Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ksiądz Józef Gołębiowski przechodzi na emeryturę
~on niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 19:28
http://.../boleslawiec/wiadomosc/dc0/ks-golebiowski-boleslawiec-jest-szmatlawy Ico wy na to ? moze swietym zostanie?

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~carlos niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 19:44
nareszcie?????? :P
~carlos niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 19:46
nareszcie?????? :P
~leś niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 21:15
takiego księdza ze świecą szukać,bardzo w porządku i szkoda ,że już poszedł na emeryturę,wymagający i bardzo konkretny.Czarne to czarne a białe to białe,miłej i długiej emerytury. :) ;) :* :*
~RD niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 21:50
~on napisał(a): http://.../boleslawiec/wiadomosc/dc0/ks-golebiowski-boleslawiec-jest-szmatlawy Ico wy na to ? moze swietym zostanie?

Zabolało? Prawda w oczy kole? Szacun dla księdza!
~manta niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 22:16
jak szacun a on ma szacun dla samotnej matki gdzie nie chcial ochcic jej dziecko a potem do komuni nie dopuscil bo stwierdzil ze slub ma wziasc jak sie sie ze swoim bylym rozstala i to jej dziecko nie chodzi na jana pawla do szkoly ile osob nie tzn dzieci nie dopuscil do chrzstu czy do komuni czy nie odprawil msze jak jeden parafian jego zmarl bo mu ciezko byl pojsc na cmentarz i odprawic to nie ksiadz dla mnie ciesze sie ze z tej parafi odeszlismy calkiem nie dawno i moje dziecko przez innego ksiedza zostalo dopuszczone do komuni
2945
Mgosia
6 czerwca 2016r. o 22:29
Manta, nie znam twojej wiary i nie wiem dlaczego tak, a nie inaczej , ale jeśli chodzi o chrzty, komunie, śluby i pogrzeby robione jako przedstawienie, to jestem jak najbardziej za tym , że się na to nie godził . Strasznie mnie dziwi, jak ludzi "wierzący" okazjonalnie, domagają się jakichkolwiek sakramentów, jak robią szczególnie z komunii przedstawienia. Pytam się po co ?? Po co krzywoprzysięstwa i uczenie własnych dzieci kłamstwa ? A gdzie są te dzieci później , czy w ogóle wiedzą po co rodzice pchali je do tego kościoła i dlaczego zaprzeczają nauce jaką tam słyszały ? Smutne i żałosne ....
Osobiście cenię tego księdza za odwagę i mówienie prawdy bez względu na to, jak się tym narażał .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~Anna M. niezalogowany
6 czerwca 2016r. o 22:33
~manta napisał(a): jak szacun a on ma szacun dla samotnej matki gdzie nie chcial ochcic jej dziecko a potem do komuni nie dopuscil bo stwierdzil ze slub ma wziasc jak sie sie ze swoim bylym rozstala i to jej dziecko nie chodzi na jana pawla do szkoly ile osob nie tzn dzieci nie dopuscil do chrzstu czy do komuni czy nie odprawil msze jak jeden parafian jego zmarl bo mu ciezko byl pojsc na cmentarz i odprawic to nie ksiadz dla mnie ciesze sie ze z tej parafi odeszlismy calkiem nie dawno i moje dziecko przez innego ksiedza zostalo dopuszczone do komuni

Osobiście znam sytuację, że ks. Gołębiowski rozwódce z dwójką dzieci nie robił ŻADNYCH problemów z sakramentami dla dzieci (pierwsza komunia św. i bierzmowanie) - przeciwnie. Okazał pełne zrozumienie dla sytuacji (bo rozwód w tym przypadku nie był żadną fanaberią dla wygodnych, tylko koniecznością). Nie pouczał, nie moralizował, tylko wspierał.

Wydaje mi się, że najwięcej zastrzeżeń do ks. Józefa mają ci ludzie, którzy znają go tylko z "miejskich legend", a nie z rzeczywistego kontaktu. Sama mam kilka zastrzeżeń co do niektórych niuansów, ale z drugiej strony towarzyszy mi świadomość, że ksiądz zawsze kierował się w głoszonych poglądach tym, w co sam głęboko wierzył. I chociaż jego charakter jest specyficzny, to im jestem starsza, tym większym darzę go szacunkiem. Myślę, że wynika to z dojrzewania do niektórych kwestii.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza