ISSN 2082-2553. Wydanie nr 3998, 15 października 2018r.
zaloguj się
zarejestruj się

BolecForum

+ Rozpocznij nowy temat

BolecForumExtra

Bolesławiecki Katalog firm

BolecForum - Ogłoszenia

BolecAlbum


Polityka prywatności Bolec.Info zgodna z RODO
24 maja 2018r. godz. 20:57, odsłon: 1278

W związku z wejściem w życie przepisów RODO ulepszamy naszą politykę prywatności.

Bolesławiec - Informacje: Polityka prywatności Bolec.Info zgodna z RODO
Bolec.Info (fot. Bolec.Info)

Portal Bolec.Info przetwarza dane osobowe użytkowników, aby ulepszać serwis i dostarczać możliwie najlepsze usługi.

W związku z wejściem w życie 25 maja 2018r. nowych przepisów dotyczących ochrony danych osobowych (RODO) postanowiliśmy ulepszyć naszą politykę prywatności.

Administratorem Twoich danych osobowych jest Bolec.Info Katarzyna Bodzioch-Marczewska z siedzibą w Krakowie, przy ulicy Radzikowskiego 106b/61.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane?

Dane osobowe przetwarzane będą w celu:

  • realizacji umowy o świadczenie usług określonych Regulaminem (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO), w tym dostępu do publikowanych w Portalu treści, możliwości odczytu i publikacji danych na forum dyskusyjnym, publikacji ogłoszeń w dziale ogłoszen Portalu.
  • wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze (na podstawie art.     6 ust. 1 lit. c RODO);
  • dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • analitycznym i statystycznym, polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników (używamy w tym celu serwisu Google Analytics - pliki cookies wykorzystywane przez spółkę Google - tj. podmiot, któremu Administrator powierzył przetwarzanie danych osobowych - w celu prowadzenia analizy sposobu korzystania z serwisu przez użytkownika, w tym tworzenia statystyk i raportów dotyczących funkcjonowania serwisu). a także ich preferencji w celu poprawy świadczonych usług oraz funkcjonalności Portalu (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO); 
  • marketingu produktów lub usług własnych, w tym spersonalizowanych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

Użytkownik Portalu zgodnie z przepisami RODO posiada następujące prawa:

  • prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz uzyskania ich kopii, 
  • prawo sprostowania danych osobowych,
  • prawo do usunięcia danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego,
  • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Przetwarzanie i czas przetwarzania Twoich danych

  • Administrator bazy danych dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami.
  • Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie osoby należycie uprawnione przez Administratora.
  • W celu zapewnienia bezpiecznego przesyłania danych na potrzeby portalu Bolec.Info stosowany jest certyfikat SSL.
  • Osoby odwiedzające mogą przeglądać Serwis bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

Kontakt i więcej informacji

W razie pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych Użytkownik może kontaktować się z Administratorem Danych:

  • listownie: Bolec.Info Katarzyna Bodzioch-Marczewska, ul. Radzikowskiego 106b/61, 31-315 Kraków
  • e-mail: redakcja@bolec.info
  • telefonicznie: +48 693-375-790

Zachęcamy do zapoznania się z pełną informacją dotyczącą przetwarzania danych osobowych przez Bolec.Info: Polityka prywatności i cookies



(Bolec.Info)


Podziel się:
Facebook nk.pl
REKLAMA
Daj nam cynk! Zgarnij Kubek Bolecnauty!
Byłeś świadkiem jakiegoś wypadku lub innego zdarzenia? Wiesz coś, o czym my nie wiemy albo jeszcze nie napisaliśmy?
Zaproponuj swój BolecCynk - przekazana przez Ciebie informacja, po zaakceptowaniu, zostanie wyświetlona na stronie głównej portalu, a Ty otrzymasz nagrodę.
Wypełnij formularz lub wyślij pod adres: redakcja@bolec.info.
Na informacje od Ciebie czekamy też pod numerem telefonu: +48 693 375 790 (przez całą dobę).
  Inne informacje z Bolesławca:
  - 15.10.2018, Firmy pożyczkowe a piramidy finansowe w Polsce – poznaj różnice
  - 15.10.2018, Amator nieswoich rzeczy poszukiwany
  - 15.10.2018, Kto wygra I turę wyborów prezydenta Bolesławca?
  - 15.10.2018, Nowy sprzęt dla Strażaków
  - 15.10.2018, Poszukiwane koty
  - 15.10.2018, Góra książek
  - 15.10.2018, Tydzień Mediacji
  - 15.10.2018, Witaminy z grupy B. Kompendium wiedzy
  - 15.10.2018, Dzień Edukacji Narodowej
  - 14.10.2018, Kozak z brązowym medalem!
  Zobacz także: ARCHIWUM INFORMACJI BOLEC.INFO

Wybory samorządowe 2018 w powiecie bolesławieckim
Kto wygra I turę wyborów prezydenta Bolesławca? Kto wygra I turę wyborów prezydenta Bolesławca?

Do wyborów już tylko kilka dnia. Zapraszamy do głosowania w Sondzie Bolec.Info.

Bolesławieckie Święto Ceramiki (15-19.08.2018r.) - raport specjalny
Zbierali pieniądze dla Klekusiowa Zbierali pieniądze dla Klekusiowa

Udało się podczas podróży zebrać Ceramicznym Expressem kwotę 2194,34 zł.