Czy szczepienie dziecka, które ukończyło 5 rok zycia jest obowiązkowe? U mnie w przychodni doktor żąda podpisania zgody na szczepienie. Po co ta zgoda skoro jest ono rzekomo obowiązkowe? Wiem ze w przypadku odmowy jest podpisywane oświadczenie i wówczas sprawa jest kierowana do sanepidu, który ma prawo ukarać rodzica. Jak jest u was?
Mam to samo z obowiazkiem dla dziecka 9 lat. W ustawie niby obowiazkowe, juz sama niewiem, jak probowalam sie sprzeciwic w przychodni to potraktowali mnie jak intruza i nawrzeszczeli ze jestem nieodpowiedzilna. Ktos z was moze odmowil szczepienia???
~iluminati niezalogowany 22 września 2014r. o 11:49
każą podpisywać oświadczenia bo są powikłania poszczepienne(szczepionki to śmierć od karteli farmaceutycznych,poszukaj w sieci)ja swojego syna 5 lat nie zaszczepie i nie dam się zastraszyć przez lekarza cz sanepid .wrzuce wam tu oświadczenie dla lekarza jak jest taki mądry niech podpisze lub babka z sanepidu niech podpisze.kto będzie się opiekował chorym po szczepieni jak będą powikłania ?? ty matko ojcze i zasiłek 700zł przez 40 lat ,a kto zapłaci za drogie leki ty ojcze matko i kartele farmaceutyczne zawsze na wygranej.[img=1411379367_p820ied.gif]
~duch extazy niezalogowany 22 września 2014r. o 11:56
jeżeli nie podpiszesz zgody nic ci nie zrobią bo się boją,poszukaj w sieci są stowarzyszenia rodziców którzy nie szczepią,podałbym ci link do strony o nie szczepieniach ale moderator usónie poszukaj znajdziesz.
Powiedziałam że skoro są obowiązkowe owe szczepienia to niech szczepią, ale bez mojej zgody. Nie chcę szczepić, ale skoro muszę to niech szczepią bez mojej zgody. Powiedziano mi że w takim przypadku sprawę kierują do sanepidu, który wezwie mnie na rozmowę, a potem po kolejnych odmowach wszczyna się sprawę. Co za popier....kraj! I to ma byc wolnośc? Stawiają nas pod ścianą i strzelają między oczy!
~duch extazy niezalogowany 22 września 2014r. o 12:42
nie bójcie się sanepidu nic wam nie zrobią,tylko straszą ,nie podpisujcie ,szanuj życie i zdrowie twojego dziecka ty go urodziłaś to nie przykładaj ręki do jego śmierci przez szczepienia,postraszą i dadzą sobie spokój,szukaj tu zmianynaziemi.pl tam leży prawda
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.