~~Śnieżnobiały Klon napisał(a): Na Jasnej Górze we Msza św. prymicyjnea ks. Tymoteusza Szydło.
Zawsze chciałem być księdzem. Po zakończonej edukacji w liceum wstąpiłem do Seminarium Krakowskiego” – powiedział w wywiadzie dla jasnogórskich mediów ks. Tymoteusz Szydło.
Wizyta na Jasnej Górze jest dla mnie ważna, ponieważ sam pochodzę z parafii Matki Boskiej Częstochowskiej. Jest to duchowe serce narodu, miejsce, skąd nasz katolicyzm, nasza wiara bierze swoją siłę. Sam potrzebuję tego wzmocnienia, dlatego też tu jestem” – zaznaczył.
Jak podała w komunikacie prasowym Jasna Góra, do sanktuarium przybyła premier Beata szef MSWiA Mariusz Błaszczak, a także ministrowie: rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska; środowiska Jan Szyszko; edukacji Anna Zalewska oraz sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. Była też szefowa kancelarii premiera Beata Kempa, szef gabinetu politycznego premier Elżbieta Witek oraz marszałek Senatu Stanisław Karczewski, wicemarszałkowie Sejmu: Joachim Brudziński i Ryszard Terlecki, a także posłowie PiS na czele z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim.
Raz Tymek zamoczył "kropidło" i wyskoczyło małe Szydło, taki był z niego jurny kogucik, że zaraz od kapłaństwa "ucik" :)
I PO PTOKACH ,NIC NIE ZOSTAŁO ,NAWET NAZWISKO !