Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza

Ja ateista

11100
#Blackjack nieaktywny
8 listopada 2016r. o 8:56
PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.

No bo co? Przypomnę tylko ci, że palikot walczył z krzyżem, krzyż został, palikot wyleciał ... wolą ludzi.
Nie wiem czy to nie za trudne dla ciebie.... do zrozumienia.

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
8 listopada 2016r. o 9:25
Blackjack napisał(a):
PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.

No bo co? Przypomnę tylko ci, że palikot walczył z krzyżem, krzyż został, palikot wyleciał ... wolą ludzi.

Krzyż został a rozum wyleciał. Czy to takie trudne ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
11100
#Blackjack nieaktywny
8 listopada 2016r. o 9:29
PanM napisał(a):
Blackjack napisał(a):

No tęgi to był rozum :D Rozum nad rozumy

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
11445
PanM
8 listopada 2016r. o 9:47
Blackjack napisał(a):
PanM napisał(a):
Blackjack napisał(a):

No tęgi to był rozum :D Rozum nad rozumy

Nie był a jest proszę Pana.
To dotyczy obecnych posłów koalicji.
Jak inaczej interpretować przedkładanie światopoglądu nad wiedzę ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
10114
#alter nieaktywny
8 listopada 2016r. o 10:38
alter napisał(a):
skorn napisał(a):
falco napisał(a): albo ktoś widzi w Tobie aż taką moc albo ta czyjaś ''wiara '' jest marnej jakości jeśli ktoś taki jak Ty czy ja- szary człowiek -może ją zniszczyć swoim pisaniem ...

Żeby kogoś przekonać do swoich racji, trzeba mieć jakiś autorytet i szacunek dla rozmówców, tymczasem wy nie macie ani jednego ani drugiego. Śmieszycie lub co najwyżej irytujecie swoją upierdliwością i egocentryzmem.

Jaką moc ma gość (poza mocą rozśmieszania), który podbija swój temat pisząc spod tyldy wyzwiska pod swoim własnym adresem. To jest żałosny cyrk starych frustratów, a nie poważna dyskusja.

PAnieM może łaskawie odniesie się pan, do zarzutu, że atakuje pan sam siebie?

~ napisał(a): Sądzisz że taki antychryst chodzi do kościoła ?

Czy to pan napisał?

Czy takie zachowanie jest typowe dla ateistów?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
8 listopada 2016r. o 13:55
PanM napisał(a): Mam zapytanie do wyznawców wiary.

Czy ktoś z Państwa jest w stanie sprecyzować kiedy / jak dawno temu / Bóg stworzył człowieka ?
Odpowiedź na to pytanie ułatwiło by bardzo rozumienie tematu i dokonanie wyboru wiary lub nie.
Stało się to nieco ponad 6000 lat temu. Oczywiście, w ramach indoktrynacji tworzy się różne teorie mające dowodzić, że ziemia ma miliony, miliony lat... W rzeczywistości tak zwana teoria ewolucji jest pseudo nauką, celowo wszczepianą w społeczeństwo przez elity rządzące porządkiem na ziemi (Ewangelia mówi o eskalacji tego tupu rzeczy w obecnych czasach).
~ niezalogowany
8 listopada 2016r. o 14:11
PanM napisał(a): Kto i kiedy podważy konstytucję jako dokument niezgodny z biblią ?
"Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata; gdyby z tego świata było Królestwo moje, słudzy moi walczyliby, abym nie był wydany Żydom; bo właśnie Królestwo moje nie jest stąd." Ew. Jana 18:36.

Królestwo Boże tu na ziemi nie należy do królestw tego świata. A to oznacza, że chrześcijanie nie zajmują się podważaniem konstytucji. W historii były już przypadki oparcia konstytucji o Biblię - jak np. USA. Niestety, takie próby połączenia w skażonym świecie nie są długotrwałe. Wiary nie można żadnemu człowiekowi narzucić. To człowiek musi poznać Boga i mieć wiarę.
~ateista? nie, egoista. niezalogowany
8 listopada 2016r. o 14:16
~ napisał(a):
PanM napisał(a): Mam zapytanie do wyznawców wiary.

Czy ktoś z Państwa jest w stanie sprecyzować kiedy / jak dawno temu / Bóg stworzył człowieka ?
Odpowiedź na to pytanie ułatwiło by bardzo rozumienie tematu i dokonanie wyboru wiary lub nie.
Stało się to nieco ponad 6000 lat temu. Oczywiście, w ramach indoktrynacji tworzy się różne teorie mające dowodzić, że ziemia ma miliony, miliony lat... W rzeczywistości tak zwana teoria ewolucji jest pseudo nauką, celowo wszczepianą w społeczeństwo przez elity rządzące porządkiem na ziemi (Ewangelia mówi o eskalacji tego tupu rzeczy w obecnych czasach).

Tak, na początku Pan Bóg stworzył od razu cywilizację Sumerów w Mezopotamii, a stało się to ok 6000 lat temu.

N.b, teoria ewolucji może być odnoszona do okresów krótszych i nie do wszystkich gatunków, a już na pewno nie do powstania i rozwoju człowieka. Bardziej tłumaczy ewolucje prymitywnych form życia.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza