#Pannazdzieckiem nieaktywny 26 lutego 2015r. o 22:37
Tylko się nie denerwuj Mirek :* Złość piękności szkodzi :)
Z netu . Inteligencja potrafi filtrować informacje. Ufam , że zdołasz. Jakiś czas temu mówiłem Ci o wieżach WTC , pamiętasz ? :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 26 lutego 2015r. o 23:29
Kosy na sztorc , Bracia Lachy :) Oczywiście nie dosłownie . Trzeba się nauczyć myśleć. Bo w ścierwomediach macie tylko programowanie Umysłów i nic więcej ... oprócz Ryśka z Klanu , co to jak stachanowiec, pogibł był w 1996 odcinku , bo mu dwie cegły do czerwoności rozgrzane , faryzeusze podali :D
A wracając do normalności. Jeden znany mi Facet , zapodał mi taki kawałek :
Bożesz Ty mój , proszę Cię , niechby się nawrócił z obcej strony Mocy :) I zaczął wędrować jaśniejącymi krainami :)
Piękno kocham i rozumiem , podobnie , jak wolność.
No i oczywiście Mirek :
Przemo , to może oświadczenie pana Michalkiewicza :
... jeśli już o normalności mówimy :)
Dobranoc :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Piotrze , pozostaw proszę teorie spiskowe .
Problemy są tu i teraz namacalne .
Zbyt wysokie opłaty , podatki , akcyzy , ceny za usługi komunalne .Bardzo słaby dostęp do lekarzy specjalistów , przedszkola na zapisy , brak pracy , zbyt dużo budowli państwowych , płace minimalne i śmieciowe , brak sensownej kwoty wolnej .To problemy przeciętnego Polaka .
Nie hemitrale ani banksterzy.
Zainicjuj choć jedną inicjatywę obywatelską .Tak aby można ją było złożyć na piśmie gdzie trzeba i podpisać się pod tym.
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgodze się, że to o czym piszesz M to problemy obecne, ale nie one są źródlem przez które jest źle. To tylko jedne z wielu innych problemów-skutków. Nie zastanawiamy się gdzie jest przyczyna. Dla mnie główną przyczyną jest brak wspierania, ochrony i rozwoju rodzimej gospodarki, przemysłu. W zasadzie już jest po sprawie, nie ma co ratować, co cenniejsze firmy zniszczylismy lub sprzedalismy.
wyraznym przykaldem jest branza odziezowa i tekstylna, jeszcze niedawno tak mocna w kraju.
obecnie wysysani jestesmy przez chiny, wietnam, bangladesz, indie, pakistan, turcje i wlochy i ich gospodarki budujemy.
Zastanawiajmy sie dalej czemu podatki i oplaty za uslugi to dla nas spore wyzwanie
#Pannazdzieckiem nieaktywny 27 lutego 2015r. o 13:46
Słuszna uwaga Mirek . To skutek, nie problem jako taki. A przyczyną jest pieniądz , a właściwie właściciele pieniądza. Dlatego też zbieram koalicję na rzecz likwidacji paragrafu 220 Konstytucji :)
Przemo , może tutaj ... daj Swój głos :)
https://1polska.pl/
Inicjatywa rośnie w siłę z dnia na dzień :)
Podzielam uwagi Pana MIR.KO co do przyczyn.
Jednak kierowałem do Piotra propozycję inicjatywy lokalnej.Tyle możemy.
Tam na górę można jedynie napisać list .Taki sam jak do Mikołaja .
" Prosimy was grzecznie , nie okradajcie nas "
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.