Niestety nasi ciężarowcy ostatnio nie pierwszy raz są dyskwalifikowani za doping. Ale to zdarza się w każdej ekipie. I oczywiste jest, że to jest największe zło w sporcie.
Co do Rosjan? Gdyby problem dotyczył tylko poszczególnych sportowców to by statystycznie znaczyło to samo co u innych.
Tymczasem w Rosji doping wspierało państwo, służby specjalne. W każdej niemal dyscyplinie szefami są byli agenci KGB, namaszczeni przez Putinka. Okazało się, (MKOL)że udowodniono około 700 przypadków brudnych rosyjskich sportowców! I teraz sobie porównaj do naszego Zielińskiego :) pozdrawiam
Dopisane 08.08.2016r. o godz. 21:07:
aaco napisał(a): :) czekam na kolejne :)
Ja też. Szkoda mi Kasi Niewiadomej! Która miała olbrzymie szanse, pojechała świetnie ostatecznie zajęła 6 miejsce.
Jest jeszcze kilkanaście szans medalowych! Warto czekać i oglądać :) :*
Dopisane 08.08.2016r. o godz. 21:09:
Świetny jest ten teledysk Kate Perry... i ten Jezus na początku :)
Dopisane 08.08.2016r. o godz. 23:06:
- Szczerze mówiąc nie wiem, co się stało. Chyba mi się to śni, brak mi słów. Przez 10 lat trenowałem dla naszego kraju, 20 lat spędziłem na treningach i nigdy się nie dopingowałem. I nagle wyskakują mi z taką informacją. Miałem trzy kontrole przed przyjazdem do Rio i wszystkie były negatywne. Nawet godziny nie spędziłem w wiosce i od razu wzięty zostałem na kontrolę. 6 sierpnia dowiedziałem się, że próbka była pozytywna
Poprosił zatem o ponowne zbadanie swojego moczu. Gdyby w organizmie był bowiem nandrolon, wyszedł by ponownie. Usłyszał jednak, że to niemożliwe.
- Myślicie, że ja naprawdę jestem taki głupi, żeby wziąć taki środek chwilę przed igrzyskami? 20 lat pracy i biorę nandrolon tuż przed wylotem do Rio?
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/raporty/raport-rio-2016/reprezentacja-polski/news-rio-2016-tomasz-zielinski-nigdy-sie-nie-dopingowalem,nId,2248512#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
http://sport.interia.pl/raporty/raport-rio-2016/reprezentacja-polski/news-rio-2016-tomasz-zielinski-nigdy-sie-nie-dopingowalem,nId,2248512