Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2945
Mgosia
22 października 2016r. o 21:18
PanM napisał(a):
Człowiek rodzi się ateistą .A potem ....

A potem w jego życiu MOGĄ dziać się przeróżne zdarzenia, które dają sporo do myślenia i stają się swojego rodzaju drogowskazem . Mogą ale nie muszą , można skorzystać, albo i nie. Ważne, żeby być zadowolonym ze swojego wyboru, ważne, żeby uszanować wybór innych.

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
22 października 2016r. o 21:24
DP napisał(a): oj
chyba chyba już odpowiedziałeś sobie na zadane pytanie :|
nie dałeś mi szansy :D

:D

Dopisane 22.10.2016r. o godz. 21:24:

Mgosia napisał(a):
PanM napisał(a):

ważne, żeby uszanować wybór innych.

przecież tu tego nie ma jak sięgam pamięcią

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
22 października 2016r. o 21:26
Mgosia napisał(a):
PanM napisał(a):

A potem w jego życiu MOGĄ dziać się przeróżne zdarzenia, które dają sporo do myślenia i stają się swojego rodzaju drogowskazem . Mogą ale nie muszą , można skorzystać, albo i nie. Ważne, żeby być zadowolonym ze swojego wyboru, ważne, żeby uszanować wybór innych.

i wszystko byłoby ok, gdyby nie było narzucania norm moralnych przez kościół reszcie społeczeństwa
2945
Mgosia
22 października 2016r. o 21:27
No to zacznij od siebie Falco :) może pójdzie epidemia i inni też się zarażą ;)
I uprzedzam odpowiedź, tak Ty też nie szanujesz tego wyboru .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~Frank niezalogowany
22 października 2016r. o 21:32
Kościelne szuje to kłamcy i materialiści. ;)
Spowiedź to inwigilacja, to; padaj ćwoku na ryj przed panem księdzem i jego ministrantami, niezły teatr.
Tylko ci co grają główną rolę i tace kasują zależnie od wyznania, to oni się zmieniają, a parafianin http://sjp.pwn.pl/sjp/parafianin;2570608.html, ten się nie zmienia. ;)
2900
#falco nieaktywny
22 października 2016r. o 21:38
kiedy napisałaś o tych ''normach moralnych'' przypomniał mi się artykuł o diecezji krakowskiej która piała z zachwytu nad sukcesem ostatniego ''święta młodzieży''
ale dlaczego nie było ani słowa o tym ile KK jest winny restauratorom za wykupione przez nich ''pakiety pielgrzyma ''
dlaczego teraz KK wyciąga po raz kolejny ręce po dotacje do państwa ?
to kolejny przejaw ''moralności''?
sorry ale ni w ząb jej nie widzę

Dopisane 22.10.2016r. o godz. 21:38:

Mgosia napisał(a): No to zacznij od siebie Falco :) może pójdzie epidemia i inni też się zarażą ;)
I uprzedzam odpowiedź, tak Ty też nie szanujesz tego wyboru .

ależ oczywiście :)
ale ja mam wytłumaczenie ...może i mizernej jakości ale jednak
może po prostu wygasa we mnie duch ''prawdziwego chrześcijanina'' ;)
nie będę nadstawiał w żadnym wypadku ''drugiego policzka '' widząc to co robią i piszą ci ''prawdziwi chrześcijanie '' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2945
Mgosia
22 października 2016r. o 21:38
A ja do kogo i po co wyciągam ręce, czy w ogóle to robię ? Mogę odpowiadać za siebie, ale nie za innych .

11445
PanM
22 października 2016r. o 21:39
Mgosia napisał(a):
PanM napisał(a):

Chwila w której zapanuje wzajemny szacunek stanie się końcem problemów i konfliktów wynikających z różnic światopoglądowych.
Koryto tuczące nieudolnych pazernych polityków pozostanie puste.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.