Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

mieszkanie od mzgk

~maja, niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 11:19
A z skąd wiesz ze ci ludzie nie maja pracy?masz chore podejście jeśli myślisz ze tylko nieroby i darmozjady starają się no mieszkanie od państwa.wyobtaz sobie ze nie każdemu widzi się cale życie wynajmować mieszkanie a żeby uskladac na to wymarzone M tez trzeba mieć po pierwsze dobra stalą prace której u nas niestety brakuje.a szkola tu tez nie ma nic do rzeczy wiec ty sobie studiuj i pracuj po 12 godz i napisz tu za jakiś czas czy udalo ci się juz "uzbierać na swoje mieszkanie".pozdro600
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Maya niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 11:54
Wszystko fajnie, tylko powiedz mi ZA CO ci ludzie mają dostać mieszkanie od państwa za darmo? Z jakiego powodu, z jakiej przyczyny? Bo jeśli tylko dlatego, że mają dwoje dzieci i mieszkają kątem u rodziców w zadłużonym mieszkaniu, to ja rzucam studia, wprowadzam się z powrotem do rodziców i idę do roboty za 980 na rękę, a następnie składam wniosek o własne M - bo po co na nie pracować, skoro mogę je dostać za frajer?
Mieszkania socjalne tak naprawdę należą się tylko i wyłącznie tym, którzy nie są w stanie sami zadbać o swój (lepszy) byt. Czyli dla schorowanych, kalekich, starych - a nie dla młodego małżeństwa, choćby w nie wiem jak złych warunkach żyli. Pewnie, nie zazdroszczę im sytuacji, w której się znajdują, ale nie bądźmy śmieszni, naprawdę. Osobom potrzebującym pomocy trzeba dawać wędkę, a nie rybę, bo przez lata dawania ryb tylko i wyłącznie naprodukowaliśmy sobie wyciągającej od państwa kasę patologii, której ''się należy'' (no offence do założycielki tematu).
2820
#k1p nieaktywny
12 sierpnia 2014r. o 12:01
~Maya napisał(a): Żeby opłacić sobie najem mieszkania na studiach zasuwam czasami po 12 godzin dziennie

... i co dalej? Skończysz studia i nawet własnego "M" nie będziesz miała, a tyle masz do powiedzenia. Wskoczysz na listę oczekujących na mieszkanie od miasta.
Gratuluję zapiep*******ia po 12h tylko na wynajem. Życie nie na tym polega, kiedyś się o tym przekonasz. Oby łagodnie, nie gorzko.
~Mama niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 12:27
~Maya,
Charakter Twoich wypowiedzi trąci impertynencją. Super, że jako studentka pracujesz, ale nie daje Ci to prawa do aż tak surowego oceniania ludzi. Piszę to jako osoba, która też pracowała i studiowała jednocześnie (nie uważam tego za jakiś szczególny wyczyn - przeciwnie. Cieszę się, że miałam taką możliwość). Mam wyższe wykształcenie (w tym kilka kierunków ukończonych w ramach studiów podyplomowych), stabilną sytuację ekonomiczną, duże własnościowe mieszkanie (bez kredytów) etc. I co? Mam czuć się lepszą osobą od innych, bo z mężem pracowaliśmy na to? Bo ponadto mieliśmy to szczęście, że na kilku etapach życia pomogli nam rodzice? Gdyby sytuacja materialna rodziców (do dziś na nią ciężko pracują) i ich życiowe determinanty (zależało im na wykształceniu dzieci i zapewnieniu im godnego startu w dorosłość) były inne, pewnie grzęźlibyśmy w długach, bo naprawdę czasy są trudne. Jeszcze nie znasz życia, brakuje Ci pokory. Jesteś dopiero na początku "dorosłych" wyborów, a już występujesz jako surowy sędzia dla tych, którym los nie sprzyjał. Nie każdy ubogi człowiek jest leserem, alkoholikiem, nieudacznikiem. Czasami los bywa wyjątkowo przewrotny. Zamiast atakować tych, którzy mieli mniej szczęścia od Ciebie (ode mnie), mniej wsparcia od bliskich, koncentruj się na swoim życiu i staraj się, żeby zostać osobą wartościową, a nie tylko... z papierkami (których, młoda damo, jeszcze nie masz - jesteś dopiero studentką).
~Maya niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 13:24
O mnie się nie martwcie, ja sobie radę dam. Jak nie w wyuczonym zawodzie, to na zmywaku w Anglii - ale ręki po coś, co mi się nie należy nie wyciągnę. Po prostu.

Ps. Mamo - ''młoda damo''? :D
~NAMIOT niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 13:43
mieszkanie za darmo ?? a może od razu domek jednorodzinny(wille) ?? ludzie nie za dobrze wam ?? ja wiem że to biedny kraj ,ale dlaczego ty masz dostać za darmo,a ja muszę tyrać po 20 godzin żeby zarobić na mieszkanie.w normalnym kraju ,albo się wynajmuje,albo socjalne jak się nie ma pracy,a tu cuda na kiju,republika bananowa.
~taki niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 14:07
~NAMIOT napisał(a): mieszkanie za darmo ?? a może od razu domek jednorodzinny(wille) ?? ludzie nie za dobrze wam ?? ja wiem że to biedny kraj ,ale dlaczego ty masz dostać za darmo,a ja muszę tyrać po 20 godzin żeby zarobić na mieszkanie.w normalnym kraju ,albo się wynajmuje,albo socjalne jak się nie ma pracy,a tu cuda na kiju,republika bananowa.

A kto ci każe tyrac po 20 godz dziennie.tez wpisznsie na listę i czekaj może i tobie się należy.dziewczyna chciala ODP na pyt a tu juz jad się wylewa a czemu ja tak a ja tak.dlaczego ludziom nie należą się wlasne 4 katy a politycy maja wszystko za darmo!i pojawia się w luksusach!jaka w tym sprawiedliwość?i nie wkladajcie wszystkich do 1 worka.
~Beata niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 15:38
Chyba zapomnieliście jak wasi rodzice i dziadkowie dostawali za darmo lub za grosze mieszkania jakiś czas temu więc nie dziwcie się dziewczynie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza