Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
7 listopada 2016r. o 14:09

Foto: 123RF

Nie można usprawiedliwiać stanem wyższej konieczności zachowania księdza, który chcąc zapobiec profanacji upuszczonej hostii, uderzył dziecko w twarz
ak uznał Sąd Okręgowy w Poznaniu (IV Ka 1095/15) utrzymując w mocy wyrok skazujący proboszcza jednej z wielkopolskich parafii na karę 5 tys. zł grzywny za przestępstwo z art. 217 § 1 kodeksu karnego.
Obowiązek kapłana

Do incydentu doszło podczas rozdawania komunii w kościele. Proboszczowi upadł na posadzkę komunikant, 10-letni chłopiec schylił się po niego odruchowo, a wtedy został uderzony przez kapłana w twarz. Dziecko rozpłakało się i wybiegło z kościoła. Rodzice chłopca zawiadomili prokuraturę. Ksiądz konsekwentnie nie przyznawał się do winy.

http://www.rp.pl/Prawo-karne/311069990-Ksiadz-skazany-za-uderzenie-dziecka-ktore-chcialo-podniesc-hostie.html

ten to dopiero miał ''odlot'' :D
prawda? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
7 listopada 2016r. o 17:29
Czytałem o tym wczoraj i od razu pomyślałem: coś dla falco! : )

Dopisane 07.11.2016r. o godz. 17:29:

Blackjack napisał(a): Ten jak zwykle ma odloty, to już nawet nie jest śmieszne.

Pomyśleć, że kiedyś chciał zostać prezydentem...

<i>
11445
PanM
7 listopada 2016r. o 17:45
skorn napisał(a): Czytałem o tym wczoraj i od razu pomyślałem: coś dla falco! : ) Dopisane 07.11.2016r. o godz. 17:29:

Gdyby ktoś Waszą wiarę w Boga nazwał odlotem ?
Zanim ocenisz kogoś popatrz na siebie.Macie prezydenta jakiego sobie wybraliście .Macie władzę jaką sami wybraliście.
Konsekwencje poniosą niestety wszyscy.
To Wy tu rozsyłacie teorie że państwowe jest lepsze od prywatnego.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
7 listopada 2016r. o 18:19
alter napisał(a):
PanM napisał(a): " NIEWIDZIALNE RĘKA SPRAWIEDLIWOŚCI "

Czy to pana "niewidzialna ręka sprawiedliwości" dokonała wpisu, w którym atakuje pan samego siebie? Nie stać pana na szczerą odpowiedź? Brak odpowiedzi uznam, za potwierdzenie.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
7 listopada 2016r. o 18:20
skorn napisał(a): Czytałem o tym wczoraj i od razu pomyślałem: coś dla falco! : )

o rany !!!!..powinieneś zarobkować jako lokalny ''wróż'' albo taki męski odpowiednik Pytii ;)
ciekawe że poczytałeś o tym wczoraj ale jakoś nie napisałeś ...
szukałeś kolejnych ''komuchów'' ,czasu ci zabrakło czy też tylko odwagi no bo jak by to wyglądało że nagłaśniasz to o czym pisze też falco :D

a co sądzisz o tym czym się ''popisał'' księżulo?

11445
PanM
7 listopada 2016r. o 20:38
skorn napisał(a): Czytałem o tym wczoraj i od razu pomyślałem: coś dla falco! : ) Dopisane 07.11.2016r. o godz. 17:29:

Zadziwia mnie Pan dając świadectwo że nie rozróżnia gospodarki od światopoglądu.
Jeszcze większym dziwactwem jest nazywanie innych lewakami a samemu wspierać lewackie poczynania PiS .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
8 listopada 2016r. o 0:15
falco napisał(a): ciekawe że poczytałeś o tym wczoraj ale jakoś nie napisałeś ...
szukałeś kolejnych ''komuchów'' ,czasu ci zabrakło czy też tylko odwagi no bo jak by to wyglądało że nagłaśniasz to o czym pisze też falco :D

ty się tym zajmujesz, chleba ci nie bede zabierał ; )

<i>
2900
#falco nieaktywny
8 listopada 2016r. o 6:41
twoja ''wspaniałomyślność'' niekiedy wręcz poraża ... ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza