Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

11445
PanM
21 października 2016r. o 23:00
Mgosia napisał(a): Coś pan słyszał, ale chyba na jedno ucho .
Syn Boży umarł dla naszego zbawienia, a nie na ukojenie cierpienia.

Słowo " zbawienie " bardzo komplikuje polemikę.Samo w sobie wymaga sprecyzowania znaczenia / co autor miał na myśli / .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
21 października 2016r. o 23:11
PanieM, dla mnie ani samo słowo, ani dzieło zbawienia nie powoduje żadnej komplikacji. Żeby zrozumieć jego znaczenie trzeba po prostu tego naprawdę chcieć i wcale nie pomogą w tym żądne tłumaczenie, żadna polemika, gdy na samym starcie jest się na NIE. Jeśli chce pan poznać prawdę musi pan tego chcieć i szukać samemu, bez fałszywych drogowskazów, które tylko zwodzą na manowce. Nikt tu panu w tym nie pomoże, a wręcz przeciwnie, spowoduje niepotrzebny mętlik w głowie . Spokojnej nocy .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 października 2016r. o 23:23
Mgosia napisał(a): PanieM, dla mnie ani samo słowo, ani dzieło zbawienia nie powoduje żadnej komplikacji. Żeby zrozumieć jego znaczenie trzeba po prostu tego naprawdę chcieć i wcale nie pomogą w tym żądne tłumaczenie, żadna polemika, gdy na samym starcie jest się na NIE. Jeśli chce pan poznać prawdę musi pan tego chcieć i szukać samemu, bez fałszywych drogowskazów, które tylko zwodzą na manowce. Nikt tu panu w tym nie pomoże, a wręcz przeciwnie, spowoduje niepotrzebny mętlik w głowie . Spokojnej nocy .

Gocha , wierzycie w Zbawienie , ale nie macie pojęcia , co to takiego jest :| Świadkowie Jahwe wyliczyli sobie 144 tysiące Zbawionych Niewolników ... chciała byś tam polecieć i resztę swojego życia na szmacie spędzić , albo dupy nastawiać bogom . Chcesz takiego Zbawienia ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
21 października 2016r. o 23:25
Mgosia napisał(a): PanieM, dla mnie ani samo słowo, ani dzieło zbawienia nie powoduje żadnej komplikacji. Żeby zrozumieć jego znaczenie trzeba po prostu tego naprawdę chcieć i wcale nie pomogą w tym żądne tłumaczenie, żadna polemika, gdy na samym starcie jest się na NIE. Jeśli chce pan poznać prawdę musi pan tego chcieć i szukać samemu, bez fałszywych drogowskazów, które tylko zwodzą na manowce. Nikt tu panu w tym nie pomoże, a wręcz przeciwnie, spowoduje niepotrzebny mętlik w głowie . Spokojnej nocy .

Szczerze bardzo dziękuję Pani za opinię.Szanuję prawo innych do wyznawania wszystkiego na co tylko mają ochotę lub odczuwają potrzebę.
Niestety ja nie jestem jak wielu na początku ani żadnym innym etapie drogi poszukiwania.
Mam wewnętrzne przekonanie o nieistnieniu żadnych sił wyższych .Już sama różnorodność głównych wyznań na ziemi robi mętlik i doprowadza do konfliktów.Człowiek rodzi się ateistą .A potem ....

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
21 października 2016r. o 23:44
PanM napisał(a): Niestety ja nie jestem jak wielu na początku ani żadnym innym etapie drogi poszukiwania.
Mam wewnętrzne przekonanie o nieistnieniu żadnych sił wyższych

To czego pan chce? Wykopał pan temat, żeby jątrzyć.

<i>
4335
21 października 2016r. o 23:45
PanM napisał(a):

Szczerze bardzo dziękuję Pani za opinię.Szanuję prawo innych do wyznawania wszystkiego na co tylko mają ochotę lub odczuwają potrzebę.
Niestety ja nie jestem jak wielu na początku ani żadnym innym etapie drogi poszukiwania.
Mam wewnętrzne przekonanie o nieistnieniu żadnych sił wyższych .Już sama różnorodność głównych wyznań na ziemi robi mętlik i doprowadza do konfliktów.Człowiek rodzi się ateistą .A potem ....

Mylisz się Przemo , ale szanuję Cię . Droga poszukiwania , o której wspominasz wiedzie do Źródła. Kiedy będziesz już po tamtej stronie , wyjdź mi proszę na przeciw :D Obiecaj , że to zrobisz.

Sentinel , mąż Gochy , wspaniały facet , już jest po drugiej stronie ... i czeka tam na nas ... i pamięta , co mówiłem Mu ...śmierć jest tylko zmianą stanu egzystencji , albowiem Dusza jest nieśmiertelna :)

No dobra idę Morfeusza dusić :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
22 października 2016r. o 3:26
Piotrze , śmierć , w moim pojęciu jest zakończeniem .Jest końcem świata dla istoty która wcześniej była żywa.
Dalszy etap to tylko fizyka i chemia.Atomy o nas zostają.Jednak to gdzie każdy z nich się podzieje zależy całkowicie od przypadku.
Jednym z nich jest fakt - jak długo rodzina płaci za grób.Czy Cię skremuje czy nie -- itp .
Dobrej nocy i wiary w teraźniejszość.

4335
22 października 2016r. o 8:07
PanM napisał(a): Piotrze , śmierć , w moim pojęciu jest zakończeniem .Jest końcem świata dla istoty która wcześniej była żywa.
Dalszy etap to tylko fizyka i chemia.Atomy o nas zostają.Jednak to gdzie każdy z nich się podzieje zależy całkowicie od przypadku.
Jednym z nich jest fakt - jak długo rodzina płaci za grób.Czy Cię skremuje czy nie -- itp .
Dobrej nocy i wiary w teraźniejszość.

Kwestia wiary. Ja wierzę w to , że Ty uwierzysz w Stwórcę :D

Polecam Ci Przemo rozprawkę filozoficzną tutaj :

http://wolnemedia.net/metafizyka-luksusu-elit/

Pod artykułem jest jeden wartościowy koment. Pozwolę sobie zacytować w całości :
"
semperparatus 20.10.2016 15:56

Najważniejszym faktem jaki musimy przyjąć do wiadomości na tym upadłym świecie jest fakt że nie jesteśmy ciałami…z którymi to olbrzymia większość nieświadomych ludzi się utożsamia…tylko nieśmiertelnymi duszami…chwilowo tylko przebywającymi na Ziemi…w celu doskonalenia się poprzez doświadczanie zła i cierpienia…
Władcą tego świata jest jahwe-demiurg-szatan(Łk 4,1-13)…którego możemy porównać do „dyrektora więzienia”w którym tymczasowo przebywamy…a po odbyciu „wyroku’…który na szczęście nie jest długi(obecnie 70-80 lat)-wracamy do naszej właściwej duchowej Ojczyzny…królestwa prawdziwego Boga Miłości-Władcy Wszechświata…
Dlatego jedynymi prawdziwie wartościowymi dobrami są dobra duchowe…wiedza i miłość(rozumiana jako służba drugiemu człowiekowi…szczególnie słabszemu od nas)…bo tylko takie zabieramy ze sobą…jako istoty duchowe-do wieczności…Natomiast wszelkie dobra doczesne,materialne(pieniądze,domy,samochody…a także własne ciała-niedługo zostawimy „po tej stronie”…A więc mają one tylko iluzoryczną,przemijającą wartość((Mt.6,19-21) "

Myślę tak samo :) Miłego dnia Ci życzę , ateisto :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza