~PanM napisał(a): ,,Ełcka Kuria Biskupia poinformowała o zawieszeniu w czynnościach kapłańskich dwóch księży - ks. Michała i ks. Pawła. Z opublikowanego 28 października oświadczenia Kurii wynika, że zaistniała sytuacja dotyczy „skandalicznych czynów dwóch kapłanów”. Księża otrzymywali zakaz noszenia stroju duchownego i zostali odwołani z parafii w Sejnach i Suwałkach, w których pracowali.''
Ciekawe czy spodkami się z nimi w niebie,bo jak się wyspowiadali to pewnie tak.
~Garcia napisał(a):no czyli wszystko by się zgadzało chrzest nie ważny ,ja nie wierzę,czyli zawsze byłem wolny od tych bzdur, :P tylko proszę nie mówić na mnie ateista,jestem nie wierzącym katolikiem.klucznick napisał(a): dla mnie kler katolicki nie istnieje ,a chrzest mam,bo to rodzice decydują,mam rację p Przemysławie ;(
W świetle tekstu Nowego Testamentu "pokropienie niemowlaka wodą" nie jest chrztem. Słowo chrzest użyte w greckim oryginale oznacza "zanurzenie". Ponadto chrzest można przyjąć dopiero po uwierzeniu w Jezusa Chrystusa. Musi być to więc świadoma decyzja - "kto uwierzy i przyjmie chrzest będzie zbawiony". Mk 16;15
Decyzja rodziców o pokropieniu wodą niemowlaka nie może mieścić się w ramach pojęcia zawartego w ewangeliach.
klucznick napisał(a):~Garcia napisał(a):klucznick napisał(a): dla mnie kler katolicki nie istnieje ,a chrzest mam,bo to rodzice decydują,mam rację p Przemysławie ;(
....tylko proszę nie mówić na mnie ateista,jestem nie wierzącym katolikiem.
Nie bardzo rozumie -- katolik bez wiary ?
Dopisane 06.11.2016r. o godz. 15:28:
Ponoć 90 % Polaków to katolicy .
Na PiS glosowało ponad 6 milionów wyborców .
A tu taki pasztet .
Co poszło nie tak ?
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/polaku-doplaciles-2-zl-do-kazdego-biletu-na-smolensk/q7hwfse
skorn napisał(a):falco napisał(a): albo ktoś widzi w Tobie aż taką moc albo ta czyjaś ''wiara '' jest marnej jakości jeśli ktoś taki jak Ty czy ja- szary człowiek -może ją zniszczyć swoim pisaniem ...
Żeby kogoś przekonać do swoich racji, trzeba mieć jakiś autorytet i szacunek dla rozmówców, tymczasem wy nie macie ani jednego ani drugiego. Śmieszycie lub co najwyżej irytujecie swoją upierdliwością i egocentryzmem.
Jaką moc ma gość (poza mocą rozśmieszania), który podbija swój temat pisząc spod tyldy wyzwiska pod swoim własnym adresem. To jest żałosny cyrk starych frustratów, a nie poważna dyskusja.
~ napisał(a): Sądzisz że taki antychryst chodzi do kościoła ?
PanM napisał(a): " NIEWIDZIALNE RĘKA SPRAWIEDLIWOŚCI "