Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Rodzina 500+" - złożono wnioski na 1208 dzieci
~L50Z7 niezalogowany
9 kwietnia 2016r. o 9:10
Tak sobie myślę - PO przez 8 lat prało i suszyło mózgi i ci bezmózgowcy choćby nie wiem co PiS wprowadził będą wyszydzali , kpili i pisali o katastrofie gospodarki , tu wszyscy jesteśmy anonimowi , biedna sąsiadka z trójką dzieci nas nie rozpozna - a może to zawiść dobrze zarabiających rodziców jedynaka .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Połykaczka kijanek niezalogowany
9 kwietnia 2016r. o 9:36
1208 wniosków. Dochód na osobę nie może przekraczać niecałe 200 euro (jesteśmy w UE).

Samotny rodzic plus dziecko - dochód mniejszy niż 1600 zł (400 euro)
Rodzice plus dziecko - dochód mniejszy niż 2400 zł ,rodzice średnio zarabiają po 1200 zł co daje nam zawrotną sumę 600 euro na rodzinę (zielona wyspa w UE).

To jest pierwszy tydzień składania wniosków a kolejka się jeszcze nie skończyła.
Za rok będziemy mogli obliczyć średnią zarobków dla Bolesławca z wyspy zielonej i Polski A :)
~S niezalogowany
9 kwietnia 2016r. o 10:01
Tak właśnie ,wyjdzie ile ludzi żyje w skrajnej biedzie.
~ niezalogowany
9 kwietnia 2016r. o 15:13
~S napisał(a): Tak właśnie ,wyjdzie ile ludzi żyje w skrajnej biedzie.
Nic nie wyjdzie, bo to jest tylko część ludzi. Zapominasz o tych, którzy mają małą rentę, tych co wcale jej nie mają, o tych którzy opiekują się starszą osobą niepełnosprawną z rodziny i nie mają żadnego zasiłku, o tych co skończyli 60, 65 lat i nie mogą podjąć pracy, a emerytury jeszcze nie mają.
Dla tych ludzi 800 zł na osobę, to dużo. Dopiero wtedy można mówić o biedzie.
14505
DP
9 kwietnia 2016r. o 15:22
~ napisał(a):
~S napisał(a): Tak właśnie ,wyjdzie ile ludzi żyje w skrajnej biedzie.
Nic nie wyjdzie, bo to jest tylko część ludzi. Zapominasz o tych, którzy mają małą rentę, tych co wcale jej nie mają, o tych którzy opiekują się starszą osobą niepełnosprawną z rodziny i nie mają żadnego zasiłku, o tych co skończyli 60, 65 lat i nie mogą podjąć pracy, a emerytury jeszcze nie mają.
Dla tych ludzi 800 zł na osobę, to dużo. Dopiero wtedy można mówić o biedzie.

To prawda, milczą Ci których dotyka największa krzywda, a to Oni powinni krzyczeć. Bezradność w sytuacji gdy nędza doskwiera jest najgorsza.
2900
#falco nieaktywny
9 kwietnia 2016r. o 21:51
[img=1460231486_3feabhw.jpg]

"bierz życie z każdym oddechem..."
7612
bax
9 kwietnia 2016r. o 22:02
P.O. weryfikacji :)
Przez pierwszy rok-no może drugi dostaną,a co potem? kolejna partia do wyborów przystąpi ?...
Nie znam się na polityce,ale o co ten szum? ...porażka
:D ...
~ niezalogowany
10 kwietnia 2016r. o 9:48
Ja myślę że będą wypłacać do końca roku może rok bo z kąd kase wezmą dopiero zobaczą ile dzieci jest i wogóle chętnych. Wiecie co mnie przeraża że ludzie myślą tak jak mi dadzą kase na dwoje dzieci do 18 roku życia to wezme sobie kredyt na mieszkanie i będę tymi pieniędzmi spłacać a tu np. zabiorą i co KLOPS. A znam takich co z mopsu ciągną kase a mieszkania kupują.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.