Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego ludzie przychodzą 5 min przed zamknięciem ?

~ niezalogowany
8 września 2014r. o 23:39
~Reksio napisał(a): W WBK znaleźli rozwiązanie. Jak było po zamknięciu to stała Pani sprzątająca przy drzwiach i otwierała drzwi, by ludzie, którzy zostali obsłużeni, mogli wyjść. Wstępu już natomiast dla nowych klientów nie było. ;] Jak ktoś chce to potrafi coś wymyślić, a jak siedzisz sama w sklepie, droga autorko, to trudno - jakoś przegryź dodatkowe minuty pracy. Jako klient mam prawo przyjść nawet minutę przed zamknięciem i w dobrym tonie byłoby mnie obsłużyć, a nie obrażać się na cały świat, że wyjdziesz kilka minut później. ;-)

tyle że pomyśl że jak dla każdego ktoś codziennie zostanie 10 min.to ile jest za miesiąc za freeeeee?????? 300 min
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
9 września 2014r. o 1:11
Niestety, my klienci nie mamy na to wpływu...idź do szefa i mu to powiedz. On cię wysłucha i...sama wiesz... Pracujesz w handlu, a to są USŁUGI, więc służysz ludziom, a nie ludzie Tobie. Żal mi ciebie, bo wiem że to wkurza, ale tego nie zmienisz. Albo zrób wywieszkę: "CZYNNE DO 17:50". Pozdrawiam.

Zmoderowano 09.09.2014 godz.11:49 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~Aneta niezalogowany
9 września 2014r. o 1:19
dziwi mnie to że brakuje komu kolwiek czasu na zakupy tylko na ostatnią chwile pędzą ,naprawde jak ktoś w 5 min musi się nabiegać żeby coś kupić,proponuje inaczej czas sobie rozłożyć a nie na ostatnią chwile biegać ,wystarczy pojechać za granice ludzie spokojne na wszystko mają określony czas,a u nas bieg bieg bo nie zdąże i wieczny pośpiech taka prawda
~ niezalogowany
9 września 2014r. o 1:37
~Aneta napisał(a): dziwi mnie to że brakuje komu kolwiek czasu na zakupy tylko na ostatnią chwile pędzą ,naprawde jak ktoś w 5 min musi się nabiegać żeby coś kupić,proponuje inaczej czas sobie rozłożyć a nie na ostatnią chwile biegać ,wystarczy pojechać za granice ludzie spokojne na wszystko mają określony czas,a u nas bieg bieg bo nie zdąże i wieczny pośpiech taka prawda

Nie porównuj życia za granicą do polskiej rzeczywistości... Tam min. w soboty sklepy nie są zamykane o 14! Inna inszość koleżanko.
2041
#zula999 nieaktywny
9 września 2014r. o 7:00
~Reksio napisał(a): 5 minut przed zamknięciem to dalej w czasie, gdy sklep jest otwarty dla klientów. ;] A nawet minutę przed. Możemy zrzędzić, że na ostatnią chwilę, ale ów klient mieści się w czasie i raczej nie można mu tego zarzucić, że to chamskie czy coś w ten deseń. Inna sprawa, gdyby przyszedł taki minutę po zamknięciu i awanturował się, że chce coś kupić. Wtedy sprawa jest prosta, ale w innym wypadku możemy sobie tylko gadać, bo przecież zdążył. :-) Masz napisane, że siedzisz przykładowo do 17. na tygodniu to siedź i nie marudź, a jak już nastaje 17 to zamykasz interes, liczysz pieniądze, sprzątasz i do domu. Dla mnie to oczywiste, nie rozumiem Twojego podejścia. ;-)

Tylko z reguły taki ktoś kto wchodzi do sklepu za pięć ,nie wychodzi na czas zamkniecia tylko spaceruje po sklepie a pracownicy tylko na niego czekaja,żeby posprzatac i iść do domu

Dopisane 09.09.2014r. o godz. 06:57:

~obywatel bc napisał(a): Nikt nikogo nie zmusza do takiej pracy. Pomyśl ile ludzi pracuje 6 dni w tygodniu i tylko w niedziele mogą się wybrać do sklepu. Nie chodzi o to żeby zakazać handlu w niedziele tylko o to żeby za niedziele była wyższa stawka i żeby to egzekwować to od właścicieli sklepów.

Kiedyś w niedzielę sklepy były pozamykane,ludzie pracowali w soboty i mieli czas zakupy zrobić.

Dopisane 09.09.2014r. o godz. 07:00:

falco napisał(a): co ty mi tu pieprzysz o ''dobrym tonie'' ?

a gdzie twój ten ''dobry ton'' skoro nie potrafisz zrozumieć kogoś kto przepracował powiedzmy TYLKO ustawowe osiem godzin ...

:>

dokładnie,i za nadgodziny nie będzie miał zapłacone
~ niezalogowany
9 września 2014r. o 9:47
~narzeczona śmierci napisał(a): jak ci się praca nie podoba to się zwolnij :P

Mamy kapitalizm, więc nie narzekaj. Ciesz się, że masz pracę.To w czasach socjalizmu funkcjonowało powiedzenie :"czy się stoi, czy się leży, tyle samo się należy".

Zmoderowano 09.09.2014 godz.11:50 - powód: zbędne cytowanie (moderator)
~raz dwa i do przodu niezalogowany
9 września 2014r. o 10:30
Nie podoba się? To czas zmienić pracę! Z pewnością jest wiele chętnych na wasze stanowisko. A wy pójdziecie pracować tam gdzie ci przychodzący na ostatnią chwilę ludzie, wtedy ich zrozumiecie. Pozdrawiam kumatych

Sklep sklepem, ale w urzędach tego nie zniosę! Siedzi to cały dzień i ma pretensje, że ktoś przychodzi 5 minut przed zamknięciem mimo to, że załatwienie sprawy trwało MINUTĘ. Nie moja wina, że takie są godziny pracy urzędów wygodne tylko dla urzędników. Tak jak pisałem nie podoba się praca to sayonara do przemysłu
~narzeczona śmierci niezalogowany
9 września 2014r. o 10:53
ja zawsze chodzę do sklepu 5 min przed zamknięciem,żeby zdenerwować ekspedientke,bo bardzo lubię jak jedna z drugą przekłada z nogi na nogę bo już chce zamykać ,a ja marudzę,albo myje podłogę ja wchodzę to przerywa mycie i coś pod nosem bełkocze,lubię jak się denerwują,nie przestane tego robić,miłego dnia przed do zamknięcia. :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza