Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Władysław Bartoszewski nie żyje
211
skorn
25 kwietnia 2015r. o 23:43
To, że się z tym zgadzam, nie czyni go autorytetem moralnym. Że ruskie knuli z Niemcami to żadna tajemnica. Nie jest też tajemnicą to, że dla Putina wojna zaczeła sie w 1941.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
25 kwietnia 2015r. o 23:49
skorn napisał(a): To, że się z tym zgadzam, nie czyni go autorytetem moralnym. Że ruskie knuli z Niemcami to żadna tajemnica. Nie jest też tajemnicą to, że dla Putina wojna zaczeła sie w 1941.

Powtórzę dla mnie nie był autorytetem, to co mówił często już sam wiedziałem. Jednak takich wypowiedzi ciekawych miewał więcej. Zdarzało mi się zatrzymywać na jego wywiadach. Popierał jeszcze przykładowo pojednanie Polsko-Niemieckie, i uważam generalnie, że pojednanie jest przyszłością wszystkich narodów. Jednak wymaga to szczególnie w Rosji autorefleksji, a nie agresywnego Putinka. Rosja z Putinkiem nie ma przyszłości.

Dajcie już spokój Bartoszewskiemu. Szacunek do człowieka...

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
25 kwietnia 2015r. o 23:57
Sprawdziłes link, który dałem na 4. stronie tego tematu? Dużo pytań, może ty się podejmiesz odpowiedzi?

Dlaczego w 2006 r. jako sekretarz kapituły Orderu Orła Białego sprzeciwił się Pan przyznaniu Orderu Orła Białego (pośmiertnie) generałowi Augustowi E. Fieldorfowi i rotmistrzowi Witoldowi Pileckiemu?

<i>
10114
#alter nieaktywny
26 kwietnia 2015r. o 0:04
Zapoznam się z ciekawością, ale raczej nie podejmę się obrony i odpowiedzi. Nie mam czasu weryfikować i analizować wszystkich tych pytań. :) pozdrawiam

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~otworzyć wszystkie TECZKI ! niezalogowany
26 kwietnia 2015r. o 0:34
1. to byśmy o niejednym "bohaterze" zdanie zmienili

2. dęty profesorek ma wiele białych plam w życiorysie

3. ten cały establishment co po nim płacze w TV to tej samej klasy zakłamańce jak zimny władek
~zimny Władek niezalogowany
26 kwietnia 2015r. o 9:03
~otworzyć wszystkie TECZKI ! napisał(a): 1. to byśmy o niejednym "bohaterze" zdanie zmienili

2. dęty profesorek ma wiele białych plam w życiorysie

3. ten cały establishment co po nim płacze w TV to tej samej klasy zakłamańce jak zimny władek

Potwierdzam
~ niezalogowany
26 kwietnia 2015r. o 9:25
Co potwierdzasz berecie?
~pomocna ręka niezalogowany
26 kwietnia 2015r. o 12:14

Swoją drogą ciekawy człowiek z tego profesora. Wypuścili go z obozu i UB w ogóle to nie zainteresowało, a takich podejrzanych to się kiedyś ścigało na porządku dziennym jako prawdopodobnych kolaborantów.

czy ty podły człowieczku masz DOWÓD na kolaboracje przez sp. Bartoszewskiego / teraz kiedy ten człowiek nie zyje opluwasz Go ? Jesteś zwykłą mała gnida !!!

„Są jednak granice milczenia. Są sytuacje, w których milczeć po prostu nie wolno. W kraju za rządów braci Kaczyńskich działo się coraz
gorzej. Koszmarna koalicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin przynosiła skandal za skandalem. Polityczne
wiarołomstwo stało się normą. Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. Stało się dla mnie jasne, że jego
wizja budowy lepszej Polski, której zaufały miliony Polaków, okazała się jednym wielkim oszustwem. Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy
po imieniu i – jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków – „przestać uważać bydło za niebydło”.

Bo nie mogłem już dłużej tolerować ciągłego politycznego kłamstwa. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom,
kiedy widziałem, jak miejsce Kazimierza Marcinkiewicza, który miał być premierem przez cztery lata, zajmuje Jarosław
Kaczyński, który przecież wcześniej zapowiedział stanowczo, że w sytuacji, kiedy jego brat jest prezydentem państwa, oszczędzi Polakom
dwóch bliźniaków na najwyższych stanowiskach w Polsce. Nie mogę również dotąd pojąć, dlaczego Kaczyński zdecydował się na wciągnięcie do
rządu najbardziej skompromitowanej grupy w historii polskiego parlamentaryzmu – czyli Samoobrony.

głosuj na swego idola z ramienia PiSu , a wróci to co było !!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.