PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.
Blackjack napisał(a):PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.
No bo co? Przypomnę tylko ci, że palikot walczył z krzyżem, krzyż został, palikot wyleciał ... wolą ludzi.
Nie wiem czy to nie za trudne dla ciebie.... do zrozumienia.
PanM napisał(a):Blackjack napisał(a):PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.
No bo co? Przypomnę tylko ci, że palikot walczył z krzyżem, krzyż został, palikot wyleciał ... wolą ludzi.
Krzyż został a rozum wyleciał. Czy to takie trudne ?
Blackjack napisał(a):PanM napisał(a):Blackjack napisał(a):PanM napisał(a): Jednak nie powinno się jej wynosić poza świątynie i wprowadzać do życia publicznego.
Krzyż został a rozum wyleciał. Czy to takie trudne ?
No tęgi to był rozum :D Rozum nad rozumy
alter napisał(a):skorn napisał(a):falco napisał(a): albo ktoś widzi w Tobie aż taką moc albo ta czyjaś ''wiara '' jest marnej jakości jeśli ktoś taki jak Ty czy ja- szary człowiek -może ją zniszczyć swoim pisaniem ...
Żeby kogoś przekonać do swoich racji, trzeba mieć jakiś autorytet i szacunek dla rozmówców, tymczasem wy nie macie ani jednego ani drugiego. Śmieszycie lub co najwyżej irytujecie swoją upierdliwością i egocentryzmem.
Jaką moc ma gość (poza mocą rozśmieszania), który podbija swój temat pisząc spod tyldy wyzwiska pod swoim własnym adresem. To jest żałosny cyrk starych frustratów, a nie poważna dyskusja.
PAnieM może łaskawie odniesie się pan, do zarzutu, że atakuje pan sam siebie?
~ napisał(a): Sądzisz że taki antychryst chodzi do kościoła ?
Czy to pan napisał?
Czy takie zachowanie jest typowe dla ateistów?
PanM napisał(a): Mam zapytanie do wyznawców wiary.Stało się to nieco ponad 6000 lat temu. Oczywiście, w ramach indoktrynacji tworzy się różne teorie mające dowodzić, że ziemia ma miliony, miliony lat... W rzeczywistości tak zwana teoria ewolucji jest pseudo nauką, celowo wszczepianą w społeczeństwo przez elity rządzące porządkiem na ziemi (Ewangelia mówi o eskalacji tego tupu rzeczy w obecnych czasach).
Czy ktoś z Państwa jest w stanie sprecyzować kiedy / jak dawno temu / Bóg stworzył człowieka ?
Odpowiedź na to pytanie ułatwiło by bardzo rozumienie tematu i dokonanie wyboru wiary lub nie.
PanM napisał(a): Kto i kiedy podważy konstytucję jako dokument niezgodny z biblią ?"Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata; gdyby z tego świata było Królestwo moje, słudzy moi walczyliby, abym nie był wydany Żydom; bo właśnie Królestwo moje nie jest stąd." Ew. Jana 18:36.
~ napisał(a):PanM napisał(a): Mam zapytanie do wyznawców wiary.Stało się to nieco ponad 6000 lat temu. Oczywiście, w ramach indoktrynacji tworzy się różne teorie mające dowodzić, że ziemia ma miliony, miliony lat... W rzeczywistości tak zwana teoria ewolucji jest pseudo nauką, celowo wszczepianą w społeczeństwo przez elity rządzące porządkiem na ziemi (Ewangelia mówi o eskalacji tego tupu rzeczy w obecnych czasach).
Czy ktoś z Państwa jest w stanie sprecyzować kiedy / jak dawno temu / Bóg stworzył człowieka ?
Odpowiedź na to pytanie ułatwiło by bardzo rozumienie tematu i dokonanie wyboru wiary lub nie.