Może mi ktoś wytłumaczyć ? , dla czego gmina jest tak znacząco podzielona ?. Dla czego radni mogą jeździć na wycieczki za graniczne za nasze pieniądze a Strażacy, którzy nas ratują muszą płacić za salę ?. Będzie w końcu normalnie w tej gminie ?.
~xyz napisał(a): Pan burmistrz nie jest mściwy, zobaczcie jak podzielił pieniądze na kluby sportowe ( BIP ) Parzyce to albo za referendum jeszcze płacą, albo za radną !
Łooo to radna ma taki wpływ na Pana Burmistrza? Przejmuje się jedną osobą? Szacun!
Sprawa strażaków była już wcześniej poruszana. Teraz przynajmniej mają klucze do swojej kańciapy.
W latach szścdziesiątych pracowałem na terenie gminy Nowogrodzieć (wówczas nie było gmin - było Gromadzkie Rady Narodowe. Zdarzało mi się jako młodemu człowiekowi chodzić do remizy w Zebrzydowej na wspaniałe, jak na ówczesne czasy zabawy. Obecnie jako społecznik organizuję zebrania czy też imprezy i muszę, siłą rzeczy, korzystać z lokali wynajmowanych. Też nie mam zbyt wiele pieniędzy , ale wszelkie koszty wynikające z eksploatacji (oświetlenie, ogrzewanie, sprzątanie) użyczonego lokalu pokrywamy bez żadnej dyskusji.
Panie Burmistrzu dla kogo ta swietlica ma służyć dla mieszkańców czy dla Domu Kultury,który ustalił sobie taki cennik za wynajm ??
Zebrania które przeprowadza Ochotnicza Straż Pożarna nie przynoszą zarobku a skorzystać z tej swietlicy powinni w pierwszej kolejności.
Cytat''Drodzy BOLECNAUCI, zeby wypowiadac sie na jakis temat i zablysnac chociaz troche INTELIGENCJA trzeba byc w temacie! :) Wypisujecie tutaj ze BYLA pania soltys boli przegrana w wyborach. A CZY WIECIE W OGOLE ZE NIE STARTOWALA ONA W OSTATNICH WYBORACH NA SOLTYSA?! -ZAPEWNE NIE, HAHHA !!!!!!! Biedni i poszkodowani strazacy tacy sa niezawodni i obrotni ze nawet sali na zebranie sobie nie umieja zalatwic. (JESZCZE JAK WISIENKA NA TORCIE SZURNIETA PANI RADNA''
Skoro tak wszystko doskonale wiesz, jesteś doskonale doinformowana/y,błyszczysz inteligencją, wytłumacz mi skąd wiesz, że radna jest "szurnieta"? Jesteś jej psychologiem, lekarzem rodzinnym? Biedni i poszkodowani strażacy? Znasz ich stany majątkowe i karty chorób? Wiem tyle , że jesteś prostą osobą, co gówno wie. Nie obrażaj ludzi bo często to się niemiło kończy.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.