym władza pochodzi nie z wyboru narodu, tylko z nadania obcego mocarstwa. Szkoda, że takie oczywistości trzeba niektórym tłumaczyć.

<i>
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 marca 2014r. o 16:38
skorn napisał(a): Może mi któryś z was filosemitów udowodnić, że Polacy bardziej nienawidzą Żydów, niż Żydzi Polaków?

Pisałem o tym :)
Twój antysemityzm i antypolonizm jakiegoś Żyda nie przesądza o tym ,że nasze narody się nienawidzą.

Niepotrzebnie męczysz umysł :D

ps. nie miałem na celu obrażać Cię ,wpisując uwagę na temat Twojej inteligencji
Szanuje Twoje poglądy

Dopisane 06.03.2014r. o godz. 16:33:

skorn napisał(a): Nie można zdradzić niesuwerennego państwa, w którym władza pochodzi nie z wyboru narodu, tylko z nadania obcego mocarstwa. Szkoda, że takie oczywistości trzeba niektórym tłumaczyć.

Mi ,trzeba tłumaczyć !
Jak można zdradzać państwo ,które jest pod obcym butem ?
Mieliśmy Ojczyznę taką jaką mieliśmy ,to nie nasza wina ! Polska walczyła do końca a nawet dłużej " Żołnierze Wyklęci" których pamięć ostatnio świętowałeś. Innej ojczyzny wtedy nie mieliśmy więc przysięgaliśmy PRL-owi. Wierzysz ,że całkowitą kontrolę nad PRL miał ZSRR ? Jesteś tego pewien ?
Gdyby tak było ,nasze dzieci gadały by po rusku .

Dopisane 06.03.2014r. o godz. 16:38:

Popsuliśmy człowiekowi temat :/ Przepraszam . Mod zrobi z tym porządek ;)
~ niezalogowany
6 marca 2014r. o 17:38
Patrzalski napisał(a):
Mi ,trzeba tłumaczyć !
Jak można zdradzać państwo ,które jest pod obcym butem ?
Mieliśmy Ojczyznę taką jaką mieliśmy ,to nie nasza wina ! Polska walczyła do końca a nawet dłużej " Żołnierze Wyklęci" których pamięć ostatnio świętowałeś. Innej ojczyzny wtedy nie mieliśmy więc przysięgaliśmy PRL-owi. Wierzysz ,że całkowitą kontrolę nad PRL miał ZSRR ? Jesteś tego pewien ?
Gdyby tak było ,nasze dzieci gadały by po rusku

Chłopie byliśmy pod pełną kontrolą, tutaj w Warszawie był tylko namiestnik, gubernator - coś na ten kształt.
Przez 123 lata zaborów Polacy nie zatracili swojego języka, mimo ostrej rusyfikacji. Tym bardziej polskiego języka nie mogli zatracić przez 55 lat komunizmu w Polsce pod moskiewską kontrolą.
4469
#Patrzalski nieaktywny
6 marca 2014r. o 17:45
~ napisał(a):
Chłopie byliśmy pod pełną kontrolą, tutaj w Warszawie był tylko namiestnik, gubernator - coś na ten kształt.
Przez 123 lata zaborów Polacy nie zatracili swojego języka, mimo ostrej rusyfikacji. Tym bardziej polskiego języka nie mogli zatracić przez 55 lat komunizmu w Polsce pod moskiewską kontrolą.

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś ,i jeszcze raz i jeszcze raz .
Później skonsultuj się z kimś kto te czasy pamięta .To nie będzie trudne :) Spytaj rodziców ,dziadków ?
211
skorn
6 marca 2014r. o 23:53
Przecież ma racje. Polska suwerennej polityki nie prowadziła.

"Wreszcie władze radzieckie postanowiły rozwiązać problem siłą. Ostateczna decyzja o wprowadzeniu wojsk pięciu państw Układu Warszawskiego na terytorium Czechosłowacji zapadła podczas posiedzenia ścisłego kierownictwa KC KPZR w dniach 15 - 17 sierpnia 1968 r. W nocy z 20 na 21 sierpnia 1968 r. rozpoczęła się operacja Dunaj – ponad 600 tysięcy żołnierzy radzieckich, polskich, węgierskich, bułgarskich i wschodnioniemieckich wkroczyło do Czechosłowacji"

<i>
2161
#fobiak nieaktywny
7 marca 2014r. o 0:12
skad ty masz ta swoja wiedze, pamietasz to? czy ktos tobie opowiadal?
dobrze by bylo aby poszedl gary zmywac zamiast tyle pitolic
wschodnie niemcy nie wkroczyly
~ niezalogowany
7 marca 2014r. o 8:04
miejsce żydów jest w izraelu- i tylko tam, byłem w stanach wiem o żydach więcej niż nie jeden z was..... jestem w swoich poglądach "biernym antysemitą"- co to znaczy? nie nawołuję do nienawiści czy pogromu nacji żydowskiej, ale do cholery mam prawo ich nie lubić i nikt nie ma prawa mi tego odebrać, oni lżą Polskę i polaków przy każdej okazji, nienawidzą nas i obarczają za holokaust tylko odrobinę mniej niż Niemców
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza